Искам да кажа ... (145) през април 2018

• 380 649
  • 6 179
  •   1
Отговори
# 165
  • Пазете Гор
...
Докато работих в полицията никого не съм карала да ми се обяснява и доказва защо е с тази или онази фамилия, дори няколкото мъже, които взеха фамилията на съпругите си. Wink

Че защо тогава трябва да носят документ, щом не искат никой нищо да доказва? За какво друго  го носи, освен именно за да доказва нещо си?

А ако си е сменил името без брак, то тогава какво трябва да мъкне там? Протокол от мислите си, когато е взел решението?

По закон било, сигурно е така, не знам... Абе то по закон трябва и да глобяват, ама на - не всеки път го правят и правилно постъпват. Аз изобщо не смятам, че сляпото спазване на всякакви буквички, запетайчици и разпоредбички води непременно до добро. Напротив. Но така е то, особено що се отнася до милиционерската логика, там често е трудно да ѝ хванеш края.

Никой да не се оплаква от времето, че още ме е яд. Вчера: градински купон с барбекю, а то се изляха порои, тамън 5 броя. какд а е  - опекох месото, ама се тъпкахме на затворено, а не е същото.

# 166
Влизам да се оплача - имам махмурлук. Едва гледам, а съм на работа. Уж седнахме с кумовете нарочно на обяд, ама...
Кандидатствах за детска градина на децата. Страницата не зареждаше 50 секунди и ме забави, та дано ми стигнат 3 минути за първо желание.
Стискам палци на имащите нужда!

# 167
...
Докато работих в полицията никого не съм карала да ми се обяснява и доказва защо е с тази или онази фамилия, дори няколкото мъже, които взеха фамилията на съпругите си. Wink

Че защо тогава трябва да носят документ, щом не искат никой нищо да доказва? За какво друго  го носи, освен именно за да доказва нещо си?

А ако си е сменил името без брак, то тогава какво трябва да мъкне там? Протокол от мислите си, когато е взел решението?

По закон било, сигурно е така, не знам... Абе то по закон трябва и да глобяват, ама на - не всеки път го правят и правилно постъпват. Аз изобщо не смятам, че сляпото спазване на всякакви буквички, запетайчици и разпоредбички води непременно до добро. Напротив. Но така е то, особено що се отнася до милиционерската логика, там често е трудно да хванеш края.

Никой да не се оплаква от времето, че още ме е яд. Вчера: градински купон с барбекю, а то се изляха порои, тамън 5 броя. какд а е  - опекох месото, ама се тъпкахме на затворено, а не е същото.

Имах предвид НА МЕН да ми доказва, а не изикуемото от закона за подаване на заявление, мислих, че достатъчно ясно съм го написала и се подразбира. Rolling Eyes

# 168
Добро утро,
хубаво е времето при нас, слънчево и топло, е малко духа но не болка за умирачка. Голямата дъщеря тръгна на зелено училище, дано си прекарат добре, леко ми е притеснено обаче.
След малко отивам на фризьор, после съм на зъболекар изобщо бая неща ми се събраха за днес.
Бърди има много голяма вероятност да не те глобят за изтеклия паспорт, на мен досега не са ми взимали глоба за такъв. Да мине лесно.
Ренко да ти е жив и здрав рожденика, да му е весело и леко детството.
Лято, да ти е жив и здрав таткото. Дълги години да сте си заедно.

# 169
  • Sofia
Добро утро!  Flutter
Съобразявайте се малко,дееее.Децата са във ваканция и ние спим,какво сте се разщракали от ранина  smile3534 Ама,тъкмо прочетох кой/какво.
Свет,стискам палци.  Praynig Ина мен косата,ако ми е смачкана не искам да ходя нийде,все гледам да се понаглася  Blush,с изключение на сутрешното водене към училище  hahaha.Все се надявам да не ми се наложи да излизам от колата,че освен смачкана,съм и по пижама  bowuu.
Даун,днес съм на лазер  Peace.Гащеризонът е  в бяло и черно, поръчах му червени обувки и с червено кожено яке смятам да го нося.Но първо да го скъсим...абеее дълга и широка работа. Обаче,Белинда,не се бях сетила за тоалетното ползване  Shocked.Какъвто е дълъг, въобще не смятам да припарвам до обществена тоалетна  Naughty Натъпках се в XS, доволна съм  bowuu.
На Бърди да кажа,че няма да я глобят,обещавам й  Peace.Миналата седмица ходих да подновявам моя задграничен паспорт с изтекъл срок повече от една година,служителката каза-връщате го като си взимате новия и толкоз. Бързата поръчка колко струва не знам,обикновената е 40 лв. Сега е ред на синковеца тия дни.Да се замъкнем тримата.
Вчера поприбрах (за кой път вече) зимни одежди...днес като гледам  ooooh!
Ренко,честит да ти е синът  bouquet!

# 170
  • Варна
Трябва да купувам пролетно яке на щерката, че е време вече.

За обувки нямам драми, имаме и двете. Аз и бездруго цяло лято махам с маратонки, чат пат някой сандал слагам. Имам и от двете.

# 171
Кандидатствах за детска градина на децата. Страницата не зареждаше 50 секунди и ме забави, та дано ми стигнат 3 минути за първо желание.

Мили Боже, за детска градина вече се кандидатства по-сложно, от колкото за висше образование. А май и по-трудно там приемат Joy
Стискам палци!

Което ми напомня да помрънкам от голямата. От три дена съм разпечатала план приема за тази година. Връчих ѝ го, да вземе да се ориентира и да си подреди приоритетите. Все още не го е погледнала - ваканция било, да не я занимавам Smiling Imp
Белинда, вие нагласихте ли желанията?

Ренко, да ти е жив и здрав рожденика!

# 172
  • Пазете Гор
Ясно де, то и аз не говоря за теб, Лято - ти си звучиш съвсем като разумен човек. ругаех системата, както и някои нейни слуги, които я вземат прекалено насериозно.

Имах едно приключение неотдавна - трябваше ми удостоверение зая идентичност на адрес. Издава се от община. Tо е листче А5, който с два реда твърди, че улица "Ленин" е станал "Кокиче" (и слава Богу!) с еди кое си решение на общинския съвет. Това е информация съвсем публична, дължима и в никакъв случай секретна, и не засяга ничии лични дании. Могат да я турят на сайта на общината и всеки да си проверява там и толкова, ама де толкова акъл, де.

Интересното се оказа друго: не скаха да ми издадат това удостоверение, защото... нямал съм акт за каквато и да е собственост на тая улица. Ха сега де? Някаква специална информация се оказа тоя тъп адрес, нещо, споделяно за по 3 лева само между собствениците, като в закрито акционерно дръжество, и никому другиго. Абсурд, кафкиански!

Случих на една кисела уплашена леля, то молби, то обяснения, то намеци за подарък - не и не. Скъса нервите, кукувица. накрая не стана, та водин един дядка с имот на ъгъла, че взе той въпросната хартийка, която подших в документите. не че някой я погледна вече.

Не искам да говоря изобщо колко безумни във века на цифровия кадастър и ГПС са всичките тия улици и номера по тях. Абе ...

Последна редакция: пн, 02 апр 2018, 10:04 от Куркума

# 173
Двена, да дойдеш да си кажеш как е минало. Ако беше в златно, още по-убав щеше да е. Няма драма с тоалетната. Пак едно прче сваляш, само дето оставаш по сутиен.

Гадни са тези с много капси и колани.

Ровичках хора, на дълбоко е гадта, Няма вадене. Трябва да се резне, ама аз не смея сама. утре ще отида до лекаря, да се мъчи там. Имам и още работа да върша, ама сега освен да се оправдая с травма Simple Smile.

Отивам да омеся кайма за кюфтета и за всеки случай ще сложа ръкавици.

# 174
  • София
Хаха, какви сте ми златни, да бях писала вчера за тоя паспорт да ме успокоите. Дойдох в офиса, наснимах всичко налично, развод, брак, смяна на адрес, ми аз бая живот съм си поживяла за това време, откакто ми е паспорта Simple Smile След малко тръгвам, ама вече ми е една идея по-спокойно, не ме притеснява глобата, а да не ме върнат за нещо само.

Инак, Белинда, докладвам веднага - служебно е, за жалост. Ако успея да си извада паспорт И виза за Щатите, първата седмица на май би трябвало да съм там за среща на мениджмънта на новия ми отдел. Да ми направят представяне в обществото, хаха, и малко обучение. Грам, ама грам не ми се ходи, но шанс да се видя с всичките останали мениджъри от всички държави, не се случва често, в стария отдел за 5 години нито веднъж.

# 175
  • София
Има драма с тоалетната, особено ако е дълъг до земята и най-вече, ако се закопчава на гърба. Имам един такъв, уникално е красив, но с изцяло отворен гръб, само с три копчета от тия кукичките - на врата, на талията и по средата, на линията на сутиена. Ами, няма как с това нещо да се изпишкаш, без някой после да те облича. И да му навиваш крачолите някак си, без да го намачкаш. Абе - урушма!

Ох, това с кандидатстватенто трябва тепърва да го проучвам...Още не сме решили дали ще заложим на ясла или гледачка, и с това драми имаме вкъщи. Което ми напомня - ако някой има ПРОВЕРЕНА детегледачка, може да ми прати координати на лични.

Ау, Бърди, браво! Как не ти се ходи?! Може ли аз да те заместя? Ще те представя добре, обещавам!

# 176
Разбрахме се, Куркума. Реагирам може би по-остро, защото много скандали съм отнесла за неща, които изобщо не зависят от мен, а се изискват по закон. Също така се наложи да пиша обяснение към Министъра Цветанов защо не съм направила нещо, което по закон нямаше начин да направя.

# 177
Отивам да омеся кайма за кюфтета....
Опитах се и аз да започна това начинание, но първо трябваше да си я купя....Е, кайма и месо няма в месарницата...

Което ми напомня - ако някой има ПРОВЕРЕНА детегледачка, може да ми прати координати на лични.
Светалчо номинирам!

Весела какво зелено училище посред ваканция? Не трябва ли да е в учебно време?

# 178
  • София
Има драма с тоалетната, особено ако е дълъг до земята и най-вече, ако се закопчава на гърба. Имам един такъв, уникално е красив
Joy Joy Joy

# 179
Е, аз нали това казах, да не е от сложните с ленти и копчета.

Бърди, ходи бе, кога пак ще си сама някъде без да мислиш за вечеря?

Аз много маах гащи по командировки и тук много ми липсват. В началото много се притеснявах, ама оцеляха и без мен. Изкефи се. Запознай се с колегите и излез някъде сама на чаша вино. Може да си поговориш с мъжът ти от разстояние. Да се почувствате като току що запознали се.

Наритайте ме да правя кюфтета. Вчера два литра таратор сътворих и детето го е омело всичкия. Сега трябва пак да правя. Да си призная, ако нямах чесън, за него нямаше да се моря Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт