Започване на онлайн магазин за козметика

• 2 921
  • 18
  •   1
Отговори
Здравейте, мамита! Смятам да започвам онлайн магазин за козметика, главно работа чрез фейсбук и инстаграм, а в последствие да си направя сайт. Ще делим работата със сестра ми. Въпросът ми е какви са нужните документи за създаване на онлайн магазин за козметика. Също така искам да ми препоръчате ако може фирми, които се занимават с щамповане на кутии(става въпрос за 50мл. вместимост). Имам продукта, просто искам да сменя кутийките с мои такива, да сложа мое име на тях, съставки и срок на годност. През какви етапи трябва да мине одобрението на продукта също ми е интересно. Нужно ли е състава да е изследван, защото става въпрос за големи количества и не искам да срещам проблеми, а всичко да е прозрачно Simple Smile Ще се надявам на пълноценни отговори!  Heart Eyes

# 1
  • София
Това с кутиите не го разбрах - искаш да купиш продукт от утвърдена марка, да го напъхаш в твои кутии и да го продаваш като твой? Grinning

# 2
А за какъв продукт става въпрос?

# 3
Това с кутиите не го разбрах - искаш да купиш продукт от утвърдена марка, да го напъхаш в твои кутии и да го продаваш като твой? Grinning

Не, за единия ми продукт съм намерила активен въглен от друга държава. От там поръчвам само праха в големи количества. Искам обаче да намеря кой да ми го щампова и по възможност фирма някоя, която да се занимава с пълнене... Става въпрос за прах за избелване на зъби.

Последна редакция: пт, 30 мар 2018, 09:40 от Valentina96

# 4
Ти ще създаваш продукт, който съдържа активен въглен. Правилно ли съм разбрала?
Да, прочетох за пастата за избелване.
Но тези продукти не трябва ли да бъдат изпитвани в сертифицирани лаборатории?
Все пак ти създаваш нов продукт.

# 5

Аз имам активния въглен, искам просто да го пакетирам в моя кутия, с мой бранд на нея. И затова и питах дали трябва някакви сертификати за качество...

# 6
Не съм запозната с козметичните продукти, но когато ти решиш да предложиш на пазара някакъв продукт твоя марка, този продукт трябва да бъде изпитан. Потърси изпитвателни лаборатории, които могат да издадат сертификат, че твоя продукт отговаря на стандартите. Ако съм права, изпитанията стават на база проба, която ти предоставяш. Има срок за тестване, после протокол, сертификат...
Според мен твоето не е просто онлайн магазин, а ти вече искаш да правиш производство. Дори и да ти изработват продуктите на ишлеме, трябва да знаеш, че производство без пари не се прави.
За съжаление, аз съм компетентна в съвсем друга сфера и може да не съм права за козметичните продукти.
Търси, питай, но документацията трябва да е перфектна.

# 7
  • София

Аз имам активния въглен, искам просто да го пакетирам в моя кутия, с мой бранд на нея. И затова и питах дали трябва някакви сертификати за качество...
Този твой бранд регистирала ли си го в Патентното ведомство?

# 8
Не, не съм го регистрирала. Четох, че таксата е 500лв само

# 9
Патентът ти е най-малкият проблем. Ти, всъщност, имаш ли рецепта, по която да направиш този избелващ продукт? Защото, аз, например, идея си нямам, какво трябва да съдържа такъв избелващ прах.

# 10
Не, нямам рецепта

# 11
Този продукт трябва да е със сертифициран произход и съдържание. Можеш просто да го изсипеш в твои кутии, да препишеш съдържанието и да си опишеш производител, държава и каквото още трябва на кутията.

# 12
Може ли така, да нарушиш оригиналната опаковка и да разсипеш в други опаковки?

# 13
Този продукт трябва да е със сертифициран произход и съдържание. Можеш просто да го изсипеш в твои кутии, да препишеш съдържанието и да си опишеш производител, държава и каквото още трябва на кутията.

Така мислех и да процедирам...

# 14
  • София
Може ли така, да нарушиш оригиналната опаковка и да разсипеш в други опаковки?

Съмнявам се, а и няма много смисъл...

Така мислех и да процедирам...

Аха, ама и името трябва да си му сложиш. Само на мен ли ми се струва абсурдна и некоректна идеята да слагаш твое име на продукт, който не е твой?

Общи условия

Активация на акаунт