Великобритания - Тема 74 Пролетна - Лятно Морска

• 63 974
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
  • някъде в орбита...
Ronka12, не е за завиждане, въпрос на нагласа на работа е при мен. Първите 30 минути от деня са някакъв невиждан рай - кафе, закуска, малко чат с колегите, лежерно зяпане на пощата, такива работи. Но след това се работи на пълни обороти, и нищо че съм на бюро, по някога не съм имала време и един сандвич да нагъна над клавиатурата.

# 571
  • Leeds, UK
Днес се водихме на зъболекар за разрушените зъбки. Англичанинът се оказа много читав. Отдели много внимание и на мен, и на детето. Направи му снимки, няма да вади нищо, само ако го заболи, че иначе ще остане голяма дупка. Ще ги чакаме да паднат сами. Изми му до блясък зъбките и му показа как точно да ги мие сам. Останах с добри впечатления. Ще ходим след около 3 седмици пак, да почисти и моите, и на мъжо.

# 572
  • Bristol
Ние в работата имаме Yammer (нещо като фейсбук) и редовно ни подканят шефовете да го следим служебно. В доста работни групи съм, в някаква женска професионална група + няколко за хобита. Ние се бъзикаме, че само за следене на публикациите/новините в служебните групи, сума ти часове ще пропилеем. За кафето сутрин са перфектни Simple Smile

# 573
Merry, това ми звучи страхотно Sparkling Heart
В любимата ми фирма в Бг всички бяхме със служебен скайп. Докато работихме много махйтапи се въртяха и уговорки между различните градове. Страхотен колективен дух имаше.

Happy Bella, радвам се за добрия опит със зъболекаря. Дано и за напред сте доволни!

InaV, и аз половината година съм така. Чак се усещам по някое време ранния следобед, че съм срастната със стола, нито вода съм пила, нито яла, нито до тоалетна  ходила......Направо ни се взема акъла. Но за сметка на това особено покрай Коледа висим кат прани гащи всички в офиса и тестваме дали телефоните работят, защото никой не звъни Grinning

Най-неблагородно ви завидам на вас с поспаливите деца. Поне нормално да спеше това дете.......силиците ни е изпил(и не само). Молим се в пубертета хормона да го удари в посока сън, че да си навакса. И ние покрай него Grinning

# 574
  • някъде в орбита...
Най-неблагородно ви завидам на вас с поспаливите деца.
Абе и аз, ама се правя на света вода Grin
Не се предавай, в най-лошия случай като стане на 18 ще теглите чертата. С мъжа се шегуваме, че тогава ще си вземем по месец отпуск, и ще си отспим Laughing

# 575
Памперс, струва ми се, че твърде много му стимулираш психиката и нервната система на твоето дете, а всяко прекалено стимулиране избива по някакъв начин. Намали му малко скоростта, няма да остане не видяло и не разбрало, нали е на 4 едва...

# 576
Блу, обратното е. Темпото е заради него и нашите психика и нервни системи са преекспонирани и изпушват вече, а за него идва недостатъчно, но това ни е крайния предел. Ако не е градината/училището да ме отменят, много отдавна тотално да съм издала багажа както физически, така и психически. Той си има има негова скорост за нещата и дори в училище работят отделно, защото пречи на останалите деца. 

InaV, и ние такива планове кроим Grinning
По-миналата година есента взехме отпуск цяла седмица докато той беше на градина по цял ден и си правехме следобедна дрямка, посетихме сам самички места, които с него не можем или наши любими, в които заради него не можем да правим/видим каквото ни харесва. Пихме кафе като бели хора на заведение, че и приказката ни вървеше като няма кой да ни прекъсва постоянно и по кой да търчим......Тази есен ще повторим. Чакаме си тая почивка с огромно нетърпение.

# 577
  • UK
И при нас на работа е някакъв ужас напоследък, нямаме време да се усмихнем даже. От 40 човека екип сега сме 28, но работата е същата и часовете са същите, просто от нас се очакват чудеса. Преди имахме по един човек, дори двама на всеки департамент, сега понякога имаме по половин час за подреждане в края на деня само. Да не говорим че дори и да си по график някъде четири часа, те викат постоянно на касите и прекарваш повечето време в разхождане насам натам. Изобщо ръководството на тоя магазин се случва малко на магия, работим, стигаме си таргетите но никой не знае как. На всичкото отгоре от тези 28 човека, примерно сме десет които реално работим, другите - колкото да не заспят. Съответно ние трябва да работим още повече, за да наваксаме. Напоследък ме обучават за някои от супервайзърските неща, защото и те не смогват, обаче не ми дават официално да съм тийм лийдър ин трейнинг, само съответните задължения. Ей така, между другото, днес примерно набързо се научих почти сама как да правя връщането на ВАТ за чужденци, което по принцип не е моя работа. Не че имам против, даже напротив, но ми се иска да започнат официално да ме обучават, вместо само когато им скимне или съм им нужна. А какви клиенти има, честно ви казвам тоя Портсмут е пълен с ненормалници.

# 578
Сигурно нямате избор, но не ви ли е жал за 4 годишно от 7:45 до 18:00 в училище. Колко време успявате да изкарате заедно?

Това си съвсем нормално ежедневие за 4 годишно тук. За какво да им е "жал"? То повече за жал е, ако не работи единия родител и детето седи да го гледа, как чати на компютъра, а семейството едвам свързва двата края.

Това ежедневие не е по-различно и в БГ, ако родителите не могат да разчитат на близки. С разликата, че децата са в детските градини 8:30-18:30, а госпожите освен, че не се интересуват от детска психология и възпитание, си позволяват да им крещят и да ги удрят.

# 579
  • UK
Не е точно така, в детската градина в Бг децата спят по 2 ч на обяд, разликата е съществена. За другото е ясно, че нито тук навсякъде е цветя и рози, нито в Бг навсякъде е крещене и удряне.

# 580
Най-притеснителен ми се видя факта, че детето спи едва 6 часа. Моето не ляга в 8. Лъжа, че ляга в 9, за да не стряскам събеседника, но пак спи повече от 6 часа.

# 581
Не спят в БГ градината, а са принудени да спят или да стоят мълчаливо в легло. Кралството има много кусури в някои сфери, но образованието не е една от тях. Системата им е на световно ниво, много щадяща детето и с фокус върху неговите нужди и развитие. Това може да го каже всеки родител, сблъскал се с друга система и след това с английската такава.

# 582
  • Манчестър
Не спят в БГ градината, а са принудени да спят или да стоят мълчаливо в легло. Кралството има много кусури в някои сфери, но образованието не е една от тях. Системата им е на световно ниво, много щадяща детето и с фокус върху неговите нужди и развитие. Това може да го каже всеки родител, сблъскал се с друга система и след това с английската такава.

Точно така е за БГ , макар,че нямам преки наблюдения, но все пак имам племенница , приятели с деца и т.н.
Моя син под 3  годишен може би , когато ги помолих да го слагат все пак да спи в нърсърито, при което те казаха,че го били поканили няколко пъти, но той отказал и нямало как да го накарат насила , защото ще му нарушат човешките права...

# 583
  • UK
Всички деца, които аз познавам на градина в Бг спят на обяд, друг е въпросът, че вечерта после заспиват в 23 ч. Отделно има разлика и в натоварването и умората, петгодишните и шестгодишните тук четат, пишат и решават задачи по шест часа на ден, в Бг играят цял ден и спят на обяд.

# 584
Е, как ще играят цял ден, това може да е било преди сто години. Предучилищните също си учат и пишат и в България.

Общи условия

Активация на акаунт