Математически турнири 1-4 клас. Тема №50

• 89 585
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
В училищата за явяващи се деца без синя математическа кръв кой решава кого да изпрати? 

# 436
  • София
Да, затова и писах по-нагоре. Ако другата година си организирате училището да провежда това състезание, ще могат много повече деца да имат възможност да се класират за Несебър.

# 437
Заявихме в ДАНИС отбор с три имена. Но едното дете не е класирано.... Дали служебно ще сложат трети човек? Да не се получи така, че да не можем да попълним отбора, ако няма достатъчно деца? Търся второкласник.

Ако успееш да издириш кои от финалистите 2017 са сега втори клас, ще стане ясно дали общия брой се дели на 3 - ако не се дели, то може някои от децата да не са заявили отборно състезание(силно се съмнявам!) или пък някои отбор ще остане непълен, т.е. няма да може да участва. Така че май по-добре е да говориш директно с ДАНИС и да питаш дали за всички заявили отбор ще има такъв...

# 438
  • София
Големия ми син сега е трети клас и се явява в училището което учи, а именно 55-то, но в 1 клас и есенния кръг на втори клас се явяваше в ДАНИС, но през 2016/2017г. и 55-то решиха да организират състезанието и доста деца си се явяват в училище. Учениците на 55-то традиционно са с добри резултати и винаги имаше медалисти от явилите се в ДАНИС сега си се явяват в училище и не заемат местата на други деца.

# 439
  • София
ДАНИС публикуваха финалистите за МБГ. Първокласниците са само трима, и тримата са от Пловдив, така че без представители от столицата... Честито на дечицата и браво за постиженията им, разбира се!
Синът ми е един от класираните за финал 1 клас и сме от София. За отборните състезания, мисля, че ако нямаш съотборник, образуват отбор служебно.

# 440
ДАНИС публикуваха финалистите за МБГ. Първокласниците са само трима, и тримата са от Пловдив, така че без представители от столицата... Честито на дечицата и браво за постиженията им, разбира се!
Синът ми е един от класираните за финал 1 клас и сме от София. За отборните състезания, мисля, че ако нямаш съотборник, образуват отбор служебно.

Може ли линк или скрийншот? При мен излиза друго. newsm78

P.S. Говорих с академията. Оттам категорично отричат. Явно е имало - дали волно или неволно - подадена грешна информация...

Последна редакция: пт, 20 апр 2018, 16:17 от Алисса

# 441
Има ли деца с повече точки от вече избраните?

# 442
  • София
Алисса, детето от първи клас е в списъка с медалистите от миналата година http://www.childrens-academy-bg.com/appdata/files/Медалисти%202017.pdf. Това обаче са медалистите от миналата година -  http://mathematicalmail.com/documents/186/Medal_Winners_Final_2017.pdf , но там това дете го няма. Вероятно в един от двата списъка има грешка.

# 443
  • София
Моето момче е със същите точки като последната класирана второкласничка, но с доста по-лошо време и явно не е изкласил. Здраве да е!

# 444
  • София

Може ли линк или скрийншот? При мен излиза друго. newsm78

P.S. Говорих с академията. Оттам категорично отричат. Явно е имало - дали волно или неволно - подадена грешна информация...
[/quote
 Да говорих с академията, променен е списъка. Отпаднали сме от финалистите.  Радостта ни бе за кратко.Здраве да е. Успех на класиралите!

# 445
И ние имаме две класирани второкласнички, а третата съотборничка не се е класирала Sad
Дали служебно ще ги нагласят от ДАНИС или пък ще разрешат отбори от по 2 деца?
няма отбори от 2деца .Ще бъде назначен служебно трети човек

# 446
Кой е емейла на който може да пишем за мбг?Не видях да има такъв.

# 447
  • София
В сайта има феисбук. От там съобщение се праща.

# 448
На практика, проблема не идва от това, че миналогодишните медалисти са много. Те са си с отделна квота.
За ДАНИС, проблемът е в съсредоточсването на силни състезатели от училищата не-организатори. Когато състезанието е организирано в училище, много деца се явяват на “олимпийски принцип”, просто защото е в удобно време, на удобно място и на родителите не им коства нищо. Те понякога дори не знаят на какво състезание се явява детето.
Това води до масово явяване, масови ниски резултати, висока квота и респективно по-голям шанс да влезе в 3%товата квота дете с по-нисък резултат.
В ДАНИС е различно. Там се явяват само децата с изявен интерес в математиката, защото това са децата чиито родители се интересуват, следят, ангажират се да водят детето някъде в конкретен ден, за конкретно събитие. В Този смисъл, конкуренцията е много по-сериозна. поне в София е така. Има логика да могат да изпратят повече деца на финал. Аз да си кажа Simple Smile Не, че нещо мога да направя по въпроса...

# 449
На практика, проблема не идва от това, че миналогодишните медалисти са много. Те са си с отделна квота.
За ДАНИС, проблемът е в съсредоточсването на силни състезатели от училищата не-организатори. Когато състезанието е организирано в училище, много деца се явяват на “олимпийски принцип”, просто защото е в удобно време, на удобно място и на родителите не им коства нищо. Те понякога дори не знаят на какво състезание се явява детето.
Това води до масово явяване, масови ниски резултати, висока квота и респективно по-голям шанс да влезе в 3%товата квота дете с по-нисък резултат.
В ДАНИС е различно. Там се явяват само децата с изявен интерес в математиката, защото това са децата чиито родители се интересуват, следят, ангажират се да водят детето някъде в конкретен ден, за конкретно събитие. В Този смисъл, конкуренцията е много по-сериозна. поне в София е така. Има логика да могат да изпратят повече деца на финал. Аз да си кажа Simple Smile Не, че нещо мога да направя по въпроса...
Съгласна съм.Писах им на емейла,едва ли ще чуят ,но нищо:)

Общи условия

Активация на акаунт