С какво ви дразнят свекървите - тема 93

• 78 895
  • 846
  •   1
Отговори
# 390
Страшни сте - ако свекървата има претенции за името, ѝ се напомня, че не тя има определяща дума как ще се казва дофинът, а като няма претенции, значи има нещо гнило, сигурно е нещо против снахата. Имам чувството, че на някои им се иска свекървите да ги тормозят с претенции, само за да могат да ги тормозят на свой ред с откази и заинатяване, ама свърши тая - съвременните свекърви нито искат ревящият, зачервен толуп да носи светлото им име, нито ще се затърчат да му купуват обички и да го затрупват със столевки по празници, защото са чели вече темата и знаят, че не бива. Затова неутрално - поздрав с половин уста и сладки в тарелка от Кауфланд.

# 391
  • Най-красивата страна
И аз смятам,че майката има предимство при избора на името.
Тя ще го носи 9 месеца и тя ще го ражда,а това не е толкова лесно и приятно преживяване.Поне не за всички.Някои си рискуват живота за да родят.
После детето ще носи името и фамилията на баща си.
Майката е тази,която ще полага най- много грижи за детето особено през първите години.А често се случва родителите да се разделят ,таткото да подхвъря някаква мизерна издръжка или никаква и майката да се справя съвсем сама или с подкрепата на своите родители.
Ако свекърите заслужават,майката сама може да поиска да кръсти детето на някой от тях.Обаче често се случва свекърите да не харесват снахата,да не са в добри отношения с нея,да я тормозят,а после да имат претенции внучето да е на тяхно име записано.
Е как да си кръстиш детето на хора,които не те уважават.
Още по-грозно е когато таткото вместо да подкрепя бременната си жена,която носи неговото дете ,да застане на страната на родителите си и дружно да тормозят бъдещата майка.

Иначе съм съгласна,че името трябва да се харесва и на двамата родители.Не трябва да се месят баби и дядовци.

# 392
Свекърва ми, мъжа и я изгонил от тях. Сега е на хотел. Егати отрепките честно, няма такова семейство ...

# 393
Да прекръсти сина.

# 394
Янечек, какво да се очаква във един форум, всеки пречупва събитията през собствената си призма и опит/добър или лош/.  За едни добри отношения важно е поведението и мисленето и на двете страни. Може би свекървите трябва да подходят малко по-деликатно, на база на опита, който са натрупали. Моята свекърва  е била много тормозена от нейната. Това много ѝ е тежало. Много се стараеше ние двете да сме в добри отношения. Със сигурност е имало ситуации в които ме е дразнела, но съм сигурна, че е имало и такива в които аз съм я дразнела.
Не е било за нещо важно, но когато си млад и от мравката слон може да стане. Та в началото и при нас имаше един период на наместване на чакрите. Тя също не искаше да кръстим първото ни дете на нея. Така бяхме решили със съпруга ми и бяхме и казали. Каза, ако искаме да е на някой от тях, то да е на свекър ми. Не си харесваше името, а и да не се обидел свекъра. В същата ситуация попаднах след години преди да се роди второто ми дете - само, че с майка ми. Казах ѝ, че ако бебето е момиче ще е кръстено на нея, ако е момче на баща ми. И тя не искаше със същия довод - баща ми щял да се засегне. Тези нежни мъжки души....
Както и да е, свекърва ми по стечение на обстоятелствата днес официално ми е бивша такава, но ние с нея си се разбираме чудесно. Виждаме се редовно, празнуваме заедно празници, тя е страхотна баба, обича и двете си внучета. Това, че се разведохме със сина ѝ, въобще не е причина да си разваляме прекрасните отношения. Тя е страхотен човек и аз все още продължавам да си и казвам майко - напълно си го заслужава.
Големият ми син е почти на 20, все още не ме е запознавал със своя приятелка, но и този момент ще дойде. Надявам се да бъда адекватна, да не досаждам и раздавам непоискани съвети. Казала съм на синът ми, ако стъпя накриво да ми казва веднага, че да си прибирам краката в правия път.Simple Smile

# 395
  • Варна
Ох, задавих се от смях на тарелката сладки от Кауфланд. Аз ако съм няма да имам нищо против, там има едни бисквити дето... Само като се сетя за тях и се плюнча. Ама не са в тарелка. Сигурно ще показват по-висока класа Simple Smile

# 396
Янечек, ти на твоите внуци “зачервени толупи” ли им казваш? Ама че грозно изказване. После защо децата били невъзпитани? Ами все от някъде копират, дали толуп или някоя друга полезна дума. А иначе правилното е свекървата да няма претенции внуците й да са кръстени на нея, но пък би трябвало да е доволна ако е така, защото нищо лошо няма. Защо пък да не се радва, ако решат да го кръстят на нея? Наистина освен “нищо не очаквайте от мен”, за друго не се сещам. Не че с кръщаването на нея е длъжна, но явно презастраховка. А пък аз съм на 30, но сладки от Кауфланд не бих занесла. Колко му е да се направят едни сладки вкъщи? Или поне от някоя добра сладкарница. Сладките от кауфланд са за черпене на нежелани гости според мен.

# 397
  • София
Може да не си харесва името, примерно. Ако не се радва, това не я прави лоша, не е длъжна да се радва.
Нито ѝ се полага да прави сладки, всъщност. Детето, което ще бъде кръщавано, си има двама родители. Те да правят. Ако имат желание, разбира се.

# 398
Така е. На родителите си е задължение. Ама баба дето не умее да прави сладки не е никаква баба за мен. Иначе по принцип казвах, че не бих занесла на важен повод сладки от кауфланд. Независимо дали съм баба, майка, леля...

# 399
  • София
Така е. На родителите си е задължение. Ама баба дето не умее да прави сладки не е никаква баба за мен. Иначе по принцип казвах, че не бих занесла на важен повод сладки от кауфланд. Независимо дали съм баба, майка, леля...
А каква е?

# 400
Дядо е 😊

# 401
  • София
Ха, че дядо, който не прави сладки, дядо ли е? А татко, който не прави сладки?

Който иска сладки, да си ги прави или да си ги купува. Аз понеже не обичам да готвя, нямам и претенции към чуждото готвене.

# 402
  • Варна
Моля ви се, не обръщайте темата към сладките. Има хора на диети тука Simple Smile

# 403
Оппа! Някоя подла свекърва, която проваля диетата на снаха си с разни домашни вкуснотии няма ли? Нарочно ги прави мръсната гад, за да надебелее снахата и синът ѝ да я остави.

# 404
И на мен това ми идва на акъл, когато свекървата носи сладки като идва у нас ама аз пък не ги ям. Не съм много по сладкото 😉

Общи условия

Активация на акаунт