Октомврийчето пюрета иска вече, порасна малкото човече - Тема 7

• 59 475
  • 775
  •   1
Отговори
# 675
Аз като въвеждам нещо ново гледам да го давам отделно (несмесено с другата хранс). Така, ако много не му хареса, няма да отиде зян цялата купичка.

Ако нещо се замотая с обяда и малкия вече е изтрещял от глад, го кърмя, за да се успокои, и след 1,5-2 предлагам пюрето. Най-важно ми е да има позитивно отношение към немлечната храна.

Днес направих голяма глупост. Имам тестер с оризова каша на Хип. На него пише съотношение 10:1 и аз в такова и го направих. Стана толкоз течно, все едно няма ориз вътре. Тия пропорции са за даване на оризова каша в бутилка през 4-ия месец, нали?

# 676
С картофа и ние сме греда, яде го само смесен с друг зеленчук и то в малко съотношение.
Хубаво е да има ред и дисциплина, но аз не успявам да ги въведа 😁
Wild poppy, кокосово масло от кога слагаш? И в зеленчуковите пюрета слагате ли някаква мазнина? Аз от вчера се чудя дали не е време да  започна да слагам, но не знам каква.
Малдини, аз все още не съм давала оризова каша, мисля от утре да започна, но и на моята пише съотношение 10 към 1, но не с вода, а с мляко. Аз взех Milupa, пише да се приготви 20гр каша в 200мл АМ2.

Последна редакция: вт, 24 апр 2018, 14:00 от _Neytiri_

# 677
Maldini, не знам защо така е станало. И на Töpfer е такова съотношението. Вчера на 2 непълни лъжици сложих 70 мл вода някъде. Но честно казано само първия път я правих точно и после слагам на око. И понеже смесвам с плодово пюре, а те някой път са ми по-течни, друг път по-гъсти, съвсем не знам колко вода слагам.

Мазнина слагам от 2 седмици някъде. Редувам Гхи и зехтин. От днес слагам в плодовите пюрета кокосово масло. Уж за по-добро усвояване на мастноразтворимите витамини.

# 678
Днес направих голяма глупост. Имам тестер с оризова каша на Хип. На него пише съотношение 10:1 и аз в такова и го направих. Стана толкоз течно, все едно няма ориз вътре. Тия пропорции са за даване на оризова каша в бутилка през 4-ия месец, нали?

Това обяснява много неща... ама че съм малоумна и аз, чудя се що му викат каша на тва......

Добре, че каза, че с моя пилешки акъл щях така да продължа да си давам супестото нещо...

# 679
Какво кокосово масло слагате?Някой пробвал ли е това на ДМ,отдавна му се чудя. Thinking

# 680
  • София
Каша правя на око, с тия лъжици и на мен ми излиза рядко.

# 681
Веднъж направих по инструкции кашата и повече не съм се занимавала. Правя си я на око.

# 682
  • София
Днес Мони стана на 6 месеца, честити фа са и другите юнаци !
Бяхме на консултация : 9кг, 71 см, каза че тези размери са като за 8 месечно бебе, но поне компенсира с ръст каза, сложи последните две ваксини, остана хепатитната, която се слагала няколко месеца след тази от родилния дом, но той бил забравил...даде направление за кръв и урина, може ли да ме светнене къде се дава кръв за бебе и урина как да взема Frowning

Последна редакция: ср, 25 апр 2018, 07:28 от AleksandraT

# 683
Алекс, от аптеката си вземи колектор за урина, аз днес си взех и ме питаха за момче или момиче. Лепиш го, но точно как не мога да ти кажа. Трябва да е първа сутрешна и се носи, това знам.

# 684
Ех,че сладък Мони.Честита месечинка! Heart
За вземането на кръв и урина,на нас ни казаха че при бебетата няма значение дали сутришна или не.Слага се колектора на пишлето,затваряш памперса и чакаш да се изпишка.На нас не ни се получи и за късмет бяхме взели резервен колектор и се изпишка в него на консултацията.После занесохме пробата в лабораторията.Там взеха и кръв от пръстчето.

# 685
Какво чудо настана с това вземане на кръв.. уж му сложиха лепенка, махнах я следобеда и шурна кръв. Едвам я спрях...
Първия път имах греда с колектора, от втория път станс

# 686
Голям сладур, Алекс! Пупу, и чаровен и усмихнат!!!

За бебета няма първа сутрешна, нито се взима кръв на гладно. Като сложиш и събереш, супер.

И аз ще взема два колектора значи, да има за всеки случай.

# 687
  • София
Голям Мони браво.
Аз днес ще почвам да захранвам- най- после Simple Smile няма накъде да отлагам на 6 м и 5 дни е вече.
Минах на хип 2 доректно от три дни няма проблем.

# 688
Въпрос към захранилите мамчета.Месото по колко дни го въвеждате?Вчера дадох заешко,но не яде много.Днес ще го помъча малко повечко.По принцип плодовете и зеленчуците по 3 дни ги въвеждам.Чудя се и с месото ли така да процедирам?

# 689
  • София
Честита месечинка на всички пораснали бебоци!

С момчета и по-лесно събирането на урина, въпреки че аз видях зор. Поизхарчих няколко колектора, но стана.

Въведох вече пуешко, днес ще дам пилешко. Предложих в три приема през ден, тоест шест дни. Редувам ден с месо и ден с жълтък.

Общи условия

Активация на акаунт