ПЧМГ - 2 тема

• 89 311
  • 747
  •   1
Отговори
# 405
Hope for two, вашето дете записало ли е някои от извънкласните дейности и как е организацията там?
Ами то тази година бяха за кратко.
Тогава обядва основно от лавката пред училището -ход дог и картофи.
Детето ми за съжаление не яде сандвичи какъвто и да е вид.
Самото хранене се случва в стола на малките, които по това време вече са се нахранили.

# 406
Мерси, той въпросът ми по-скоро беше ще направят ли егати проблема, ако не се носят униформи, щото ще бъде тъпо да се разминем по тоя показател.
Ще направят. Simple Smile Носенето на униформите е задължително и се следи дали се спазва.
На мен униформите ми харесват, с изключение на полите за момичета. Предвид, че имам син, това не ми е било проблем. Препоръчам блузите /особено тези с дълъг ръкав/ тип лакоста да се закупуват един размер по-голям. Свиват се при пране и сушене.
Препоръчвам суитчерите с подплата. Топлят и са много качествени. Сайтът, откъдето се поръчват не се отваря, иначе бих дала линк.
Ако обучението в ПЧМГ беше целодневно за периода 5-7 клас,  бих търсила друго училище.
Но аз съм против всякакъв вид занимални и целодневни обучения от първи клас нататък.

Последна редакция: сб, 03 юли 2021, 21:57 от Фран

# 407
Благодаря, Фран, беше ми полезно Simple Smile

С оглед на това, че имате момче, как се справят с дисциплината?

# 408
  • в страната на чудесата
Момичетата са по-проблемни за дисциплината.

# 409
Полите за момичета на мен са ми супер.
Сайтът за дрехи не работи. Но магазинът приема поръчки.

Фран, ако не е нетактично оставете ли в гимназията след седми?

# 410
  • София
И аз харесвам полите. Купихме една преди  пети клас, но като пробва детето на място се разбрахме да я ушият с няколко сантиметра по-дълга, защото не ни хареса дължината. Сега още си я носи същата.

# 411
Фран, ако не е нетактично оставете ли в гимназията след седми?
Не.

# 412
Здравейте!

Синът ми се е справил над прага от 75т. на днешния приемен изпит за 8 клас. Та предстои да решим дали да го запишем в ПЧМГ или в друго училище.

Едно от нещата, което ме вълнува, е обемът на домашните. Четох, че в прогимназията (5-7 клас) e имало случай на внушителен брой задачи за домашно през лятната ваканция.

Бихте ли споделили, моля Ви, какъв е обемът на домашните специално по математика от 8 клас нататък? Опасявам се, че колкото и да му се отдава математиката, едни огромни (а не умерени) домашни единствено биха го накарали да я намрази.

Благодаря!

# 413
  • в страната на чудесата
Миналата година имаше 300 задачи или малко повече, но те въобще не бяха трудни и отнеха седмица по час на ден. Но това е 5-7 клас, в гимназията не знам как е.

# 414
  • София
Хм, очакванията ми бяха за повече деца да се явят на изпита.
Пламък, благодаря. Аз забравих да попитам кога ще излязат.
Доволна съм от моето. Справило се е, не е пипало задачи от предходния, с изключение, че ходи на "урок" по Мат след това и са обсъждали задачата, която не е решила (част от нея).

# 415
Дъщеря ми ще е в 10 клас, вече имат лятно домашно, не знам голямо ли е, малко ли е. Научени са да си разпределят времето и се справят. Миналата година нямам спомен кога какво в решавала, явно е било съвсем нормално като обем.

# 416
Не знаех, че и в гимназиален етап имат летни домашни по математика. Hushed

# 417
Какви извънкласни дейности има?

Привет,

Синът ми завърши сега 10 клас в ПЧМГ и мога да съм полезна за гимназиалния курс Simple Smile

1) за извънкласните дейности
 - освен упоменатите в сайта дейности в гимназията имат и танци (мисля, че не само народни), както и "кино академия", която се води от две режисьорки. Страхотно е, снимат филми от-до, пишат сценарий, правят режисурата, озвучават и т.н.,  водят ги на реални снимки, синът ми трета година го посещава.
Школите по физика също за страхотни, те са безплатни, води ги един младеж от факултета по физика, омайва децата, а и имат невероятни успехи по състезания, т.е. явно умее. Няколко деца избраха профил физика след 10 клас само заради него (моят син също, въпреки че преди искаше информатика).

2) За унформите някой беше питал:
- задължителни са, всеки ден и за всички, и слава Богу! Изключително съм доволна, качествени са и удобни, а и са стандартни цветове:  бели тениски и тъмно сини суитчери, т.е. който иска може да си поръча от друго място, продават се отделно емблемите за 2лв и може да се пришият. Ние имахме от преди бели тениски и освен оригиналните тениски, приших и на белите тениски, носи си всичко. Страшно удобно и практично е с униформи, а и са много сладки, като срещна дете из центъра с униформа на ПЧМГ и ми става милно, че си е наше гардже Simple Smile

3) За летните домашни по математика - до колкото знам от синът ми (завърши сега 10 клас и е състезател, в момента е на подготовки) домашни имат само състезателите и то ако има състезание и подготовки, нямам спомен да е решавал лятно домашно. Може и да зависи от учителя не знам, ние сме при Шаркова, тя по принцип не ги залива с домашни и през годината. Пролетата и зимната ваканция им дава, но пак съвсем адекватно, дори не го усещат. И да са имали някога някакво лятно домашно, явно е било толкова малко, че дори не съм разбрала (за разлика от малкия в математическата в 125СУ, при който лятното домашно му беше огромно и нямаше как да не разберем Simple Smile )

4) за това колко деца ще приемат в  гимназията - поне преди 3 години си имаше праг (75 точки на техния изпит и праг от токите на НВО-тата 75 по математика и 65 по БЕЛ)  и макар да имаше обявени 50 места за две паралелки, приеха само децата преминали тези прагове, съответно имаше само една паралелка. Което за мен е изключителен добър подход, така се гони ниво и качество, а не количество. Завършащите сега 9ти клас също бяха така, обявиха две паралалеки (т.е. готовност за базата им да поеме 50 деца), но реално на условията за прием отговориха деца за една паралалека и не приеха деца с по-нисък бал. На практика от гимназистите от 8 до 12 клас,  сегашните осмокласници бяха първия виспуск с две паралелки (явно става все по-полулярно училище и има защо, невероятно е)

Ако с нещо друго мога да бъда полезна ще се радвам!
Успех на децата!

Последна редакция: пн, 05 юли 2021, 14:18 от tedir555

# 418
Благодаря за информацията!
На мен ми е чудно как така за 5 клас са поканени 100 деца, а в тези паралелки трябва да се включат и техните ученици, преминали 75 т. на изпита. Или те ще продължат в другото им училище ЧОУ?

# 419
Благодаря за информацията!
На мен ми е чудно как така за 5 клас са поканени 100 деца, а в тези паралелки трябва да се включат и техните ученици, преминали 75 т. на изпита. Или те ще продължат в другото им училище ЧОУ?
Тези деца са включени в тези 100 деца.

Общи условия

Активация на акаунт