Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 2

• 56 796
  • 729
  •   1
Отговори
# 615
  • Sofia
Да.
Май месец записване в новата ясла/градина; лятото продължава да ходи в старата ясла; септември отписване от старата ясла и тръгване в новата.

# 616

Форуми

Норм. документи

ФОРМА ЗА ОБРАТНА ВРЪЗКА

Новини и съобщения
08.05.2018 Първо класиране с прием от месец септември 2018 година
Уважаеми родители,

На 11.05.2018 г. (петък) от 14 часа в сградата на Столична община, ул. „Московска“ № 33, ет. 2, зала 1 ще се извърши под граждански контрол първото класиране на деца за прием в общински самостоятелни детски ясли, детски градини и подготвителни групи в общинските училища за учебната 2018/2019 година.

Осигурени са 5 (пет) свободни места за желаещи граждани да присъстват на събитието.

Моля, изпращайте заявки за участие, съдържащи имена и телефон за контакт на e-mail: so_isodz@sofia.bg. На първите пет, заявили участие, ще бъде изпратено обратно потвърдително съобщение.

Столична община

Ако някой има възможност и се запише, може да сподели после в темата как е протекло класирането.

# 617
Аз също съм любопитна как става класацията и чие е пръстчето, което решава съдби. Ако ме изберат, че пиша с удоволствие.
Пожелавам на всички тук късмет при лотарията!!!
Нека да обсъдим после случилото се и да преценим как да продължим нататък - протест, подписки, така че да приведем системата към по-справедливи висоти.

# 618
  • София
Протестите трябваше да са преди класиранията. Така става след дъжд качулка.

# 619
Какво се попълва, когато майката е в неплатен отпуск за гледане на дете. 2- те години майчинство са изтекли. Сега още отпуска по майчинство ли да пише или работеща на трудов договор?

# 620
  • София
Здравейте,
Може ли мнения за ДГ №45 Алиса и ДГ №199 Сарагоса (с яслени групи) ?
Предварително благодаря !

# 621
  • София
Здравейте, преди бях прочела, че свободинте места от СОП ще се обявят чак октомври, а сега гледам са го променили за след второто класиране: "След второто класиране останалите свободни места за деца със СОП се прехвърлят към свободните места по общия ред. ". Което е много добре! Някой знае ли на коя дата е второто класиране?

# 622
  • София
Здравейте, преди бях прочела, че свободинте места от СОП ще се обявят чак октомври, а сега гледам са го променили за след второто класиране: "След второто класиране останалите свободни места за деца със СОП се прехвърлят към свободните места по общия ред. ". Което е много добре! Някой знае ли на коя дата е второто класиране?
Вижте в календара на системата - http://kg.sofia.bg/isodz/calendar

# 623
Здравейте,

Бях поизостанала със страниците, но сега всичко наваксах и дойде мой ред да пиша. Аз също съм потресена и отвратена от случващото се с опашка ХЗ. Познавам хора, които изведнъж цъфнаха там, а знам, че нищо им няма. Добре де, само аз ли искам да влезем честно и почтено? Защо за мен е неприемливо да извадя болест на сина ми, при положение, че е здрав? Яд ме е страшно много. И преди да ми кажете, че хората нямат избор, искам да знаете, че и аз нямам. Таксите за частните са непоносими, доколкото разбирам и там тази година местата бързо ще свършат. На баби не мога да разчитам (как иначе като пенсионирането вече е на 105 години). Не мога да шофирам, за да го запиша в Кремиковци, но ей го на, замислям се и за този вариант и не знам какво ще правим.
И още нещо не разбирам - редовно си гледам градините в района - ами децата с много точки тези дни направо бълват.  От къде се взеха? Не е преместване, а нови кандидати. Има ли справедливост въобще в тази държава?
Аз съм решила да направя следното. На първо място пиша нещо квартално, в което бихме имали шанс за томбола. На второ май ще пиша Кремиковци..... Sad

# 624
Жулиета, напълно си права! Напълно те и разбирам, защото и аз съм в същото положение. За мен е грях  да се вадят документи за болести на здрави деца. Един вид да не предизвикваме съдбата. Ама всеки си решава. Желая на всички късмет в това безумие, наречено кандидатстване за детска градина в София. Децата ни заслужават най-доброто, ама ...

# 625
  • София
Имам въпрос - ако запиша детето по второ желание в далечна детска градина, мога ли да продължа да се боря за желаната градина на второ и трето класиране с 3-те точки за първо желание?

# 626
  • Sofia
Да, можеш. 3-те точки от първото желание не се губят.

# 627
Протестите трябваше да са преди класиранията. Така става след дъжд качулка.
Круела, първоначално мислех като Вас, но сега от позиция на времето виждам, че може би е по-добре да протестираме след класирането защото с реални примери ще подкрепим исканията си за промени. Както вече коментирахме - прочетох исканията и предложениията на другите родители от месец февруари тази година, имаше доста смислени неща, написани на доста добро ниво и остава пълна загадка защо не са одобрени ( като при смяна на квартал дете посещаващо яслена група в ДГ в друг квартал, да ползва една точка бонус все едно е било в СДЯ). Да, няма да помогнем на точно нашите деца, но можем да направим системата малко по-справедлива за идните поколения....

# 628
Здравейте,
Може ли мнения за ДГ 70 Пролет и ДГ 56 Здравец в Младост?
Благодаря!

# 629
Към мамите, питащи за разни градини в София:
Много бих искала да знам как е в различните градини, за които питате и да ви отговорим, но в тази тема се борим с недостатъците на системата, за да приемат децата във въпросните градини Wink препоръчвам ви да си пуснете отделна нова тема

Общи условия

Активация на акаунт