Математически турнири 1-4 клас. Тема №50

• 89 574
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Вижте задача 14 от темата за трети клас.  Joy
Поне разбрах, че моят хубостник не знае дали кокошките имат уши.  Laughing
След кратък размисъл:
Смятам, че отговорът не е верен, а задачата не е коректна.

Последна редакция: сб, 21 апр 2018, 12:29 от *Ирина*

# 466
При нас са само два вариантя със сбор 11 и 12.И отговорът е 10.Явно има трети вариант на 15 втори клас.Как ще коментирате зад 12 втори клас, където се иска раликата на по-голямата и по-лалката цифра да не е 3? Детето е изключило числата с еднакри цифри тъй като нямало по-голяма цифра.Ав отговора са ги броили.

Последна редакция: сб, 21 апр 2018, 12:59 от malinkap

# 467
Всъщност кокошките със сигурност имат слухов орган при положение, че кудкудякат като форма на комуникация между тях.
За деца на тази възраст е логично наличието на слухов орган да се асоциира с наличието на уши. Така че ако детето на Ирина е предвидило уши за кокошките заслужава поздравление за досетливостта за сметка недосетливостта на автора въпреки, че отговора му няма да е верен.

# 468
  • Кърджали
Зле се е справила щерката. Първите 7 задачи са добре,  но от там нататък става мазало. Една грешка при смятането, пропуснала 1 наум.
Разочарована е, но здраве да е. Колкото толкова. Важното е да опитва и да трупа опит

# 469
  • София
Всъщност кокошките със сигурност имат слухов орган при положение, че кудкудякат като форма на комуникация между тях.
За деца на тази възраст е логично наличието на слухов орган да се асоциира с наличието на уши. Така че ако детето на Ирина е предвидило уши за кокошките заслужава поздравление за досетливостта за сметка недосетливостта на автора въпреки, че отговора му няма да е верен.
Според теб отговорът на автора верен ли е или не?

# 470
  • София
Вижте задача 14 от темата за трети клас.  Joy
Поне разбрах, че моят хубостник не знае дали кокошките имат уши.  Laughing
След кратък размисъл:
Смятам, че отговорът не е верен, а задачата не е коректна.

И според мен условието не е коректно- от една страна зареди ушите- кокошките чуват със сигурност...имат околоушки (менгуши). Моето дете знае, че имат уши т.е. нещо, с което чуват.
Освен това и изразът "Фермер отглежда общо 12 зайци и кокошки" е двузначен- не става ясно дали са 12 животни общо, или зайци, които са 12 и няколко кокошки.

# 471
  • Sofia
11 задача за 1клас само те си я разбират... Заекът тежи колкото яйцата + кокошките, но откъде става ясно, че 2те кокошки тежат колкото 6те яйца. Да го бяха написали..

# 472
Да не забравяме, че фермерът също има уши. Joy
Това състезание става все по-забавно.

# 473
Аз по принцип имам четвъртокласник и не съм решавала задачата с кокошките.
Но ти сподели, че детето е "сбъркало" по отношение на кокошките, замислих се и стигнах до извода, че условието на задачата е некоректно зададено, а всяко дете решило задачата като е приело че кокошките имат уши не е сбъркало.

# 474
  • София
Лелеее, права си.  hahaha

# 475
Не видях във въпроса да е уточнено, че става дума само за животните. Защо тогава да не прибавим и фермерските уши, при положение, че горкият човечец е част от условието?
Плюс това никъде не е уточнено, че действието се развива на Земята и няма как да знаем кой по колко уши има и има ли уши изобщо. ( Извинявам се за черния хумор, ама се сетих за една задача от НОМ).

# 476
Това е то забавната математика.
А на фермера защо му забравихте краката, да не се състои само от уши? Simple Smile

# 477
  • София
Лелеее, права си.  hahaha

Това е забавна математика.
А на фермера защо му забравихте краката, да не се състои само от уши? Simple Smile
Не сме ги забравили.
Но в условието пише за броя на краката на животните
Скрит текст:
/косвен извод, защото пише крачета,
Скрит текст:
ама може пък да е фермерче
/, а накрая питат колко са обшо ушите.
т.е. на фермера  следва да се добавят само ушите накрая, щото не влиза в бройката на животните.  Mr. Green

# 478
  • София
Здравейте, дъщеря ми се яви на ВМС за 1ви клас в 119то, стая 115. Госпожата не им е разрешила да си извадят допълнителен бял лист, за да си разпишат задачите. В 119 та стая са разрешавали. А тези задачи според мен без разписване е трудно да се решат. Моля за мнението ви - при вас дали е било разрешено децата да си разписват задачите.

# 479
Моят третокласник е успял да реши задачата с кокошките. Хем е ок, хем се ядосвам че почва да влиза в схемата на мислещите задачите, което за мен не е ок.

Общи условия

Активация на акаунт