Отговори
  • Мнения: 22
Баварски Бретцели( любимите гевреци на германците )
Баварска закуска
Списък на съставките:

500 гр.брашно (тип 550)
 прясна мая (1 куб)
250 ml вода, леко топла
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
50 г олио
     (1 литър вода+
 4 супени лъжици сода бикарбона)

В купичка се разтваря маята  с 1 чаена лъжичка захар и 100 грама вода
Брашното се поставя в подходящ съд за месене ,кашичката с мая ,, 1 чаена лъжичка сол, олиото и се омесва добре .След омесване се оставя за половин час да втаса .След като е втасало тестото се раделя на 8  топчета  .Всяко топче  се разточва с ръце на фитили с дължина около 30 см., като в средата дебелината е малко по дебела от двата края . Оформят се бретцелите,като се хващат двата края и се преплитат към средата навътре ,трябва да се получи подобно на осмица .
Отделно в тенджера се сипва 1  литър вода и 4 лъжици сода, след завиране на содената вода се слага по  един бретцел, след издуване на бретцелите се поставят в  тава  с хартия , леко се поръсват с морска сол
втори вариант на форма е като  три фитила се оплетат като малък козунак .който иска може  и без морска сол да приготви бретцелите .Оставят се да починат   за 10 минути . Загрейте фурната  на 200 градуса , печете бретцелите за около 25 минути ,по време на печене  да не се отваря фурната
 Желая ви приятен апетит!


 




# 1
  • Мнения: 495
Маята може ли в грама да уточните? Благодаря предварително!

# 2
  • Мнения: 22
Маята може ли в грама да уточните? Благодаря предварително!
1 кубче жива мая ,равнява се на 42 грама

# 3

Общи условия

Активация на акаунт