С какво ви дразнят свекървите - тема 93

• 78 349
  • 846
  •   1
Отговори
# 60
Като не е честно, заминават в коша или ги продаваш и никое няма да има обеци. Кому е нужно такова издребняване? Това са просто обеци все пак.

# 61
  • София
Другата баба защо не купи на второто дете?

# 62
Другата баба защо не купи на второто дете?
Защото при тях няма такъв обичай 😂

# 63
О, Боже! Наречени били обеците. Ще кажеш, че първото дете има нотариален акт за всеки чифт. Наистина, егаси селската драма!

# 64
Абсолютно несериозни са тия проблеми с обеци, кренвирши и т.н.

# 65
Не отговори дали ползваш нещо от първото дете, или си купила чисто ново и наречено специално за него.
А кумовете не подариха ли обеци, или и те делят децата?

# 66
Е, как ще са несериозни? Жената си е дала последните пари за обеци, за да се изфука и след като е фалирала, кара само на кренвирши.  Mr. Green

# 67
Имала на сърце, дала. Нямала, дали в джоба, дали на сърце, не дала. Бих се подразнила единствено на това, че прави сметка и на чуждия подарък.

# 68
Така е, по-добре да зарежат тия бижута и да си купят едно семейно прасе. Ще има и хапване, и пийване и всичко ще е простено накрая. След махмурлук е по-лесно да започнат на чисто.

# 69
  • при късмета
Е, стига де! Дребнаво изглежда отстрани, но когато има някакво делене на собствените деца, хората гледат различно. И някои са много чувствителни на тази тема. За което са виновни родители все пак.
Не само за обеци, а за много по-дребни неща може да чувстваш децата си делени.

Иначе, stel.ka, не е добре да гледаш само материалното. Предполагам, че децата ти са малки и сега само подаръците може да "мериш" като делене. Истински проблем би имала, ако бабата след време дели децата като отношение

# 70
Има деление, има. Свекървата е подарила обеци, а тъщата не е. Ами, сега? Коя е Главната Баба, а? Thinking

# 71
Аз в случая съм на мнението на Уиш, че първия път снахата се е разсърдила, че има подарък обеци, пък после чака. Че и натяква на свекървата и си търси подаръка. Ами при това положение няма да дам, пък да се сърди.
Скрит текст:
Здравейте!
Чета ви от време на време, за да се успокоя, че не съм сама... Но от известно време много ми е прикипяло от "мама", че и от сина й...

Хубаво ми казваше едно време стринка ми: " от мен да знаеш, чедо, търси си мъж без майка!" С годините разбирам колко права е била! Аз без майка не можах да намеря, но поне е на 500 км и пак ми трови живота бе!...

Като се роди първата ми дъщеря дойде тя на гости да помага. При нас нямаме обичай да правим погача за бебето, но решихме да спазим техния обичай и уж се разбраха с майка ми да не е нещо голямо, а само символично, без големи подаръци. Да, ама как баба ще пропусне да се покаже! И купи на бебето златни обеци. След това и кумувете подариха още едни и така се оказахме с два чифта обеци. Роди ни се и втора дъщеря. И любимата свекърва не пропускаше да пита кога ще им пробием ишичките, нали имаме и обечки!
Аз пък всеки път не пропусках да отбележа, че само едното дете има обеци и само на нея тя е купила, при което глас в пустиня!
Скрит текст:
Наскоро най- накрая пробихме ушите и на двете, при което реакция никаква, нищо не се коментира! Не мога да повярвам, че може да има такъв човек- да се стиска за 50-100 лв., и то за внучката си, не за мен, да кажеш!...

# 72
  • Blondeville
Значи купила обеци - лошо. Не купила пак лошо...Нищо ли не подари на второто дете тази свекърва по същия повод? Или е задължително подаръците да са еднакви?

А кумовете подразниха ли ви, че не са купили обеци и на второто детенце, или само, че свекървата не е взела е дразнещо?

Ако има истинско делене на децата, винаги е кофти. Но тук ми намирисва на дребнавост от снахата и на отношение от свекървата" каквото повикало, такова се обадило".

# 73
  • София
Само намирисва?

# 74
  • при късмета
Ако трябва да сме сериозни, деленето така започва. Първо дребни и не толкова дребни подаръци, после от любимото се интересуват повече, после него само го хвалят, на другото кусури намират и т.н.

Иначе за конкретния случай, може и свекъра да е виновен, а снахата да се е вторачила в свекървата. Щом е особен и може със заплахи да се наложи да му кръстят внуче, представям си как я подковава вкъщи, ако второто не е кръстено на никой от тях. Свекървата обаче няма как да го признае и ето ти конфликтна ситуация.

А да искаш от свекърва, а да не искаш от тъщата и за мен не е редно. Или искаш еднакво и от двете или от никоя. Или най-добре не искаш от никоя нищо и ги оставяш да подаряват според възможностите си към момента.

Общи условия

Активация на акаунт