Октомврийчето пюрета иска вече, порасна малкото човече - Тема 7

• 59 955
  • 775
  •   1
Отговори
# 570
Жани, как захрани с месо и жълтък? Ако можеш да ми кажеш като количества, дни и време между двете, и давала ли си друго ново в това време (каша, плод...). Аз купих, сварих, пасирах и сложих във формички за лед пуешко месо и мисля да започвам от утре. Формичките ми са по 5 гр.

Кейти, жълтък давам по ето тази схема

Започнах с 1/4 два пъти седмично, а месото включих на следващата седмица (заешко). Нищо друго ново не съм вкарвала, едва вчера въведох зелената чушка. Каши още не съм давала, те са за най-накрая при малкия, понеже е дундурляк. Simple Smile
Иначе в пюрето слагам 5-6-7 малки кубчета от месото, останалото е зарзавата. На око правя нещата, но вече имам що годе точна преценка от колко зеленчуци колко пюре излиза.
Следващият път (вдругиден) като правя месно пюре, ще изтегля месото на кухненската везна и ще пиша.

За падането на малкия - важното е, че детето е добре, но те разбирам напълно за шока, който си преживяла. Ужас, дано никога не се случи пак.
Браво за мерките на големият мъжага Heart

# 571
  • София
Аз затова колкото и да се дере като праея нещо или в кошарата или връзвам в количката та да не  се дера аз после. Толкова са бързи, а как добре брше където го одтавиш там го намираш. Ама няма сеърши хубавото време.

# 572
  • София
Ще падат, то е ясно. Май само да първото ще се притесняваме, към следващите падания ще претръпнем. Бързо да го забравите, Кейти !

Каша слагам на око, не меря с лъжици. Плодови пюрета взимам на Хип, Гербер и Бейбилов. Иначе си му варя и вкъщи. Нямам кукъри, мукъри, крок-каквото-там-го-казахте. Тенджера, приставка за варене на пара и пасатор. Туй то.

Жълтък въвеждах 6 дни (тоест 3 приема) и започнах с месото заради хемоглобина.

# 573
И аз изтървах малката преди около две седмици. Тупна от леглото и беше голям рев. Тя реве и аз с нея. Излезе цицина за кратко и се свърши. Така растат. Беше ми за урок и за секунда вече не я оставям сама.
Незнам дали съм ви казвала, но от известно време не искаше да се вози в количката и беше голям цирк като ревне по улиците, всичко приключваше и се прибирахме.
Днес сложих летния кош и детето вече е доволно, цял ден сме навън. Мислех да чакам до навършването на шестия месец, но не съжалявам. От ден два я наблюдавам, че се заседява сама известно време, не много, но ни е нов номер. За сметка на това я мързи да стои по корем, предпочита да си полегне, незнам как ще стане номера с пропълзяването...
Много е весела и контактна, имам чувството, че много е започнала да разбира. Сигурно много мами ще подскочат като ужилени като чуят, но й давам да гледа анимирани песнички в YouTube... Има си любими и безразлични. Когато е разстроена и и запея някоя любима млъква моментално и се радва.

# 574
И аз изтървах малката преди около две седмици. Тупна от леглото и беше голям рев. Тя реве и аз с нея. Излезе цицина за кратко и се свърши. Така растат. Беше ми за урок и за секунда вече не я оставям сама.
Незнам дали съм ви казвала, но от известно време не искаше да се вози в количката и беше голям цирк като ревне по улиците, всичко приключваше и се прибирахме.
Днес сложих летния кош и детето вече е доволно, цял ден сме навън. Мислех да чакам до навършването на шестия месец, но не съжалявам. От ден два я наблюдавам, че се заседява сама известно време, не много, но ни е нов номер. За сметка на това я мързи да стои по корем, предпочита да си полегне, незнам как ще стане номера с пропълзяването...
Много е весела и контактна, имам чувството, че много е започнала да разбира. Сигурно много мами ще подскочат като ужилени като чуят, но й давам да гледа анимирани песнички в YouTube... Има си любими и безразлични. Когато е разстроена и и запея някоя любима млъква моментално и се радва.

И аз и давам и детето се радва, аман от стерилни среди, който иска да подскача, само така открадвам време да свърша нещо. На нея вече и гимнастиката и шезлонга не са и интересни. На нас любимата ни е " Жълтоклюно патенце". Говоря в множествено число, защото и на мен ми е любима, а как обача да танцувам на нея....

# 575
Аз също от много малък му пускам песни . Познава си ги и също има такива, които му харесват и такива, които не .
Скоро мисля да почна с месото и жълтъка. Днес дадохме втори прием на Ротарикс. Другата седмица свършване с ваксините. Днес пак беше на плуване. Забавлява се и изпълнява всичко, което го кара да прави Рехабилитаторката. Заспа още в колата на път за вкъщи. Още го е страх е летния кош. Стои и гледа изплашен к цока биба. Дам си я слага , сам си я маха. Пее по цял ден, не му млъкват устата... Най- новото е ,че си подава играчки с краката към ръцете..
Да си призная, хем му се радвам, че расте, хем ми е мъчно. Все имам чувството, ще не съм се насладила на времето с него.. голямо куку съм , дано не го рязглезя Wink

# 576
И аз пускам песни на малкия, любими са ми миксовете на Hey kids. "Коса, раменца, коленца" ми е топ. Grinning

# 577
  • София
Ела да водиш какво става на Две калинки Simple SmileSimple Smile

# 578
  • София
И аз пускам на хей кидс, като запея арам зам зам каквото и да значи се кефи много хаха, това е начин като пораснат да научат ръце колене , цветове и т.н. Децата много добре учат чрез игри и песни.
Исках да питам на коя марка взехте тиквичка ? Вчера 15 мин се пулих в кауфланд и намерих само на хип тиквичка  с картоф, но има оризова скорбяла, не знам това колко ок е...

# 579
И аз съм в групата на лошите майки с песничните и бейби ТВ, обаче Стани още не проявява интерес, пускам бейби тв точно да свърша нещо и по някой път го отразява за 5 минутки друг път дори не му обръща внимание. С големия голями закани бяха, че няма да съм от тези майки незнам какво, ще си обръщам внимание на детето постоянно, дрън дрън дрън:) Такива са времената вече, всякакви улеснения има за майките, живеем в 21-ви век защо да си правим живота по-труден. То за очите сигурно е вредно ама на на кумата децата и двете са с очила а те много ги ограничаваха от айпадове и всякакви детски...
Кейти няма да се плашип, малкия още не съм го изпуснала но големия ей така цопна от леглото директно на плочките, докато растеше падна още няколко пъти...няма да е първото, няма и да последното паднало детенце, нищо му няма, спокойно...Мойта приятелка педиатърката каза ако всяко паднало бебе чакаше в Пирогов за скенер, нямаше а насмогнат ренгенологията там:)))
Тия пюрета изобщо не ги гледам ако ги давам какво има вътре че да не ми става лошо, иначе на Хип тиквичка с картоф е ужасно, Стани замалко да повърне като пробва:)))

# 580
Песнички и аз пускам, но гледам да крия телефона, че го зазяпва вместо да ме наблюдава. Танцуваме, маршируваме (аз де, докато я нося), ритмувам с дрънкалка и пея. Мен ме дразнят преведените песнички. Като си чувал оригинала и сравниш с нашите преведени буквално, и хич не са ми мелодични. А пък не искам да пея на английски, въпреки че имат страхотни песнички, развиващи какво ли не. Аз имах проблем с проговарянето на голямата, затова дребното ще е лишено от всякакви пасивни занимания, докато не се разплямпа.

# 581
Свекървата (педиатър с 30 години стаж) казва, че всяко бебе пада около 6-ия месец. Т.е. едва ли последствията са сериозни, просто мама ще си има обица на ухото.

Проблемът с екраните не е развалянето на очите, а хиперстимулацията. Десет минути на ден едва ли са проблем, но целодневното висене може да доведе до дефицит на вниманието.

https://www.additudemag.com/adhd-and-tv/

# 582
Свекървата (педиатър с 30 години стаж) казва, че всяко бебе пада около 6-ия месец. Т.е. едва ли последствията са сериозни, просто мама ще си има обица на ухото.

Проблемът с екраните не е развалянето на очите, а хиперстимулацията. Десет минути на ден едва ли са проблем, но целодневното висене може да доведе до дефицит на вниманието.

https://www.additudemag.com/adhd-and-tv/
Оф кво да ти кажа, големия нон стоп кисне на ай-пада, естествено опитваме се да го ограничаваме и естветвено не съм ок с това, обаче това е съвремието, всички деца играят на игри по цял ден...ние едно време пред блока, те сега виртуално комуникират. Но няма смисъл да вървим наобратно от развиващия се свят защото както баща ми пък казва ( Професор -Инженер на 67 години ахахахах), всяко поколение ще се възмущава на следващото, така е било винаги и така ще бъде винаги. Няма как да накараш твоето дете да не гледа айпад, да не играе на игри защото иначе ще стане аутсайдер (без майтап го казвам това)...Естествено против съм да гледа изтрещяли детски в Ютюб, но всичките му връстници правят това, естествено на 4г лесно може да му отвлечеш вниманието и на 4г няма как да е аутсайдер защото не гледа ай пад, но по-нататък нещата далеч не седят така. Малдини като отидете някой ден на почивка с малкия и седнете в ресторант да обядвате или вечеряте и неможеш да си сложиш дори и една хапка в устата защото малкия е овършал всички други маси, преметнал се е 3 пъти през парапета на стълбищата и е укрещял цялото заведение, сама ще му бутнеш ай пада хаххаха:) А веднъж бутнеш ли го край, няма спасение:)))

Последна редакция: пт, 20 апр 2018, 10:59 от E.M.A

# 583
  • София
Така е,едно време беше друго, нямаше избор-искаш не искаш играеш с играчките , карах майка ми да си играем на приятелки, цели лета и ваканции съм изкарвала навън на село и въобще на никой не му е минавало през акъла за телефони и компютри...за да се чуем с мама ходихме всеки ден до един чичко че той имаше домашен хахах, ох колко хубави времена бяха...за съжаление сега и да искаме не можем да им дадем същото...децата вече играят виртуално, говорят си за такива неща, въобще в училище уроците са такива ! Така че долкото можем трябва да ги водим навън, на планина, сред природа, ако имате вили с други деца там оставяйте ги там с баба и дядо, незаменини спомени са

# 584
  • София
Моя още не е падал, ама май го простудих вчера. Изкарах някакви прозрачни сополи сутринта с аспиратора. Дадох ампула вит Ц, капнах физиологичен разтвор и ще чакам. Може и от зъбите да са, ама не пречи да се притеснявам.

И аз пускам песнички -всякакви.

Общи условия

Активация на акаунт