Октомврийско бебенце съм аз, първо лято ще посрещна със захлас

• 15 350
  • 270
  •   1
Отговори
# 120
аз продължавам след едночасово приспиване  Shocked

Добре дошли на новата мама Нелсан и бебчето й. както е писала Надинка- ела на една наша среща и ще видиш какви сме Wink

Надинка
- а ти се появи - това трябва да се отбележи!

Дринка- за това как се справяме мамите без баби - ще ти кажа - със всичко се свиква. то и заотва някой от нас толкова рядко пишат във форума - нямането на време си казва думата

Мандаринката- за момента по памперс само - задържам го - защото още по големи жеги ще додат - тогава вече няма да има какво да свалям просто - та ми се иска да свиква по така.....

абе момичета- ами моят хубавец все по трудно заспива. то не е въртене, от гръб по корем, на 180 градуса застава (надолу с главата) , пълзи, влачи се - абе чудо - и накрая с големи мъки заспива- той самият много се мъчи - кажете вие как ги приспивате вашите хубавци и хубавици

За спането [/b] - както писах , ние спим по боди само, когато е по горещо и без чорапки, когато захладнеее като днес- сигурно тази вечер ще му сложа и чорапчета. завивам го само с чаршаф , но той и него маха и аз спрях да се боря.

хайде стига от мен за сега

# 121
Здравейте момичета,
Чудя се newsm78 как може  температурите от 30 градуса да паднат под 20 само за едно денонощие ?Днес с Пепи ще си седим в къщи,ама при нас духа много вятър и ме е страх да не го разболея...и без това карантината ни продължава.
Много съжалявам,но привидно няма да можем да се присъединим към срещичката.До 5 юни няма да се виждаме с други деца профилактично.Иначе го извеждам на разходка,но си джиткаме сами по улиците.
ПОПИ, честито ви "мама"!И аз все повтарям на моят сладур мама мама мама,ама той си знае тате и баба.
VALERIA1, честито ви нова кошарка!Да си я ползвате със здраве.Като пишеш,че си водила малкото на басейн във Велинград ти от там ли си?Аз съм замислила да отидем до Велинград,но все още не зная кога?
NADINKA,  newsm10 за напълненият памперс.Преди Пепи да премине на пюрета и ние имахме този проблем,а сега ако не се оцапа 1 ден му давам някое разхлабващо пюре,сок или каша от овес и пшеница.
JULI, честито зъбче!
ГЕЯ, не се ядосвай миличка HugПонякога док.ни изправят на нокти,но по-добре е да си свиркаш и да не ти пука.Важното детенце да е здраво и палаво.
GIRAFA, и на мен ми се прияде диня като гледам малкия колко блаженно похапва.След някой друг ден можеш да дадеш и пъпеш.
DRINA, трудно е без баби.Затова не ми остава много време да пиша във форума.Ако не си на разходка ще вършиш нещо друго докато малкото спи.Както казват другите със всичко се свиква,ама бабите са необходимост.
EMYM, Пепи спи по пижамка и го слагам в памучно чувалче.Ако отворя някой прозорец вечер му мятам и чершав.
 newsm51 ДОБРЕ ДОШЛА мамо NELSAN
ZOROTO, завиждам ви за пътешествията LaughingНа мен ми писна да си седя в София и еднообразието ме влудява #Crazy

При нас новото е,че се обръщаме на различни страни.В леглото се мятаме като риба-ту насам,ту натам.Намирам го в невероятни пози и учудващото е,че дори заспива така. newsm32
  grinning012 за зимафлора не давам все още .Аз пиех по време на бремеността по препоръка на моят зъбар.

Лек и усмихнат ден  Stuck Out Tongue Winking Eye

# 122
ДОБРЕ ДОШЛА на мама Нели и сладката Вяра!!!!!!!!!   bouquet Радвам се,че се включваш при нас!Пиши повече за вас, колко се роди малката, в колко часа, къде ражда, каква зодия си, как се казва мъжа ти и т.н.  Hug А за списъка Гея ще те включи-в първия постинг може да пише само този, който го е пуснал! Надявам се да се чувстваш добре тук, ние сме едно голямо и задружно интернет семейство!!!
 bigdance2 newsm19 newsm20 moresmile
Заповядай утре на срещата, то и без това е съчетано с протеста,макар че там за малко ще отразим присъствие, но ще сме там! Айде и всички други де, и да не се запишете тука поне елате!!! Мандаринка, дано не е болен Ивчето и да дойдете! А мен времето не ме притеснява, казват че ще се разваля, но дано поне не вали. Ние 100% ще сме там, де!
Надинка, нали ще дойдете на срещата? Ние ще слизаме надолу с мъжа ми, така че ще се видим там!
Дринка, аз не знам как да стигна до там и затова предложих пред Шератон, за 20-30 минути колкото да се съберем не мисля, че е проблем. Ама както кажете! Hug
СРЕЩА 1 ЮНИ - ДЕН НА ДЕТЕТО и ПРОТЕСТА пред парламента- 10.00 пред Шератон
1. Гея и Пресиян
2. Надинка и Вики
3. Меган и Йоана
4. Бини и Нати
5. Дрина и Пепино
6.................

Аз зимафлор засега не давам, Мирра може да обясни защо! Hug А за това, че е спорен въпрос - спор няма!  Mr. Green
За обувките реших, като прочетох много и това е много спорен въпрос. Аз реших така - в проходилката и в къщи - боса лятото, на есен вече ще ходи и ще и купя пантофи. Навън-засега буйки или сандалки само за красота. Като направи първите стъпки - към 9-10 месец купуваме сандалки с твърдо отзад и ортопедична стелка. Вие какво сте решили по този въпрос?!  Thinking
Ира, съжалявам, че сте под карантина, много кофти, ама другата среща те чакаме!
Емим, Йони спи по-облечена, ама то при нас в планината си е студ вечер-боди потник или с къс ръкав, с пижамка тънка памучна, ама с дълъг ръкав и дълги панталонки и в лятното чувалче, а ако е по-студено като миналата нощ и мятам и едно одеалце отгоре.
Иначе през деня е облечена с боди потник и блузка с къс ръкав, а надолу поличка, сукманче или тънки панталонки или ако е много жега - нищо!Даже само по едно боди с късо ръкавче беше вчера, ама днес е с дебелите дрехи, егати "вятърът на промяната" ! sweating cold
Зори, и ние заспиваме много трудно, с часове се мята, реве, тъшка се и не мога да ти кажа нищо успокоително.Тя винаги е заспивала трудно, но напоследък ми идва да си оскубя косите, не стига че по цял ден реве, ами като и се доспи става непоносима  Crazy

Целувки от ревлата Йоана!!! #Silly

Последна редакция: ср, 31 май 2006, 13:01 от megan@

# 123
  • София - Младост 1А
хелоу онтово.

ДОБРЕ ДОШЛА на мама Нели! Ще видиш какъв купон е при нас.

Момичета мисля си дали времето няма да ни изиграе лоша шега за утре. То и днес е супер ветровито. Ние излязохме за малко, но Пешката взе да кашля и киха и набързо го прибрах. Сега ще го следя как е, да не серазминем утре със срещата.
А за мястото - паметника за който говоря е на Орлов мост. Там където се срещахме с Джулката, но от другата страна на булеварда в посока към парламента.
Не че пред Шератон не е добре. Само се чудя как ще се помъкнем по ълтите павета с количките. Ще трябва да сме в колона по един.
Ама каквото и да решите, стига Пепино да е ок ние ще дойдем.

# 124
Добре дошла на мама нели и бебе Вяра  welcome
Новина:
Пресиян е ученик на 1 октомври   smile3529.
Ще  се обучава в ясла 48. Мама Светла тръгва на бачкане и почваме да изкарваме мангизи  Mr. Green.
Та, обличам му панталон, риза и папионка на Преската и с букет цветя...айде на училище  Mr. Green. Сега ми е весело, ама октомври май ще ми е бая криво.
Преско вика постоянно- мамамамам, бабаба, бамам, което според баща му е" ...ба мама му".
Да ви се похваля- майка- свинка е свалила 2 кила, и от вчера кантара е ковнал 58....ша ставам човек аз  Mr. Green. Сега в Плевен си поставям за цел да сваля още 2 поне, барабар до морето замязам на нещо.
Утре ако вали кво правим, а?

# 125
  • София, в полите на Витоша
Хайде, момичета, поздравете ме!

Вчера платихме вилата и сега вече имаме къде да вдигаме съботно-неделно- ваканционни купони .  Mr. Green Ще направя снимки, но вчера страшно бързахме и не ходихме до там. Оказа се , че вилната зона е на 8 км. от Своге, който пък се оказа много симпатичен град има си басеин и чудесни кръчми и кафененца, така че като постегнем къщичката, която е доста миниатюрна и позапусната, можем да прекарваме седмици там с децата. Много съм доволна, пожелавам на всички да получавате това, което си намислите.
Всъщност тази покупка стана на шега- на Великден се заговорихме с мъжа ми, че ни е писнало то барбекюта насам- натам и че трябва да си имаме местенце, дето да забягваме  Joy На следващият ден ходихме на пет- шест огледа, а на по- следващия капарирахме...  hahaha

Като приведем поне двора в приличен вид- че сигурно има трева до пояс, като съдя по дворът ни тук   ooooh! ще каня на гости, че е много близо- от Илиенци се стига за 20 минути...  Crazy

Ценки от нас, аман от това време- побърка ни - вчера 30- днес- 15 С!  Thinking

# 126
Здравейте!!!!
Утре, ако не вали ще дойдем и ние със Симеон, да не повярва човек! Лошото е, че сега нямам нет вкъщи, а след малко си тръгвам от работа и няма как да разбера, ако мястото на срещата се промени. Та незнам, най-много пред самия парламент да ви открия...

.............
Новина:
Пресиян е ученик на 1 октомври  smile3529.
Ще  се обучава в ясла 48. Мама Светла тръгва на бачкане и почваме да изкарваме мангизи  Mr. Green.
Та, обличам му панталон, риза и папионка на Преската и с букет цветя...айде на училище  Mr. Green. Сега ми е весело, ама октомври май ще ми е бая криво..............................

Гея, ти се хилиш, ама на мене тук една колежка ми разправя, че имала абитуриент в............детската градина!!!!! И му купувала костюм с папионка наистина! newsm62 А иначе (нали и аз почнах работа), малко е мъка наистина да се разделиш с бебето, но за сметка на това през останалото време не давам и за секунда да се разделим. Пък мангизите........добре идват.

Добре дошли Нели и Вяра!!! welcome
Пипи, честита вила, пожелавам ви много приятни почивки!!!!!

Вчера ходихме на консултация, ние май сме в по-долната граница - на 8 месеца и 1 седмица тежим 8 кила и височина 72 см. Фонтанелата почти се е затворила, та Вигантола - през ден. И на мене ми казаха да давам Зимафлуор, но първо ще проуча въпроса и ще реша дали да давам.

Аз Симеон през нощта го държа по боди само, завивам го, но той много се върти и отвива. От три дни спи САМО по корем. Ако се опитам да го завъртя - не става, пак се обръща и ми се сърди.  smile3512

Друго кво. И ние сме на вълна "бабаба" и "мба", доста рядко "мамама". Най-новото е нещо като "тиъ" или "диъ", ама някак си по-меко, няма такава буква.
Продължава да няма нито 1 зъб!!!!

Айде, приятен ден от мен и целувки!

# 127
  • София
Добър ден и от нас дваминката. Ние стегнахме всичко за кръщането и утре в 3 часа ще видиме как ще се държи моя малък мъж. То не че има много варианта- само 2 или ще седи и ще гледа умно или ще рИве!  Simple Smile Инече съм накупила всичко от списъка, който попа ми даде. Ще го кръстим в боянската черква, защото попа на Драгалевския манастир ни отказа така любезно, че още го споменавам с "добро"  #Cussing out . Обърнал го е на доста доходен бизнес, а не на даденост от бога и на призвание!

Инече какво да ви кажа, свеки пак по нейна си инециатива си действа нещата, без да я интересува чието и да е мнение. Аз разбира се казах на мъжа ми и к'во боли го фара "мама е винаги права". Дразни ме факта, че............... оффф незнам, но той все и се чуства длъжен и някак си зависим от нея или откаде да знам и аз!  ooooh! Нямам нерви момичета вече да се занимавам с нейните тъпанарщини и хитринки от селски вечеринки. На бала на сестра ми нали се сещата поканихме я. И какво да ви разказвам на 5 минута от какво бе пристигнала аз си пийнах валерианчето, имунизирах се от нея, ама най се!!! Преди бала ходихме при нея 2 поредни недели и тя не ми приказва, ама както ви го казвам така го разбирайте - не ми приказва нищо, ама нищо. Та идва на бала и пред баба ми чак ме целува....... smile3515 Е как да не ми избият чевийте!!! Повдига ми се от нея  Sick

Съжалявам, че пак на вас се оплаквам, но няма на кой, а вече ми тежи толкова, че незнам........ Незнам вече, така ми е писнало и накипяло.....  smile3511

Оффф сори, че пак ви натоварвам, като ми размине ще се включа пак.....

# 128
Забравих да се похваля още нещо-

Имаме си абсолвентка- Йоана завърши детската градина и е готова за училище!

Ето и още снимки от тържеството!

# 129
Р-че, не се коси - излей си душата тука, нека да ти олекне, ясно е че оправия с твоята нема да има- ами поне си изливай душата да не го трупаш и да се нервиш още повече. А между другото - свърши ли ви работа Д-р Райчева - нали ми получи смс-а? изобщо кажи какво става с бременната кака.

За утре момичета- може и аз да се опитам да дойда- ама зависи - че и багаж трябва да събирам , че някъде по обяд за Благоевгард тръгваме.......

Пипи - честито ти ново къще! Да го направите най хубавото място на света и да прекарате най хубавите си моменти там Simple Smile пък ние ще дойдем на кафенце да заформим и ние един хубав спомен там Simple Smile Честито завършване и на абсолвентката ти - дано училището да я кефи и да ходи с мерак на него!

Гея
- хем ти се радвдам че се връщаш на работа , хем не ти се радвам - само като си представя какво ще е като се разделите. И аз си мисля от няколко дни какво ще става , пък на тези момичета дето вече работят - мога само да кажа БРАВО!

Меги
- ние вече ходим - но той все още е на буйки - в къщи твърдо реших да сме на боси крачета, навън ще сме на обувки или ако сметна че тревата я бива - и боси. Лично аз съм привърженик на възможно по естествените неща, та ще се опитвам да го спазвам -пък и сега е лято - позволява да не е с обувките нон стоп. ПО този върпос аз усках и тема в здравния да питам какво и как, та за себе си това реших.

Ира- това с карантината наистина е много кофти -дано се размине всичко.

хайде чао от мен сега и много много целувки

# 130
  • София
Пипи, това не е ли тук при нас? В "Изкушение" или там к'вото се казваше?

Зори, консултирала се е. Благодаря ти за телефона. Януари месец ще мачкаме бебешорче! Само всичко да е наред  Praynig

# 131
Пипи, това не е ли тук при нас? В "Изкушение" или там к'вото се казваше?

Даааааам, нали е истински бал! Mr. Green

# 132
Само да ви кажа, идваме си от консултация.
Порастнал с 2 см и отслабнал (???) със 100гр, т.е. мерките сега са ни 10,300 кг на 74 см...

Пипи, честита нова къща!!! Ама то това не става така "честито" и "мерси". Почерпка трябва, почерпкаааа  Whistling

# 133
Мацета, последно срещата утре е в 10 часа пред Шератон, така ли?

# 134
  • Варна, България
Здравейте пак!
Личи си, че е кофти времето и се раздвижи форумчето. Тук във Варна е доста горещо, но духа силен вятър и вдига прахоляк. Ужас, не се трае! Кофтито време идва към нас.  Sad
Надинка, нормално е понякога децата да заслабват, все пак са доста активни, мъчат ги зъби, жега е... не се тревожи.
Пипи, честита ти абсолвентка! Голяма е сладурка и дано с мерак да ходи и на училище.   Честита ти нова къща-много барбекюта да правите, а защо не и едно момченце  Mr. Green, да станеш и ти свекърва, не за друго!  И ние си мечтаем да имаме къща, но за постоянно живеене. Кога ли ще стане?! Не ми се живее в кооперация и туй-то. Над нас има едно семейство и имат куче, което си има сестричка и отвреме навреме им гостува и се надлайват #2gunfire , папагал, който освен, че свирука, вика и т.н., но и мяука и въобще си е една подвижна лудница. Освен това имат и домашна помощница, която явно е от село, защото тупа и изтърсва завивки и одеяла по всяко време на денонощието независимо дали има човек или пране на долната тераса, т.е. на нашата. Абе, пълен цирк!  #2gunfire
Р-ка, хайде утре весело кръщене, Краско да не плаче много и да покажеш снимки после! Колкото до свекървището, аз не съм много компетентна, ама има доста "ненормалници", така че по-споко, тегли й една майна да ти олекне!  Mr. Green
И честита ти рожденичка, бабка_жабка! Крийш се значи, не почерпваш!!!  Mr. Green
Гея, бравоС за кг. Аз от началото на април, когато свалих 3-4 кг не съм мръднала, нищо, че 2-3 пъти седмично ходя да спортувам. Може би е все още от кърменето и хормоните, но много ме хваща яд, че кантара е като закован.  #Cussing out  Честит
ти ученик! Със сигурност ще ти е много трудно наесен, но ... като трябва да се бачка, няма как!  Sad
Дринка, разбирам как се чувстваш без баба! Откакто Страхил замина, вече 12 дни, денонощно съм със Самуил, който е свикнал постоянно да има човек при него да си играе, да го гушка и направо е някакъв ужас, докато излезем. Аз не мога да се облека спокойно, плаче, ходи след мен в проходилката и ме дърпа за краката. Ужас некакъв! Бабите се включват в къпането вечер и чат-пат в разходките следобяд. И ми готвят и измиват чиниите понякога  Embarassed
Зори, аз проблеми със заспиването на Самуил нямам, така че идеи не мога да дам. Той си заспива сам - давам му бибата, завивам го и той отнася плувката. Интересното е, че разбира, че трябва да спи по това, че е завит. Ако не го завия продължава да си играе. Голяма терца. През деня спи по 1 час преди обяд и час, час и половина следобяд.Вечер от 20.30 до 8 часа сутринта, като се буди многократно нощно време, търси си бибата, ако я намери си я бута в устата и продължава да спи.
За обувките - когато е в проходилката или на бънджито е с проходилки, иначе е босичък. Смятам за лятото да му купя сандалки-проходилки, само че незнам дали ще намеря, защото почват от 19 номер нагоре, а ние сме на 16/17.

Малко инфо за Сами- вече е 9150 и 73 см. Пълзи много добре, седи стабилно сам, обича много да стои на коленца и ако се докопа до някаква опора веднага се изправя. Не иска да седи в количката, вече няколко пъти се изправя. По цял ден опява, но рядко мога да вдяна някаква думичка - днес каза нещо подобно на "леля". Вече седмица му давам череши и много ги харесва, нарязвам му ги на парченца и си ги хапва с огромно желание, дори мрънка за още. Много се радва на кучета, котки, гълъби и врабчета. Изпада във възторг като види нещо живо да мърда. Обича много топки.
Много дълго стана!
Ша Ма прощавате!
Айде, със здраве!

Последна редакция: ср, 31 май 2006, 16:34 от voltage13

Общи условия

Активация на акаунт