Голямата тема за малките масла - 20

• 105 252
  • 744
  •   2
Отговори
# 645
Кокосовото масло в чистия си вид е тежко за кожа. Дори за суха. Смесено с карите и жожоба или нещо друго по - става за тяло, но като цяло си остава по - подходящо за коса и готвене.

# 646
  • Варна

Здравейте дами, преди почти 4 месеца родих дъщеричката си и косата ми не спира да пада зверски Grinning с всеки изминал ден чакам подобрение но неееееее дайте съвет нещо някакви масла за да я подхраня за да намали косопада .. не знам до кога така хаха и расте и пада по много Satisfied

Следродилния косопад не е новост или нещо необичайно. Всички сме минали през него тъй,че само спокойно  Hug. С масла можеш да подхраниш скалпа и фуликулите-така ще започне да расте нова коса и тя ще е здрава. Нивата на хормоните са разбъркани в момента и докато се нормализират ще пада. Дай време на организма да се справи,а в това време доколкото е възможно с 4 месечно бебче гледай да минимизираш стреса,да се храниш правилно и да се усмихваш повече  Hug.
 Хубаво масло е ямайското черно рициново,това от баобаб,маслото от японска камелия,но рицинът най-вече. Тежко гъсто масло е,но го нанасям с накрайник от ампула за скалп като серум и се получава.

Моето последно откритие на тема масла е това от Ему.... Не откривам топлата вода сигурно,но лицето ми е влюбено в това чудо. Напоследък нещо се бях "засушила"  Laughing въпреки грижите до степен да ми се бели кожа около носа. Е с мазане два пъти седмично като нощна грижа нещата се нормализираха,а кожата стана гладка като кадифе. Понякога мажа и скалпа с чисто масло и спя с него-много добре ми понася.

Относно кокоса - тежко комедоногенно масло,но пък за дължините на третирана коса е рай. Мажа дължините преди всяко миене. Другото му добро приложение е за ръце....Омазвам здраво ръцете с кокос и зехтин,слагам медицински ръкавици и започвам да чистя  Laughing. Докато приключа ръцете са се хидратирали по-добре отколкото с всякакви скъпарски маски.

# 647
Какъв метод да използвам... фото и лазелна епилация не мога да си позволя, мечтая си да имам средства да си купя фото или лазерен епилатор, но....съвети с какво да избегна появата на тези червени петна
О, кокосово масло, какаово, карите използвам от 1 година поне. Дори си правя миксове...
Стават червени точки, защото е раздразнена кожата. Пробвай с термална вода, за да я успокоиш и след това с някое масло, олио или крем, за да върнеш еластичността на кожата и хидратацията й.
Според мен смени метода на обезкосмяване

# 648

Здравейте дами, преди почти 4 месеца родих дъщеричката си и косата ми не спира да пада зверски Grinning с всеки изминал ден чакам подобрение но неееееее дайте съвет нещо някакви масла за да я подхраня за да намали косопада .. не знам до кога така хаха и расте и пада по много Satisfied
И моята падаше...последният път като бях на фризьор фризьорката буквално ми се скара да предприема мерки. Купих си това: https://www.zoya.bg/%D0%9C%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE-%D0%B7%D0%B0- … %D0%BC%D0%BB.6922
Първият път се намазах обилно и преспах с него. На сутринта се изкъпах с шампоан, който да успокоява скалпа (пак от този магазин). Имаше ефект - определено косата ми се чувства по-добре. Снощи повторих процедурата и днес докато си сушех косата почти нямаша паднали косми.

# 649
Какъв метод да използвам... фото и лазелна епилация не мога да си позволя, мечтая си да имам средства да си купя фото или лазерен епилатор, но....съвети с какво да избегна появата на тези червени петна
О, кокосово масло, какаово, карите използвам от 1 година поне. Дори си правя миксове...
Стават червени точки, защото е раздразнена кожата. Пробвай с термална вода, за да я успокоиш и след това с някое масло, олио или крем, за да върнеш еластичността на кожата и хидратацията й.
Според мен смени метода на обезкосмяване

Кола маска или епилатор вършат прекрасна работа Simple Smile

# 650
  • Бургас
Здравейте, чета темата и се образовам и сега реших да сикупя някои масла, но трудно се ориентирам в предлаганото на пазара. Някой пазарувал ли е от https://domashna-kozmetika.com/bg/-masla/978-maslo-ot-leshnik.ht … k&results=323 интересуваме дали маслата са качествени. За тези на Алтея, Ревива и Икаров зная, но на това в линка не успявам да разбера дори производителя. А цената на маслото от лешник в Зоя и тук е значителна.

# 651
Здравейте, живо се интересувам от масла, но все не ми остава време да прочета темата. В момента ползвам масло от авокадо и масло от гроздови семки, но не съм сигурна дали ми понася добре да ги използвам директно. Може ли да ми препоръчате какви масла са подходящо за склонна към акне кожа, мазна в Т зоната, но доста суха и лющеща се в останалите части на лицето? Ох.. доста ми е сложно да се грижа за нея Sad

# 652
  • София
Някой пазарувал ли е от https://domashna-kozmetika.com/bg/-masla/978-maslo-ot-leshnik.ht … k&results=323 интересуваме дали маслата са качествени. 

Това лешниково го взех от Гиза сайта за парфюмерия. ОК е, но съм го ползвала само в една бленда за масла за нокти и кожички, които направих.
От Магазинчето за козметика съм купувала какаово масло насипно, което също беше хубаво.
С другите нямам опит за съжаление

# 653
Здравейте, живо се интересувам от масла, но все не ми остава време да прочета темата. В момента ползвам масло от авокадо и масло от гроздови семки, но не съм сигурна дали ми понася добре да ги използвам директно. Може ли да ми препоръчате какви масла са подходящо за склонна към акне кожа, мазна в Т зоната, но доста суха и лющеща се в останалите части на лицето? Ох.. доста ми е сложно да се грижа за нея Sad
Смени си измиващите продукти с по-щадящи такива. Кожата ти е дехидратирана, а вероятно я пресушаваш допълнително като се опитваш да редуцираш омазняването в Т зоната, а се получава обратното. Когата опитвада компенсира и произвежда повече.
Пробвай маслено измиване вечер и лек хидратиращ крем през деня. Също може да включиш някакви киселини в режима си.

# 654
Каква кола маска бихте ми препоръчали?

Последна редакция: пт, 26 окт 2018, 08:16 от bubanka

# 655
Ами, коламаската на ролон за мен е ок - не е скъпа (около 2 лв.) и нагревателите също са по-евтини.

Последна редакция: пт, 26 окт 2018, 08:17 от bubanka

# 656
  • София
Някой ползвал ли е това масло - https://zahra.bg/bg/maslo-kokum-37

# 657
  • Варна/Благоевград
Здравейте подариха ми доста голямо количество лавандулово масло от български производител, който изнася в чужбина. Но тъй като опаковката е голям тестер с пипета, не пише нищо на него и не мога да се ориентирам. Мога ли да го използвам за лице, имам суха кожа в момента дори около носа и брадичката се беля? Доколкото съм чувала, това не е ли етерично масло, мога ли да го използвам за кожата неразредено? Подходящо ли е за маслено почистване? А за маски за коса и тя ми е суха и боядисвана?

# 658
  • В полите на Пирин планина
Лавандуловото е етерично масло. Само разредено трябва да се ползва в базово.

# 659
Здравейте подариха ми доста голямо количество лавандулово масло от български производител, който изнася в чужбина. Но тъй като опаковката е голям тестер с пипета, не пише нищо на него и не мога да се ориентирам. Мога ли да го използвам за лице, имам суха кожа в момента дори около носа и брадичката се беля? Доколкото съм чувала, това не е ли етерично масло, мога ли да го използвам за кожата неразредено? Подходящо ли е за маслено почистване? А за маски за коса и тя ми е суха и боядисвана?
По-добре намери на кого да дадеш по малко, че иначе никога няма да може да го изразходваш. Лавандуловото масло е етерично и не сеползва в неразредено състояние. Не става за маслено измиване.

Като цяло не бих си сложила етерично масло на лицето, освен за третиране на някоя пъпка. Дори разредено има риск от алергични реакции и кожни раздразнения. Знам, че на много места пише за положителните му качества в козметиката, но от това което аз съм чела, ползите не си заслужават риска.

Общи условия

Активация на акаунт