Октомврийско бебенце съм аз, първо лято ще посрещна със захлас

• 15 327
  • 270
  •   1
Отговори
# 30
 Blush Embarassed Blush Embarassed Опс... при нас е весело  Laughing Embarassed Аз за къкъв басейн си помислих, ти за какъв си питала  Laughing Айде дано да има в София да се плицикате с бебките, а ако ли не - ще ви чакаме към морето Hug

# 31
здравейте мами

днес ми е малко криво,защото  детето на моята най добра приятелка се разболя от епилепсия.Изведнъж ,както беше живо и здраво дете.вече трети ден получава припадъци.На 11 години е и тъкмо навлиза в трудната възраст.Днес вече след пълни изследвания скенери и какво ли още не са потвърдили диагнозата.

megan хубава е идеята ,но няма да се изпълни.Няма от къде да дойдат тези пари.Такъв е живота в момента в БГ .На мен дори и детски не ми дават,въпреки че съм с 3 деца,а осигуровките които плащаме с моя мъж ,ако си ги събираме някъде и ние на стари години ,ще ходим като немските бабички по почивки целогодишно,но уви........
  jump щом в Русе има ,значи че и в София ще има басейн.Аз също много искам да водя Тони да плува ,но все немога да се наканя/хиляди иследвания трябва да си правим/кога ще видим снимки на малките плувкини.Пожелавам им да станат като мойта щерка,даже по добри.

Като казах щерка -пак ще трябва да я хваля мойта умница.Вчера се класира на четвърто място  на областната олимпиада по математика ,от 240 деца.

klamerche  аз търся от доста време да купя басейн за децата и все няма и няма.Тук сигурно,чакат да дойде есента.Даже и в Метро не са заредили
А твойте красавици вярно много си приличат
Svetli  кремчетата наистина ги правят с мляко,но щом е минало през преработка няма страшно/нали и сиренето е от мляко/Все пак от кухня се хранят толкова много деца,така,че надали могат да си позволят да дават нещо вредно.Естествено ако бебока има непоносимост към кравето мляко ,не трябва да яде нищо млечно,но това се установява още в първите месеци

Относно глутена ,аз давам вече кюфтета и печени филийки-така,че коментара е излишен,а между другото ,днес за обяд от кухнята дадоха мусака./менюто е за деца на 7+ месеца/Изобщо тук в Русе изобщо не ги жалят дечковците.

Giraffa Тони не плаче от никого/даже по някога малко ме е яд/който и да го заприказва,той вече му се е усмихнал, почва да се гушка  в него ,да се закача и мен ме забравя smile3516.
lo чудесна програма сте си заформили.И аз искам да отида на концерта на Стинг,но надали ще стане newsm45
smiley Tanya  пусни някоя снимка и от твойта градинка да ни напълниш очите
Надинка ние ще сме на Арапя от края на юли за 2 седмици в тези бунгала
между пицарията и стария вход
Джулка ето какви бунгала има на този наш любим къмпинг http://shterevi.hit.bg/index.htm
а цените мога да ти кажа само на нашите/където ние ходим/през силния сезон 50 лв бунгалото-2  отделни стаи санитарен възел,кухненски бокс със всичко необходимо/хл,печка,чинии ,прибори,тенджери тигани,даже и маса за гладене,ютия абе всичко нужно за едно домакинство.Само дето ние резервираме още януари месец

# 32
Меги, аз вече събрах един лист подписи, но също като Ер-ката смятам, че финансовата част е абсолютно нереалистична. Обаче също така смятам и, че е работа на държавата да осигурява увеличаване и насърчаване на раждаемостта, ако иска после някой да и плаща данъци.

# 33
Надинка, я първо ти свирни как направи резрвациите! Hug
и какви са цените

Да си призная, направих резервациите благодарение на Дринка. Тя ми изпрати страхотно подробна информация за Арапя - тя нали е стара пушка в този черноморски курорт. Ние ще бъдем на ето тези бунгала (снимката е на Дрина) - http://drina.data.bg/Bungala%20na%20Arapja/Bungalata%20na%20Toshko%202.jpg. Бунгалата са направени миналата година - имат ТВ, хладилник, баня и ВЦ с топла вода. Цената на тройка е 35 лв, а на двойка - 20 лв. (за периода, който сме избрали). Предполагам, че след 1 Юли цените ще са малко по-различни.

# 34
Здравейте всички,
Хайде да драсна 2-3 реда и излизаме навън, че времето е супер.
Искам да ви питам, колко от вас дават кисело мляко на бебчетата, че на нас педито ни каза до годинка да не давам. Малко ми е странно, защо сирене в попарата може, а пък кисело мляко - не.
За протеста - да вярно е че най-вероятно никой няма да ни обърне внимание, но пък не може все да си мълчим. Сега един протест, после втори, трети и накрая а дано някой се сети да направи нещо по въпроса с майчинските. Аз съм за и мисля да отида, дано само времето да е с нас и да е хубаво.
Хайде чао засега, че излизаме. Какъв тен сме хванали с Вики от това трамбоване навънка по цял ден.

# 35
Момичета в голям размисъл съм по повод на лятната количка та ще ви помоля за съвет от опита ви Thinking

Мислех да си купя ТСМска но в склада (в Х.Димитър) няма (поне не без много големи дефекти). По ТСМите в квартала са от 50 лева нагоре - ако някой знае откъде да я намеря по евтино - чакам с нетърпение Hug
Иначе ако може да ми споделите дали сте доволни от вашите колички - марка и цена - та дано и ние скоро се обзаведем с лятна количка и аз да стана по-мобилна Mr. Green

Блогодаря ви предварително!

# 36
Здравейте и от нас!!!аз от много отдавна не съм се включвала,но първо нямах нет,после малкия един месец беше с разстройство от зъби-даже искаха в болница да ни пращат!! Cryкаката си счупи ръката и така!!иначе вече се изправяме в кошарата,казва кака и баба Grinning пълзи навсякъде и бръмка с паяка като пощурял!!на консултация не сме ходили-все не остава време!!!бият ли се някакви ваксини в седмия месец?? Rolling Eyesиначе си хапваме горе-долу на мама манджите,но от 31 смятам да го захиша на кухнята!!!имаме два золни резеца вече и сега ни мъчат горните зъбки!!!това засега от мен!!лек ден на всички!!! Party

# 37
Здравейте милички!

Върнахме се от почивка и сядам да ви прочета (ама доста сте изписали).....
Гея, аз също съм доста назад с новите храни, глутен също не съм давала, а да не говорим че сега в Гърция 4 дена Рая е яла само плодови пюрета и кърма, щото хранейки се навън реших да не си създавам много проблеми....сега започваме пак с месцето, елдата и зеленчуците..

Емче, какви са тия неща дето ги чета - я бързо да се оправяте! То пък човек да не замине.....

Да ви разкажа за нашето пътуване...
Беше супер! Реших, че вече там ще ходим на моренце...(е, малко и при баба в Бургас, ама....) В Паралиа Катерини освен че е чисто, че е нещо ново, ами е и много гръцко. Не знам дали на някои ще им хареса, ама мойта гръцка жилка се обади и ми беше много гот. Освен всичко е и евтино - наехме си апартаментче (студио) с обзаведена кухня,баня и тоалетна за 50 лв/вечер. Къщата ни беше на 20-30 м от плажа. Мястото се намира (засичахме специално) на 400 км от София (което си е колкото Бургас). Оф, само някой да не каже, че откривам топлата вода,  ама на мен ми беше за първи път и съм много развълнувана....
Освен това се изумих всички гъркини колко много харесваха Рая - направо бяха пощуряли! Ама си го обяснявам, че техните дечица са такива...по-тъмнички...и Рая им се е сторила по-различна (и по-хубава, разбира се  Crazy)
Всичко беше супер, като изключим непоносимата жега....ужас....хем не излизахме по обед....
Но, определено й хареса морето, даже й топнахме крачетата и тя риткаше - много смешна..
Ето ви снимчици за доказателство...

Бини и Петинка, включвайте ме и мен тая седмица в бирарийките и картофките - вече съм на линия!

# 38
Здравейте и от нас!

Вчера взехме на малчо подобна на Невенкината надуваема  кошара но нещо не я харесваме,стои малко в нея и започва да мрънка та да видим.
За глутена аз го включих преди вече месец и го прие добре.
Веси страхотни снимки много е красиво там.
Попи ние сме с комбинирана на Чиполино и съм доволна от нея.
Кламерче ми те твоите моми много сладки и кат гъбки растат./нали е от страни/
А за басейните тук е пълно със всякакви вариянти на всвякакви цени.Имам чувство че скоро и в хранителните магазини ще заспочнат да ги предлагат.
Танче  дано и при вас да грейне слънчице и да се порадвате на хубаво лято.

Много целувки от нас.

# 39
Здравейте и от мен
1. глутен -да малкия вече е на кухня и съм супер доволна, всеки ден разнообразие и при това е вкусно.
2. Облаче -честито за м... , май само аз останах
3. за концертите ходихме на Uriah Heep i Nazareth  на площада във Варна и беше страхотно, не е мой тип музика малко твърдо ми идва, обаче беше върха.
4. Коко вече се изправя от легнало положение до право, което е доста опасно за мен, но нали пък така расте .
5. В петък бяхме на профилактичен преглед след боледуването и всичко е тип топ, но сега ни дадоха едни хомеопатични цял месец да ги пие по схема.
6. Отивам да го къпя малкия-
7. Кламерче беше ми домъчняло за вас ,радвам се че всичко е окей с  малките красавици
Айде чао че ме викат

# 40
Eee, Весита, лиги ми потекоха. Много красиво е било, като в приказка. Искам и аз в Гърция!!!...

Сега да ви се оплача, моето пиленце вече 5 дни не е акало и просто ще се пукна от тревога. Какво ли не пробвах - кой каквото ми каза - всичко. Като се почне от пюрета и сок от сини сливи, кайсии, абълки, круши, чай на хип за запек, дуфалак, термометър в дупето, сапун в дупето, мушкато в дупето, топла вода в дупето (посредством спринцовка). НЕ ще и не ще. Ако утре сутрин не свърши работата, ще го водим в Пирогов. Джипито ми каза, че там с някакви тръбички и не знам какво си им правели клизма... Звучи ми гадно. Та това е едно малко бебенце.

И така, стиснете ми моля ви по един палец, белким се омилостиви добрия ангел на запека...

# 41
моите мъже спят и най-накрая да се включа и аз.

Nadinka стискам палци малчо да свърши голямата работа. май си пробвала всичко, така че съвети не ти трябват, а чудо.

благодаря на всички за информацията относно това как храните бебчетата. моного ми беше полезна, взех си и някои идеи на заем, а и се успокоих.  bouquet

глутен аз давам приблизително от седми месец - правя попара със сухари сутрин за закуска.

Попи лятната ми количка е на Bebe Confort, струва 280 лв, тежи само 6 кг и съм много доволна. купих я от Малечко на К. Величков.

Bubs аз още не давам кисело мляко. а за сиренето, защо се дава , а кисело мляко не - добър въпрос ама не знам отговора.

Ани браво на твоята щерка. това си е голямо постижение.

Кламерче мноооого сладки снимки.

ние днес ходихме на кино и гледахме Шифърът на Леонардо. беше доста съкратен вариант на книгата, та книгата повече ми харесва, но и филмът не е лош.

сега отивам да спя, че утре ще ставам рано да пека агнешко. решили сме да ходим на пикник с приятели.
лека нощ....

# 42
  • Варна
Здравейте, мами!

Ние се завърнахме от странство, ама вие много сте изписали и не сварих да прочета, днес ако ми остане време ще наваксам.
Искам да призова варненските мами да си спретнем една срещичка тая седмица, че много съм се затъжила за вас, а от събота пак хващаме пътя!

Относно анкетата в началото на темата - Били плюска глутен, нали сме на кухня и трябваше да се захраним. Като се замисля, захранен е с глутен, ама дали яде такъв  newsm78

Eйййй, кви големи мадами има отгледани във форума, нашия мъжки не може да им се мери на теглото!
Обаче дзверо е голям лудетина, вече пълзи мнооооого здраво, не мога да му смогна. Като се гепи за нещо и се изправя, направо е лудница. Иначе репертоара на думите е неразбираем.
В Тервел научихме нови номера - гризка репичка, пие сок със сламка (по барове) и плюска сладолеееед с невероятен апетит, даже се сърди за още!

Цунки на всички мами и бебоци!

Последна редакция: нд, 28 май 2006, 10:36 от Mirra

# 43
Надинка, моята Рая и тя ги прави тези номера. Даже бяхме стигнали до 6 дена неа....  Много се измъчи детето, ама и аз патка замаяна   smile3538 защо трябваше да чакам толкова...Звънях на докторката ни и тя каза да й дам Дуфалак. Имай предвид, че той действа поне след 12 часа - по една лъжичка сутрин и една вечер, ако нищо не става каза дори 3 пъти на ден да й давам. Това трябва да помогне със сигурност. Първо излиза малко - едно такова като пластилин и така докато се отпуши. Дано не ви се наложи да ходите до Пирогов.
Според мен при нас се получи от моркови - да им се не види - повече няма да й давам аз  Naughty

# 44
 Здравеите на всички .Не може да се каже ,че много активно се включвам в форума ама при това хубаво време гледаме да сме на вънка,а пред компютара ми о става време само да прочета написаното от вас  Laughing
 Надинка е се притесняваи ако се наложи клизма .Само звучи гадно ,инче не е страшно и наи -важното е ,че няма риск .После ще му олекне на детенцето .Представям си колко му тежи .Но  ако и днес нищо не 'свърши " тичаите до Пирогов. Успех.
Весита Пояивката в гърция наистина е страхотна .И това с почивката там е наистина добра идея. Ако ви се чете мога да споделя и нашия опит с Гърцията .
Вече 3та година ходиме  в Халкидики 400км от София .В едно малко ,чудно градче на втория ръкав на полуострова.Ситонеа. Къщата е частно хотелче и е на самия плаж.Терасите гледат през залива към Атон .Градчето е спокоино ,палми ,цветя, кристално чиста вода и страшно обслужване .Стаята с климатик и кухненски бокс (тераса и чадър ) излиза 50 лв на вечер. Собственика е осигурил дори машинка против комари .Това местенце го намерихме миналата година Маи месец и мислиме тази година да отидеме Септември.Така ни посъветва един българин които работеше там сервитьор. Времето е същото като през Маи но водата е по-топла.През Юли ,Август ходят само немците -адска жега.Предишните години почивахме на първия рукав на полуострова Касандра където е доста по-цивилизовано ,но на нас по-дивото ни хареса повече .От кактого открихме въобще не мислиме за почивка на нашето черноморие .Миналата година заминахме с семеиството на сестрами -те имат бебе също Октомврииче самоче е родена 2004 (една година е разликата с нашта бебка) и аз бременна. Естествено не мина без екшън .Аз получих контракции и не можех да говоря от болки 24часа и се вдигнахме до болницата в Солун. Оказа се ,че стандартните застраховки не покриват бременност,раждане и ситуациите около тях.....представяте ли си ? и това го разбрахме там. Обаче имахме късмет да попаднем на докторка завършила в България и говореща български. Не само ,че ме прегледа по всички възможни начини и пусна всияки изследвания ,но и категорично отказа пари да вземе . Остатъка от почивката го прекарах лежеики ту в колата ту на плажа за да не разваля почивката на цялата група. А като се върнахме в България бая си полежах и в болница ,но не мога да сравня отношението в Гърция с това тука -в полза на гърците .Слава богу всичко мина добре и Али се роди на време (само 2 седмици по-рано от термина ) Сега мислиме да я водиме пак в Гърция ама този път не в корем ,а на живо -и тя свят да види . :lol:http://www.galini-chalkidiki.com/ Това е адреса на нашия хотел там ако някои иска да го види ,а мога да ви покажа и наши снимки ама да не ви отекчавам ,пък и трудно се оправям с компютара та ще ми отнеме повече време .

Общи условия

Активация на акаунт