С какво ви дразнят свекървите - тема 93

• 78 376
  • 846
  •   1
Отговори
# 735
  • Варна
Не ми се рови ама тези ли свекъри ревяха за името на детето и заплашваха, че иначе няма да погледнат нито сина си, нито внука си?

# 736
Съгласна съм Simple Smile ползвам профила на маримар за по-лесно, че
Ме мързи да се регистрирам и смених ника, а и ми е колежка и ми каза, че споделя с вас.
Хм, това не е ли против правилата?

# 737
  • София
Не е.

# 738
  • София
Когато видя "мойта", "моя" и "тея" - ми светва някаква лампичка, като при Шушана  Joy

Старая се на моята възраст да не се занимавам с такива дреболии, но понякога се дразня на зълва ми "Майка ни помогна за това, майка ни помогна за онова" - става дума за пари, неголеми суми, но сигурно е редовно, аз едва ли знам за всичките помощи.
Не че са ми изтрябвали лично на мен, но съм наясно, че парите изтичат точно за всекидневни дреболии, ако не си сложиш спирачки.
Свекърва ми все още поработва, което принципно не е зле, но това винаги е било претекст да не помага с децата. Затова ли работи на близо 70 години - за тонер и медицински прегледи на дъщеря си, която междувременно си купува вила (евтина, но не и за хора, които уж все са на ръба)

Последна редакция: ср, 25 апр 2018, 12:34 от Cuckoo

# 739
  • София
Когато видя "мойта", "моя" и "тея" - ми светва някаква лампичка, като при Шушана  Joy

Ти па !!!  Smiling Imp

# 740
  • София
Ако до сега мъжа й е давал на родителите си и не му е било проблем, сега вече може и да е. Все пак вече не живее сам и няма да е честно част от неговите пари да отиват за капризи на мама  и тате, а в същото време да се ощетява семейството. Ако сумата, която дава не ощетява жена му и детето му, то тогава не виждам проблем.

A как и кой  преценява/изчислява дали е ощетяване?

# 741
Свекърва ми все още поработва, което принципно не е зле, но това винаги е било претекст да не помага с децата. Затова ли работи на близо 70 години - за тонер и медицински прегледи на дъщеря си, която междувременно си купува вила (евтина, но не и за хора, които уж все са на ръба)
И аз познавам свекърви, които се чудят как да не гледат внуци, а причината да не искат да ги гледат е, че им водят безкрайно разглезени и невъзпитани деца, които ги побъркват, а когато им се скарат, започват да пищят, да звънят на майките по телефона и после снахата се цупи, че са се държали недопустимо с детето. А че и те като майки изобщо не се оправят със собствените си деца, не се замислят, все свекървата е виновна и понеже от няколкото злополучни опита да гледа дете, си го е отнасяла, вече отказва по различни причини - болна е, глава я боли, работа си има. А всъщност нищо ѝ няма, но не иска да се товари с разглезен лигоч и после да отнася и цупня от снаха си.
Колкото до работата - може точно за тонера на дъщеря си да работи и това да е смисъл на живота ѝ, нейна си работа, не твоя.

# 742
  • София
На свекървите не им трябва специална причина/претекст/повод/извинение, за да не гледат внуци.

Скрит текст:
И аз познавам свекърви, които се чудят как да не гледат внуци, а причината да не искат да ги гледат е, че им водят безкрайно разглезени и невъзпитани деца, които ги побъркват, а когато им се скарат, започват да пищят, да звънят на майките по телефона и после снахата се цупи, че са се държали недопустимо с детето. А че и те като майки изобщо не се оправят със собствените си деца, не се замислят, все свекървата е виновна и понеже от няколкото злополучни опита да гледа дете, си го е отнасяла, вече отказва по различни причини - болна е, глава я боли, работа си има. А всъщност нищо ѝ няма, но не иска да се товари с разглезен лигоч и после да отнася и цупня от снаха си.
Колкото до работата - може точно за тонера на дъщеря си да работи и това да е смисъл на живота ѝ, нейна си работа, не твоя.
С това съм абсолютно съгласна.

# 743
На свекървите не им трябва специална причина, за да не гледат внуци.
Трябва им, трабва им, защото колкото и да ги заплашват, че няма да видят детето, винаги идва момент, в който направо им иде да се молят за помощ, защото до гуша им е дошло навсякъде с детето да се мъкнат - и по лекари, и по институции, и по кафета с приятелки, особено ако са си разглезили детето и то им се качва по главите и им разиграва театри. И подпитват свеки ще го гледа ли, някой път директно казват "оставям ти го" и така влизаш в оправдателен режим.

# 744
  • София
На свекървите не им трябва специална причина, за да не гледат внуци.
Трябва им, трабва им, защото колкото и да ги заплашват, че няма да видят детето, винаги идва момент, в който направо им иде да се молят за помощ, защото до гуша им е дошло навсякъде с детето да се мъкнат - и по лекари, и по институции, и по кафета с приятелки, особено ако са си разглезили детето и то им се качва по главите и им разиграва театри. И подпитват свеки ще го гледа ли, някой път директно казват "оставям ти го" и така влизаш в оправдателен режим.
Влизаш евентуално. Ако имаш навик да се обясняваш като ученичка. Ако нямаш, отказваш мило и с усмивка до ушите.

П.П. Това дете нали има и друг родител, не е само майката. Бащите да не се правят на луди, а да си гледат децата.

# 745
  • Най-красивата страна
Вени, а ако И вие живеете в гарсониера? Тогава какво? Продавате всичко за да купите едно голямо жилище за дъщерята, а вие излизате на квартира може би?

Аз имах предвид  сегашното ни положение.Живеем в голям апартамент,имаме и по-малък.
Ами за нас е нормално един ден,ако има нужда да се преместим със съпруга ми в по-малкия.

Ако и ние живеехме в гарсониера,тогава не бихме могли да помогнем.
Но при условие ,че можем,защо не?

# 746
Никой не е длъжен да гледа децата ми ,нито майка ми,нито свекърва ми,а и аз не държа ,справям се и сама, детето ми е спокойно, ако си предложат помощта е добре дошла  ,но иначе сама да тръгна да се моля- едва ли.

# 747
  • при късмета
Ма ко, колкото ми е било възможно, съм отговаряла на въпросите ти. Сега не желая да връщам стари теми.
Не желаеш да връщаш стари теми, които сама повдигаш. Типично

# 748
Жилищните и финансови неволи ме подсещат и за още нещо - ако свекърите имат повече от един имот, но го дават под наем, за да си доплъват доходите и да не изпадат в унизителното положение да искат от децата си, ще ви устройва ли това положение като снахи? Или допълнителното жилище непременно трябва да се даде на сина, пък старите хора могат и по-скромничко да си живеят с двете пенсийки. А ако ползват наемите, за да не работят, пък на вас ви се виждат още способни да го правят, ще се дразните ли?

# 749
  • при късмета
Многократно е коментирано тук, че повечето снахи предпочитат свекъри, а и собствени родители, да имат страничен доход или начин да си го набавят.

Общи условия

Активация на акаунт