Великобритания - Тема 74 Пролетна - Лятно Морска

• 63 903
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
  • Истински се вижда само със сърцето.
Явно всичко наистина е до практика. Аз отидох заради главоболие, пуснаха ми всевъзможни видове изследвания за да видят от къде идва. За детето ни приеха извънредно след работно време. Направление за детската болница получихме бързо,, а то зависеше от самата клиника по алергология, не от практиката, нашата лекарка им пусна писмо веднага за случая. Мъжът ми също получи направление веднага заради проблем.
Дано не се налага да се сблъскваме с такива неща каквито пишете момичета, е най-добре да не ни се налага да ходим по доктори де Simple Smile

Иначе за осигуровките, няма как неизбежно е и в БГ се плащат осигуровки, а реално си плащаш всичко. факт че тук ти се поемат доста неща.

# 466
Мисля, че нещата с NHS доста са се затлачили през последните години. Може би и до район да е, но определено преди няколко години не ми се налагаше да се боря с вятърни мелници. Днес водих сина ми на детски гастроентеролог - направление, за което чакахме три месеца. Опитах се да го заведа на частно, но няма такъв специалист наблизо за процедурата, която ще му се прави, преглеждали само над 16-годишни. Прегледа го всъщност съвсем различен доктор, а не този, за който му бяха пратили час и който си каза, че не е детски гастроентеролог, а само педиатър. Оказа се, че част от тестовете, чийто резултати трябваше да обсъдим с него и да се вземе някакво решение, още не са дошли и всъщност, няма никаква нова информация какво да правим. Щели да ни извикат за нов час след още три месеца и тогава ще ни пратят в Лондон, защото и тук не можели тая процедура да я правят на деца. Добре де, след няколко ходения при ДжиПи-то, тестове, обсъждане на частно направление и така-нататък, никой не се сети да ни каже, че така или иначе тая процедура могат само в Лондон да я направят. Щях там да го заведа на частно преди три месеца и да сме забравили за нея досега. Та така... Спирам да пиша, че що нерви съм изхабила напоследък с тукашното NHS...

# 467
Направо завиждам,  че имате поне читави доктори. Аз и друг път съм споменавала, но опция за друга практика реално нямаме, освен ако не сменим града. Обединиха 4те практики под 1 и сега докторите се въртят между тях, като има и хъб, в който могат да приемат за деня. Но и там докторите са различни, та вероятността да се попадне на 1 два последователни пъти е малка. Една малка трагедия д.

# 468
Ние сме в Единбург, джимиъо отказа болничен на приятеля ми, има някакъв прищипан нерв или нещо разтегнато на едното рамо, и при определена позиция и движение го боли много. Казал му, че щом дяижи ръката нищо му няма 😯 Нито направление за снимка, нищо, принтира му един лист с упражнения да прави и кодеин...

# 469
Ние сме в Единбург, джимиъо отказа болничен на приятеля ми, има някакъв прищипан нерв или нещо разтегнато на едното рамо, и при определена позиция и движение го боли много. Казал му, че щом дяижи ръката нищо му няма 😯 Нито направление за снимка, нищо, принтира му един лист с упражнения да прави и кодеин...

Да отиде на физиотерапевт, ще му помогне повече от ДжиПи-то. £40-50 е за едно посещение на частно. А за болничния, зависи дали проблемът му пречи да си върши работата или не, затова може би лекарят е отказал да даде.

# 470
Благодаря за съвета. Да, пречи му да си върши работата, мажа го всяка вечер в волтарен, но не помага.

# 471
До седмица в повечето компании, може да си "вземе болничен" сам, без сертификат от лекар. Болничния от частен лекар е 25-30 паунда. Обикновено платения болничен за година е 2 седмици. След тях - SSP, ако отговаря на условията, но то е доста малко, няма нищо общо със заплатата. Май нямаше и 100 паунда на седмица.

# 472
Гледахте ли сватбата? Аз да, чистейки хладилника и контролирайки детето в двора 😂😂😂

# 473
  • UK
Аз не. Имам един куп сериали за гледане от последната седмица, а и изобщо не ме интересува. Превъзнасянето по тази сватба май е главно от американци във Фейсбук, аз лично не познавам и един човек, който да се вълнува/интересува изобщо. Тук май главно тези с бенефитите следят кралското семейство.

# 474
Аз не. Имам един куп сериали за гледане от последната седмица, а и изобщо не ме интересува. Превъзнасянето по тази сватба май е главно от американци във Фейсбук, аз лично не познавам и един човек, който да се вълнува/интересува изобщо. Тук май главно тези с бенефитите следят кралското семейство.

И черните. Толкова въодушевени по интервюта, как света се променял и започвал да ги приема ...

# 475
  • Bristol
Моето семейство се присъедини към бенефитджиите 😂 Аз си пуснах да я гледам, мъжът и сина ми се присмиваха и точно след има няма 10 мин се присламчиха към мен и започнахме с коментарите 😂  Гледах на прекъсвания, но церемонията от 12 до 1пм я изгледах цялата. Дъщерята я гледа на пресекулки, игра си игричка на компютъра.
Много се впечатлих, толкова професионално и добре организирано до най-малкия детайл. До тук и добре замазаха положението с бащата на Мегън.
Сега афтър парти, отивам на гига на Кирил Маричков Wink

# 476
  • Истински се вижда само със сърцето.
М да и ние от бенефитаджиите и черните Simple Smile на мен ми беше интересно и гледах Simple Smile покрай мен и мъжа ми, който каза, че съм клюкарка  Joy

# 477
Гледах запис и превъртах. Очаквах Меган да е прекрасна булка и не ме разочарова, макар роклята да беше по-изчистена, отколкото предполагах, че ще бъде. Кралицата беше в много свеж тоалет в контраст с почти намръщеното й лице. Хари беше притеснен, Чарлз ми се стори развълнуван, на Камила шапката не ми хареса... Късмет имаха с времето и определено избора на Уинзор пред Лондон беше правилен. Дожаля ми за майката на Меган, но смятам, че е щастлива за дъщеря си.  За какви бенефити имам шанс или не съм се вълнувала достатъчно?

# 478
  • На острова
Хаха, бенефитаджии и черни 😂 Никога не съм разбирала хората, които вместо да подминат нещо, което не им харесва, започват да плюят и хейтят, но... свят шарен и голям.

И аз гледах, докато си правех йогата, а бебето спеше. Аха да пусна сълза, когато си казваха “да”, но ММ се прибра със синчо от футбол и ми развалиха мелодраматичния момент. Майката на Меган изглеждаше много стресирана, милата женица.
Но Американският бишъп, тоест черният човек, изби рибата.

Едит: и Блу е забелязала за майката. И за времето исках да кажа, че вече сме сигурни, че те го контролират хаха. Чудесен ден.

Сега сме се пренесли вече на Уембли. Днес и двете неща, които вълнуват англичаните, споделят ефирно време 👑⚽

# 479
  • UK
Редно е все пак да правим разлика между спането на палатки пред болницата в очакване Кейт да роди и гледането на сватбата по телевизията между другото.

Общи условия

Активация на акаунт