ПЧМГ - 2 тема

• 88 665
  • 747
  •   1
Отговори
# 690
Практиката както бяха написали и по- горе е, че изпита е нужен, за да видят нивото на детето по езика. Ако да кажем иска английски и вече е на добро ниво, няма да го сложат с тези, които започват от 0. Не се изисква ниво на език, за който и да  изберете. Едни започват от 0, други по- напред и се изравняват в даден момент след време. Така правят и след 4 клас.

Добавям, че в 5 клас децата, които не бяха учили английски започнаха 7-8 дни по-рано училище,като учиха само английски, за да наваксат поне малко. Няма да се изненадам и за 8 клас да има такава политика. Моето дете никак не усети да е натоварен заради тези извънредни 7 дни..Като цяло шока беше от всички изискващи преподаватели:)

Последна редакция: чт, 22 юни 2023, 00:00 от FBID10156259284633594

# 691
# 692
Ако някой разполага с приемните изпити за седми клас от последните 2-3 години, моля да ми ги изпрати.
Ще помоля и за тестовете от тази година, когато минат.
Успех на децата в неделя.Flowers Hibiscus

# 693
В канцеларията на училището се продава сборник, който съдържа всички изпити и ПИ(30 на брой) от 2017 до 2022 г.

Последна редакция: чт, 22 юни 2023, 09:43 от Fancy

# 694
Аз търся сборника преди 2017. Ще се радвам, някой ако го има и го продава, да го купя Simple Smile

# 695
Аз търся сборника преди 2017. Ще се радвам, някой ако го има и го продава, да го купя Simple Smile

Аз имам сборниците от 2017 и 2018 г, но не ги продавам.
Писано е по тях, мога да услужа да си ги сканирате и после да ми ги върнете.

В канцеларията на училището се продава сборник, който съдържа всички изпити и ПИ(30 на брой) от 2017 до 2022 г.
Благодаря.
Ще се пробвате ли в неделя, или залагате само на езикова държавна гимназия?

# 696
Да, за моя изненада, иска да се пробва. Признавам, не бях проучвала нивото на изпита изобщо, докато не видях сборника миналата седмица. Решава и до тук се справя повече от отлично. Покрива дори времето. Но ще видим на реалния изпит как ще е. Целенасочена подготовка няма.

Дори още не съм чела задълбочено инфото за профили и език. Макар аз лично да съм от много месеци с нагласата, че в гимназиален етап бих плащала само за ПЧМГ и за нищо друго. Тя и затова не се готви за АК целенасочено.

# 697
Децата от СС би трябвало да се справят без проблем с изпита. (или поне голяма част от тях)
От мненията, които съм си изградила за вас чрез форума(родител и дете), не мога да си ви представя в държавна гимназия.
Успех с избора! Хубаво е човек да го има. Flowers Hibiscus

# 698
Децата от СС би трябвало да се справят без проблем с изпита. (или поне голяма част от тях)
От мненията, които съм си изградила за вас чрез форума(родител и дете), не мога да си ви представя в държавна гимназия.
Аз пък не мога да си ги представя в ПЧМГ Simple Smile

# 699

Ами това, което според мен ѝ е силата не се предлага в частни гимназии. Има талант за научаване на езици. Тя няма нужда от образование на английски. Нивото и е толкова високо, че до 12 клас само ще трябва да го подържа и накрая да мине един бърз курс за серификат C2 или подобен. А освен това тя не толерира много ала-бала и проектен подход, не фаворизира клубове в училище. Тези занимания си ги набавя извън. От друга страна и аз, и тя сме наясно, че това което иска в Уни, минава през точните науки. Не е талант в математиката, но изминалата година доказа, че с подходящ вдъхновяващ учител се справя на завидно високо ниво.

# 700
Помислете за природонаучен профил Simple Smile

# 701
В природонаучния имат ли и профил мат?
Могат да прехвърлят езика с приравнителен.

# 702
В ПЧМГ - природонаучният е един клас и учат точно толова математика, колкото и останалите класове.
Какво значи могат ли да прехвърлят езика не е ясно Simple Smile

# 703
  • София

Не, няма ПРОФИЛ математика, не се предлага и като 4-ти за природните паралелки. От ръководството го потвърдиха на отворените врати.

# 704
В ПЧМГ - природонаучният е един клас и учат точно толова математика, колкото и останалите класове.
Какво значи могат ли да прехвърлят езика не е ясно Simple Smile
Имаше въпрос.
Ако детето започне да учи немски и не му хареса, може ли да смени езика?- да, с приравнителен.
Надявам се да е по-ясно.

Жалко. Интересни специалности има с профил математика с химия. А ПЧМГ могат да осигурят добра подготовка.

Общи условия

Активация на акаунт