С какво ви дразнят свекървите - тема 93

• 78 478
  • 846
  •   1
Отговори
# 75
ма ко, обърка казусите. Свекърът с името е в другата тема.

# 76
Ако трябва да сме сериозни, деленето така започва.
Ако трябва да сме наистина сериозни, ще кажа само, че ако някоя женица клета реагира на подарък, направен от мен с
Да, ама как баба ще пропусне да се покаже! И купи на бебето златни обеци.
, това ще е последният подарък, който ще направя. И максимумът, на който ще може да разчита същата клета женица, ще е хладно-дипломатичното ми отношение при възможно най-редки срещи фейс  ту фейс.

# 77
  • при късмета
ма ко, обърка казусите. Свекърът с името е в другата тема.
Абсолютно права си

# 78
  • Най-красивата страна
Ами ако първото дете е кръстено на свекървата,а второто на майка ти,то свеки ще очаква сега майка ти да купи обеци.

Нашата дъщеря е кръстена на майка ми и свеки се изказа предварително-На който сте я кръстили,той да и купува злато.Щерка ни получи няколко чифта обеци на кръщенето ,но не сме и пробили ушите.
Така решихме със съпруга ми.

# 79
  • Варна
Е, авторката правилно е решила - прибира обеците и купува на всяка еднакви. Може да процедира по същия начин и с всякакви бъдещи подаръци за да уеднакви нещата в очите на децата, когато пораснат и започнат да разбират. Вече, ако види разлика и в отношението към тях, ще трябва да вземе мерки.

Авторке, да не би първото ти дете да е кръстено на тяхната страна, че само за него да купува?

# 80
И да не ви се вярва делене на деца, внуци и пр. винаги е имало и ще има. Останалото е въпрос на интелект и възпитание, а може би, и актьорски заложби да не го показваш. И да не те разконспирират.

# 81
И защо е нужно да купува обеци и на двете?
Да купи само на малката. Като пораснат и започнат да получават подаръци за РД, пак ли ще компенсира?
В момента само майката дели децата- с отношение.  Не е споменала нищо за отношението на бабата към двете деца.

# 82
По казуса с обеците, най-добре ме разбраха Luna, Afrodita и Ma ko.

Само не знам къде съм казала, че не съм харесала подаръка (обеците) от свекървата! В конкретния случай ме подразни следното:
- че дели децата- дава на едното, не дава на другото;
- иска да мине метър с чужд подарък
- не спазва уговорката за подаръците, като по този начин се показва колко е по- пред хората.

Подаръците от майка ми няма да ги коментирам. Каквото и да е подарила, винаги е било само пред децата, не да си показва щедростта пред други хора, а просто, защото й идва отвътре.
Колкото до кумувете, когато искаха да подарят и на малкото дете, аз ги помолих да изчакат, защото и без това ушичките не бяха пробити и нямаше смисъл. Съобразиха се с желанието ми!

Колкото до дрехите на малката ми дъщеря, да, износва омалелите дрехи на кака си, няма нищо лошо в това. Но откакто е станала човек и разбира, винаги когато купя на едната, купувам и на другата. Такива са моите разбирания, така са ме учили, така е в наше село, не всички можем да сме големи граждани като Wish... Но поне зачитаме чуждото мнение!

# 83
Как точно бабата дели децата?
Подарила на едното обеци , а на другото какво даде на питката?
Не казваш извън казуса с обеците дали виждаш разлика в отношението.

# 84
  • Blondeville
Тоест от кумовете няма смисъл, но от свекървата трябва задължително?

А свекървата никакви подаръци ли не прави на второто дете? За аналогичния повод като на първото, нищо ли не му взе? Не показва внимание към него ли, не се интересува от него ли?

# 85
Не ползвате обеците, ама защо няма нови.

# 86
  • София

Само не знам къде съм казала, че не съм харесала подаръка (обеците) от свекървата! В конкретния случай ме подразни следното:
- не спазва уговорката за подаръците, като по този начин се показва колко е по- пред хората.

Подаръците от майка ми няма да ги коментирам. Каквото и да е подарила, винаги е било само пред децата, не да си показва щедростта пред други хора, а просто, защото й идва отвътре.
Колкото до кумувете, когато искаха да подарят и на малкото дете, аз ги помолих да изчакат, защото и без това ушичките не бяха пробити и нямаше смисъл. Съобразиха се с желанието ми!

Колкото до дрехите на малката ми дъщеря, да, износва омалелите дрехи на кака си, няма нищо лошо в това. Но откакто е станала човек и разбира, винаги когато купя на едната, купувам и на другата. Такива са моите разбирания, така са ме учили, така е в наше село, не всички можем да сме големи граждани като Wish... Но поне зачитаме чуждото мнение!
Не се ли усещаш колко елементарно се заяждаш със свекървата?
Не ти ли е малко неудобно да просиш подаръци?
След като веднъж си казала, че нямате традиция да се подаряват такива неща, сега се обръщаш на 180  градуса.
"Зайо, защо си купил, зайо, защо не си купил"...

# 87

Не се ли усещаш колко елементарно се заяждаш със свекървата?
Не ти ли е малко неудобно да просиш подаръци?
След като веднъж си казала, че нямате традиция да се подаряват такива неща, сега се обръщаш на 180  градуса.
"Зайо, защо си купил, зайо, защо не си купил"...

Казах, че нямаме традиция да правим питка за бебето, а не да правим такива подаръци! Сега ти се заяждаш и не четеш! И не съм просила подаръци, ако беше така, щях направо да й поискам да купи обеци и първия, и втория път! Особено втория, след като вече се е отчела на първото дете.

# 88
Ще кажеш ли все пак какво получи малкото дете на питката?
И има ли делене на децата от бабата извън прословутите обеци?

# 89
Как точно бабата дели децата?
Подарила на едното обеци , а на другото какво даде на питката?
Не казваш извън казуса с обеците дали виждаш разлика в отношението.

На второто- играчка и дрешка.

Интересното е, че извън този казус, имам усещането, че предпочита малката повече, може и само така да ми се струва, поне за това не я обвинявам, като не съм сигурна.

А иначе голямата носи буквата на баща ми, малката- на свекъра, така че погледнато от тази страна, не едо това на кого са кръстени

Общи условия

Активация на акаунт