Великобритания - Тема 74 Пролетна - Лятно Морска

• 63 869
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
До седмица в повечето компании, може да си "вземе болничен" сам, без сертификат от лекар. Болничния от частен лекар е 25-30 паунда. Обикновено платения болничен за година е 2 седмици. След тях - SSP, ако отговаря на условията, но то е доста малко, няма нищо общо със заплатата. Май нямаше и 100 паунда на седмица.

Не пиши глупости, защото подвеждаш хората. Може някъде в някоя компания да е така, но не е общо правило.

1. Първите 7 дена не е нужно да имаш сертификат от лекар , нарича се self-certification.
2. Ако отсъстваш поради болест повече от 7 дена, тогава задължително се иска сертификат от лекар, от 8 ден нататък.
3. Първите три дена не се плащат, освен ако компанията няма company policy да ги плаща at manager’s discretion.
4. SSP се плаща след 4-им ден и трябва също да се квалифицираш за това. В момента заплащането е £92,05/седмица.
5. SSP се плаща от работодателя за 28 седмици....
6. Болничен от частен лекар!?!?!? ?!?..... няма особено значение, защото се прилагат горните правила.

При нас винаги са се плащали двете седмици, в рамките на годината. И след тях идва SSP. Това си е съвсем нормално, за повечето компании 2 седмици болничен се изплаща 100% от възнаграждението и след това бяха 120-130 дни право на SSP - за тях не съм сигурна, не съм ползвала толкова много никога, но трябва да го има в страницата на gov.uk.

За болничния от частен лекар, написах, защото личния не иска да и даде, какъв е проблема?
И кое е толкова различното което написах, от това, което си писала, че чак глупости го нарече?

Последна редакция: нд, 20 май 2018, 12:58 от Salsisha

# 496
  • Манчестър
До седмица в повечето компании, може да си "вземе болничен" сам, без сертификат от лекар. Болничния от частен лекар е 25-30 паунда. Обикновено платения болничен за година е 2 седмици. След тях - SSP, ако отговаря на условията, но то е доста малко, няма нищо общо със заплатата. Май нямаше и 100 паунда на седмица.

Не пиши глупости, защото подвеждаш хората. Може някъде в някоя компания да е така, но не е общо правило.

1. Първите 7 дена не е нужно да имаш сертификат от лекар , нарича се self-certification.
2. Ако отсъстваш поради болест повече от 7 дена, тогава задължително се иска сертификат от лекар, от 8 ден нататък.
3. Първите три дена не се плащат, освен ако компанията няма company policy да ги плаща at manager’s discretion.
4. SSP се плаща след 4-им ден и трябва също да се квалифицираш за това. В момента заплащането е £92,05/седмица.
5. SSP се плаща от работодателя за 28 седмици....
6. Болничен от частен лекар!?!?!? ?!?..... няма особено значение, защото се прилагат горните правила.

При нас винаги са се плащали двете седмици, в рамките на годината. И след тях идва SSP. Това си е съвсем нормално, за повечето компании 2 седмици болничен се изплаща 100% от възнаграждението и след това бяха 120-130 дни право на SSP - за тях не съм сигурна, не съм ползвала толкова много никога, но трябва да го има в страницата на gov.uk.

За болничния от частен лекар, написах, защото личния не иска да и даде, какъв е проблема?
И кое е толкова различното което написах, от това, което си писала, че чак глупости го нарече?

Точно това каза сам, че това,което пишеш е индивидуално за твоята компания . Не навсякъде е така. В моята напр. Плащат company sick pay up to 13 weeks, но може и повече.

SSP се плаща от 8 ден нататък, но ако получаваш company sick pay, ти е top up on SSP. След 28 седмици SSP приключва , ако компанията плаща по нататък е добре.

# 497
13 седмици е много, много добре. Аз на повече от 2 не съм случила досега.

# 498
  • някъде в орбита...
Мен ми хареса как всички (буквално) бяха настроени за празнуване. Навсякъде имаше декорации, много хора бяха облечени все едно наистина на сватба отиват, шапки имаше доволно много (обожавам шапки)... Като цяло беше страхотен повод да се наконти човек и да празнува ChampagneBeersMusical Note

# 499
Много им се радвам как умеят да се забавляват. Много празнично беше навсякъде.
На една местна анкета 100% бяха отговорили, че е повод за празник сватбата, а не на другата опция - ненужен харч за джоба на данъкоплатеца.

Усмихната нова седмица на всички!

# 500
  • Bristol
А дали е от джоба на данъкоплатеца 🤔
Целия профит от The Crown estate отива в the treasury, както нашите данъци. Чак след това 25% от този приход се изплаща на кралското семейство. Един вид техния доход се облага с 85% такса!
Вече как през вековете са се сдобили с тези имоти е друг въпрос Simple Smile

# 501
Като получаваща такс кредити да кажа, че гледах.
Мъчно ми беше за майката на Мегън..
Много ми хареса речта на американския свещеник.
Баба Бети беше супер свежа откъм тоалет , както винаги.
И си личеше колко се обичат младоженците. Много сладки и истински бяха.

Речта е била хубава, признавам, гледах я преди малко.

А за това джужде - майка и, какво ти е мъчно - дъщеря и стана херцогиня, жива да я ожалиш.
Речта беше голям цирк и преиграване. Беше ужасно неуместно да намесва Мартин Лутър Кинг и робството в сватбена реч. Най- малкото, беше неуважително към младоженците. Не напразно кралицата, Чарл, Камила, Зара, Та дори и самите младоженци едвам сдържаха смеха си.
Отчето беше абсолютен шут и използва момента за лични облаги, но просто стана за посмешище.

# 502
  • Манчестър
Като получаваща такс кредити да кажа, че гледах.
Мъчно ми беше за майката на Мегън..
Много ми хареса речта на американския свещеник.
Баба Бети беше супер свежа откъм тоалет , както винаги.
И си личеше колко се обичат младоженците. Много сладки и истински бяха.

Речта е била хубава, признавам, гледах я преди малко.

А за това джужде - майка и, какво ти е мъчно - дъщеря и стана херцогиня, жива да я ожалиш.
Речта беше голям цирк и преиграване. Беше ужасно неуместно да намесва Мартин Лутър Кинг и робството в сватбена реч. Най- малкото, беше неуважително към младоженците. Не напразно кралицата, Чарл, Камила, Зара, Та дори и самите младоженци едвам сдържаха смеха си.
Отчето беше абсолютен шут и използва момента за лични облаги, но просто стана за посмешище.

Речта на американското отче беше пълен цирк, не знам кой е виновен, но е поканен по идея на арчибишопа плюс с одобрение от църквата на най-високо ниво. Изобщо не се вместваше в сватбата.
Иначе им давам максимум три години.... не мисля,че Мегън и толкова ще изкара. Не е послушна като Кейт. По скоро я виждам като ребел, номер 2 Сара Ф ....

# 503
Меган е глуповата, но просто е актриса и знае как да се владее и прикрива факта, че не е от най умните. Верно симпатична е, но пък има много скелети в гардероба и няма никаква класа. Не мога да повярвам, че бабет се съгласи Хари да се ожени за нея. Утре като се пръкнат деца негърчета, не знам как ще ги възпитават. Деца от смесени бракове винаги имат проблем със самоопределянето си, а ако пък са и с царска кръв, не знам каква мешаница ще бъде в главата им. Смятам че Хари направи ужасно неуместен избор.
Не смятам, че Меган ще бъде ребел. За нея това е последния влак и изпусне ли го, ще трябва да се върне в гетото в което е живяла.

# 504
Е, в тона на събитието беше речта, кралска сватба с чернокожа, един вид жест.

Иначе Меган, също не ми е симпатична, не я виждам в тази роля дълго. Кейт е съвсем друга история. Между двете е пропаст.

# 505
Достатъчен жест беше, че имаше госпъл хор и нямаше нужда от още един свещеник, чиято проповед нямаше нищо общо с традициите на английския двор. Меган е по- скоро бяла( факта че е била женена два пъти за бели мъже говори, че тя не се отъждествява с черните и не иска да бъде такава), така че наистина нямаше нужда от такъв цирк. Направо не знам кой е дал идеята и как са се съгласили. Меган и майка и бяха просто като аутсайдери на фона на цялата тази аристокрация.

# 506
  • на малък остров в океана
Я да ви питам за нещо различно от сватбата. Дъщеря ми ще ходи на къмпинг на плажа, близо до Суонзи, след ваканцията и трябва да си носи спален чувал, подложка за него и възглавница. Има някакви в Асда и Теско, но понеже не разбирам, не знам дали си струват. Та ако някой има опит, ще се радвам да сподели.

И още нещо, от къде си купувате парфюми онлайн?

# 507
Според мен вече е топло и всякакъв спален чувал ще свърши работа. Ако ви трябва само за веднъж няма нужда да инвестираш в някой скъп.

# 508
  • Bristol
И аз не разбирам от спални чували, но на децата винаги от там съм купувала и Аргос. Те ги ползват много като ходят на гости с преспиване.

# 509
  • След завоя в дясно
Аз съм взимала от Амазон, взех среден клас, не от най-скъпите. Но исках да е дебел, по добре да му е топло от колкото да зъзне цяла нощ. Времето тук е трудно предвидимо, може и да ги вали може и да е студено. От опита ми досега, поне един път в годината се ползва я на летуване я на sleep over, погледни също в go outdoors и decathlon.

Общи условия

Активация на акаунт