Великобритания - Тема 74 Пролетна - Лятно Морска

• 63 923
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
  • Bristol
В селективните/грамър училища наблягат повече на ученето, но програмата и материала, който покриват е същия, който и кварталите училища имат.
Друг е въпроса, че в грамър влизат деца с добра подготовка след началното училище и заинтересовани родители. Докато в кварталното има повече деца, на които им липсват основни познания и родители, на които не им пука как децата се представят в училище и от там вече идва разликата. Това не означава разбира се, че от кварталите училища не могат да бъдат приети в Оксбридж, както и че въпреки добрата репутация и в грамър училищата има ученици изкарали ниски резултати на изпити. Просто съотношението е различно Simple Smile
Сериозното учене започва след 16 години, sixth form. Материалът, който учениците покриват за 2 години там е на ниво първа година в университета.

Ell, по принцип, ако се учиш добре, по-лесно ти прощават лошото поведение. Това не важи само за държавните училища, но и за частни и грамър. Ако си спомняте миналата година по вестниците разнасяха едно момиче от Оксбридж, учела за доктор, намушкала с нож приятелят си. Не я осъдиха, дадоха й втори шанс, защото ако я осъдели й проваляли бъдещето. Ще се опитам да намеря статията и пусна линк към нея.

# 661
Абсолютно точно си го описала Мери.

# 662
  • След завоя в дясно
Аз не твърдя обрантното, даже напротив.
Нарочно не зачекнах и темата за grammar school поради тази причина.
Разговора тръгна от един отговор на Salsisha, и опитах да си обосновя мнението.

# 663
  • UK
Помня, че някой мислеше да подава за постоянно пребиваване преди време, аз вчера звънях да разпитвам и само да им намеря номера ми отне два часа, много се бях ядосала. Накрая ми казаха, че вече нямало смисъл, който има само постоянно пребиваване, след като излязат от ЕС това нямало да има никаква стойност вече. Така че ако нямате - няма смисъл да подавате, а ако имате, но не сте подали за гражданство, а можете - подавайте докато има време. Аз го изпускам за съвсем малко, с една година ако го бяха отложили, можеше и да мина между капките.

# 664
Това не се ли говори от миналата година още?

Момичета, какви домати купувате? Из нашите Азда, Теско и Сейн... има местни, холандски и полски. Харесвах испанските, но от седмици не съм виждала. Купувам марокански черита и плам, но детето иска и обикновени, но вкусни домати...

# 665
Аз вземам от Теско, 1.25 ,незнам какви са, 5 домата на клонка. Почти като българските. 

# 666
  • След завоя в дясно
Блу ние взимаме от полските и турските магазини. Cherry tomatoes взимам  само от супермаркета.

# 667
  • на малък остров в океана
Холандските от Асда не са лоши. Аз бях предубедена, но се оказаха добри.
Е не са като нашенските, но стават.

# 668
Благодаря ви. Не ми е на удобно място турскяи магазин, но утре ще се разходя да видя при тях какво има. Ядосвам се, че цяла зима купувах вкусни домати, а сега не мога да случа.

# 669
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ще има нова система за подаване за постоянен престой, но не е пусната още, по старата не приемат документи.

Ние купуваме от Бг магазина, когато имаме път натам, но не е често. Купувам сан марцано от теско иначе, тези са ми единствените приятни на вкус. Сега имам 4 корена чери домати в градината, имат доматчета, остава да озреят  Joy

# 670
Не знам дали приемат или не, ама през ден във ФБ групата някой се хвали със получена ПР карта или паспорт Simple Smile Да я пускат вече тази система, някаква сигурност и донякъде спокойствие, че така съм малко на тръни Simple Smile

# 671
На мен ми трябва догодина Simple Smile тогава правим 5 години.
Обаче си е напрегнато така е Simple Smile

# 672
А календарна година ли се брои или финансова? Аз правя 5г август, но ако е финансова, отива април догодина...

# 673
Календарна, стига да може да докажеш времето от началото до края и разбира се те какво ще признаят Simple Smile

# 674
  • UK
От полския купуваме домати ние, сега идва сезона и на розовите.

Общи условия

Активация на акаунт