Обсъждане на имотни обяви 2

• 74 319
  • 791
  •   1
Отговори
# 465
В апартаментите от 60-те години като този, до към края на соца мисля,  терасите не се включват в квадратурата.
Живея в апартамент 60 кв. по документи, реално е към 75 кв. с двете тераси.
Това, че не се включват в нотариалния акт не значи, че цената на апартамент с тераси не би била по-скъпа. Просто вместо 1200 евро например биха го оферирали на 1300 и това е. Ти самия ако тръгнеш да го продаваш твоя би поискал доста повече от някой друг, чиито апартамент е пак 60 м2 старо строителство, но без тераси. За тези пари и това място сделката е много добра.

# 466
  • София
Какво ще кажете за това: https://m.imot.bg/details/1b152595934371053
На мен ми се струва добре-мястото е супер, три отделни стаи, с ремонта ще излезе към 85 к евро.

Подобен апартамент, с 10-тина кв.м. по-голям, го направихме кукличка с 15 хил.евро бюджет. Сменихме всички инсталации, дограми, врати, махнахме дюшемето в кухнята и мозайката, а оставихме паркета.
Мястото е хубаво.

# 467
  • Blondeville
Мястото е хубаво и като цяло офертата  е добра.

Малко ме притесняват окаяните общи части, но имайки предвид, че етажът е първи, човек може да си ги освежи. Състоянието им обаче, и фактът, че апартаментът е на първи етаж, ме кара да се плаша от мисълта какво е в мазетата и какви "обитатели" си имат и могат да полазят нагоре. Също и би ме притеснило що за хора са съседите, които без проблем си живеят в тези условия. Трябва хубаво да се види състоянието на тръби, влага, мазето как е, и дали едно цялостно "изръшкване" може да реши всички евентуални проблеми и да неутрализира минусите на сградата.

Последна редакция: нд, 13 май 2018, 16:37 от blondie_anna

# 468
  • София
Мазето ще е грандиозна мизерия със сигурност. Този тип сгради са обитавани предимно от доста възрастни пенсионери и младите двойки са като бели лястовици в тях. Всеки напън за ремонт ще е като сизифов труд, но това са жертвите за локацията и цената...
Това е, изхождайки от моя сходен опит.

# 469
Накрая в обявата пише, че входът е добре поддържан. Как са неподдържаните тогава?

# 470
Добра е офертата, цената не може да се пазари надолу, но на място може и да може, ако има някакъв препъни камък. Не знаем подробности. Мястото е страхотно. Живели сме там с мъжа ми и много ни харесваше района.

# 471
Мястото е хубаво, но без паркомясто ако има кола е мъка паркирането, като навсякъде вече в София.

# 472
На мен ми хареса най-много, че цената е съобразена със състоянието, за разлика от това: https://m.imot.bg/details/1b152380316009273
Аз например, смятам, че този ще глътне същите пари за ремонт, защото плочките са на 20+ години и са за изриване, паркетът е за смяна, дограмата е дървена, за капак 18-ти етаж. Та онзи за 67 к направо ми се струва изгоден, на фона на това.
И барплотът е за срутване, а остатъците от стени на терасата само са боядисани и стърчат грозно.

# 473
  • София
Смяната на инсталациите е доста по- лека при тухлата, освен ако в епк-то стените не са тухлени. В момента ремонтираме епк и полагането на кабелите беше сериозно вкопаване. А това оскъпява. Отделно, ако трябва да се теглят кабели от централното ел.табло, до 18-тия етаж ще е мини вложение.

# 474
  • София
Няма спор, локацията си струва, но всичко друго иска добро проучване.
despereta може да сподели след оглед дали има "скелети в гардероба".  Simple Smile

# 475
Етажът ми харесва, обичам високите етажи с изглед и далеч от шума на улицата.

Цената обаче не ми харесва, а освен това това не е двустаен, а е преустроена гарсониера/едностаен. 88000 евро за гарсониера! 😯

# 476
Само етажът ми пречи, харесва ми ремонтът. Не е гарсониера защото спалнята е голяма, поне 15-16 кв е

# 477
Само етажът ми пречи, харесва ми ремонтът. Не е гарсониера защото спалнята е голяма, поне 15-16 кв е

Гарсониета е. Кухнята е преправена на спалня. Било е гарсониета с балкон пред хола и кухнята. Освен това в ЕПК блок от 80-те още не е имало мода холът и кухнята да са едно помещение, разделени са били. Нормалните двустайни апартаменти са около 65-70 кв. м. Нещо, което е 55 кв. м. Старо строителство Е преустроена гарсониера, която продават за 88000 евро 😂

# 478

Гарсониета е. Кухнята е преправена на спалня. Било е гарсониета с балкон пред хола и кухнята. Освен това в ЕПК блок от 80-те още не е имало мода холът и кухнята да са едно помещение, разделени са били. Нормалните двустайни апартаменти са около 65-70 кв. м. Нещо, което е 55 кв. м. Старо строителство Е преустроена гарсониера, която продават за 88000 евро 😂
За този не знам, но точно в ЕПК в Младост има двустайни с бокс, които така са проектирани.  Другият вариант на маломерен двустаен СС е хол и спалня с портал (около 30 кв.м общо) и отделна кухня 8-10 кв.м.

# 479
Не знам. Само етажът ми харесва. За 88000 аз бих купила стандартен тристаен в моя квартал, който е също толкова близо до центъра вместо гарсониера или някакъв "сакат" маломерен двустаен.

Общи условия

Активация на акаунт