Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 2

• 56 839
  • 729
  •   1
Отговори
# 540
Като гледам моите точки само по първо же
лание бих имала някакъв шанс.С какви точки човек може да се класира по второ?

# 541
  • София
А какво става ако ни приемат по второ желание а ние предпочитаме по първо?
Според мен имате два варианта - да откажете записване в градината по второ желание, за да сте с пълен брой точки за второ класиране ако евентуално остане незаето някое друго място в градината по първо желание. Но, както разбирам, деца със социални критерии ще бъдат с много точки и шанс за влизане почти няма да има. Поправете ме, ако греша.
Втори вариант - да си запишете детето във втората по желание градина и евентуално да се размените на по следващ етап, което също е рядкост и късмет.

Не пишете така категорично и не заблуждавайте родителите. Написаното е абсолютно грешно.
При прием по второ желание 3-те точките за първо не се губят и може да се участва с тях за следващи класирания. С 1 т. се намаляват само следващите желания след това, което е използвано.
При класиране по второ желание е най-добре детето да се запише, там където е пирето, за да си има все пак място и да продължи да кандидатства с пълния си брой точки по първо желание на следващите класирания.

# 542
  • София
     Ето как върви комуникацията с обратната връзка. Задавам следния въпрос( за четвърти път, този път с конкретен пример):
     В училище X има 5 места в Социалната опашка и 11 места в общата. При първото класиране има две деца класирани по социален критерий, останалите  три се класират в други заведения(училище Х не е първо желание за тях). Незаетите 3 места от Социалната опашка добавят ли се към общата, така че за първо класиране децата в общата опашка да се борят за 14 места(11+3)? По този начин на първо класиране ще има класирани 2 деца в Социалната опашка и 14 в Общата. Правилно ли разсъждавам?
    И получавам следния отговор(за четвърти път, с малки вариации):
Скрит текст:
При следващи класирания, след първото  се запазват стъпките  за класиране на децата по СОП, после по ХЗ и накрая чакащите по общия ред (няма квоти и без разделяне на чакащи по социални и общи критерии). Децата с ХЗ ще фигирират на две места в списъците на чакащи (на ХЗ с всички точки и по общ ред – без точките за ХЗ). След второто класиране с прием от месец септември, ако останат свободни места от опашката за СОП, местата се прехвърлят към чакащите по общ ред и класиранията се провеждат само на две стъпки - деца с ХЗ и чакащите по общия ред. За ПГУ незаетите места за деца с ХЗ след второто класиране също ще бъдат прехвърлени към свободните места по общ ред
    Това ли е компетентния отговор на екипа поддържащ ИСОДЗ? Не съм убедена, че изобщо разбират какво ги питам.

# 543
Като гледам моите точки само по първо же
лание бих имала някакъв шанс.С какви точки човек може да се класира по второ?
В "Красно село" по яторо желание има деца с 14 точки по ХЗ,т.е в социалната квота са с 11 точки по второ желание...Явно тук сме се събрали все многодетни майки-вдовици на инвалиди, чиито малки деца са с ХЗ....

# 544
  • София
От системата немогат да ми датат конкретен отговор затова ще питам и тук:
В градина А дете е на общата опашка с 9 т и съответно ще е на жребия - това е първото му желание ( 3 т) . Детето обаче има ХЗ а градина А няма прием за ХЗ. Това обаче е по- желаната градина за прием и затова е на първо желание.
В градина Б детето е на опашката за ХЗ с 11 т ( 2то желание) бори се за 5 места и 100 % влиза защото кандидатите са по малко от обявените места.
Та въпроса ми е детето на коя опашка първо се джурка? Понеже има тежест на опашките и ред?
Дали директно си влиза в градина Б на 2то желание защото опашката на ХЗ е с по- голяма тежест, или първо е на жребия  в градина А която му е на първо желание?
От системата не дават отговор на този въпрос...казват да следим секция Новини ! Ама там няма нищо по този въпрос Simple Smile

# 545
Само да ви кажа, че има актуализация на необходимите документи в системата. Вече не се иска трудова книжка от родител по майчинство, само на бащата.
Ето какво пише:
Служебна бележка от YYYY, удостоверяваща, че XXX е в отпуск за отглеждане на дете. Служебната бележка трябва да съдържа изх. №, мокър печат с подпис и ЕИК на работодателя.

Също имунизационния паспорт се иска при постъпване, не при записване

# 546
  • Sofia
В градина А дете е на общата опашка с 9 т и съответно ще е на жребия - това е първото му желание ( 3 т) . Детето обаче има ХЗ а градина А няма прием за ХЗ. Това обаче е по- желаната градина за прием и затова е на първо желание.
В градина Б детето е на опашката за ХЗ с 11 т ( 2то желание) бори се за 5 места и 100 % влиза защото кандидатите са по малко от обявените места.
Та въпроса ми е детето на коя опашка първо се джурка? Понеже има тежест на опашките и ред?
Дали директно си влиза в градина Б на 2то желание защото опашката на ХЗ е с по- голяма тежест, или първо е на жребия  в градина А която му е на първо желание?
Ако следваме логиката, че първо се извършва класирането в опашките със СОП, после се извършва класирането в опашките с ХЗ, после в тези за соц. критерии, и класирането в общите опашки се извършва чак накрая след като са приключили класиранията в предишните три опашки...
Ако първото Ви желание е за градина, в която няма обявени свободни места в опашката за ХЗ, системата ще пробва да класира детето в градината по второто му желание. Тоест, вашето дете ще го приемат по второ желание в опашка за ХЗ и няма да участва в жребия в общата опашка за градината по първо желание, защото системата още няма да е на етап класиране на деца от общите опашки.

Последна редакция: вт, 01 май 2018, 12:47 от brin de muguet

# 547
  • София
Аз да се проверя дали съм разбрала правилно...

Местата по ХЗ няма да се прехвърлят към общата опашка след второ класиране (т.е на текущи класирания през септември) ?

# 548
  • Sofia
Основните класирания са четири (първите две през май, трето и четвърто през юни). Текущите класирания са от края на август, началото на септември.
Местата за ХЗ ще се прехвърлят в общата опашка за третото класиране през юни, но само за ПГУ. Местата за ХЗ в ДГ няма да се прехвърлят в общите опашки.
Цитат
Съгласно решение по т. 3 от проведено на 19.04.2018 г. заседание на РГ (виж  Протокол №75/19.04.2018 г.) след първите две класирания:
    - незаетите места със СОП и ХЗ за подготвителните групи в училищата ще се прехвърлят към свободните места по общ ред;
    - незаетите места със СОП за детските градини ще се прехвърлят към свободните места по общ ред.

# 549
  • София
От системата немогат да ми датат конкретен отговор затова ще питам и тук:
От системата не дават отговор на този въпрос...казват да следим секция Новини ! Ама там няма нищо по този въпрос Simple Smile
Първо ще влезе на мястото по второ желание, защото това ще е част от втората стъпка на първо класиране. После на 4 -тата стъпка ще участва в жребия по първо желание. И ако има късмет ще влезе там. Ако не, ще остане на второто си желание.

# 550
  • Sofia
Да, права си. Пропуснах факта, че се премахват само по-ниските кандидатури, а по-горните се запазват.
Цитат
При класиране на дете по определено желание, системата премахва всички по-ниски кандидатури. Процесът на оптимизация продължава, докато няма възможност нито едно дете да бъде класирано на по-добро за него желание.

# 551
  • София
Благодаря за отговорите !
Въпроса ми и към системата беше дали не го елиминира директно на първото му желание при условие че влиза на второ и изобщо не се джурка с 9- те си точни на общата опашка в градина А.
Доста е объркано и се дразня че не ми дават конкретен отговор. А мисля че много добре ми разбираъ въпроса Simple Smile.

# 552
Един въпрос, който може да ви се стори глупав ама да съм сигурна все пак. Работя на трудов договор и в момента съм в майчинство още първа година. Сега когато подавам кандидатура и пиша информация в профила на софийските ясли и градини е редно да отбележа, че съм в "Отпуск за отглеждане на дете" нали така ? А не, че работя по трудово правоотношение ? Защото реално аз съм си на договор за трудово правоотношение независимо, че съм в майчинство и малко ми се дублират тези неща ама все пак да попитам ?

# 553
  • София
Отпуск по майчинство отбелязвате

# 554
  • София
Благодаря за отговорите !
Въпроса ми и към системата беше дали не го елиминира директно на първото му желание при условие че влиза на второ и изобщо не се джурка с 9- те си точни на общата опашка в градина А.
Доста е объркано и се дразня че не ми дават конкретен отговор. А мисля че много добре ми разбираъ въпроса Simple Smile.
Няма как да го елиминира на първото му желание, защото и в обясненията пише, че системата винаги се стреми да класира детето по  най -горното му желание. Така че дори и прието по второ, то ще участва в жребия там, където му позволяват точките по първо желание.

Общи условия

Активация на акаунт