С какво ви дразнят свекървите - тема 93

• 78 907
  • 846
  •   1
Отговори
# 375
Детето е общо начинание и обща отговорност, значи и няма такива с предимството сами да му измислят името. Согласие трябва и за трите работи.

# 376
В такъв случай, би било чудесно мъжът да няма изключитеното предимство относно второто име (наречено още "бащино") и фамилията на детето, а жената да е изключена априори от тях (освен в случаите на самотните майки).

# 377
  • София
В такъв случай, би било чудесно мъжът да няма изключитеното предимство относно второто име (наречено още "бащино") и фамилията на детето, а жената да е изключена априори от тях (освен в случаите на самотните майки).
Да! Нека след като второто и третото "идват" от бащата, поне първото да е от майката.

# 378
За мен второто и третото не са проблем. Те са право на детето. Майката винаги се знае, така се обозначава и кой е бащата и не виждам никакво основание за съпоставка и някаква надпревара...

# 379
Не е съпоставка и надпревара, а прост факт- второто и третото име са изключително от бащата. Та се запитах дали е възможно поне за първото името изключителното право да е на майката. Всъщност, за себе си никога не съм се питала. Ако някой иска изключителни права над първото име, да забременее и да роди.

# 380
Какъвто и въпрос да е, щом се приема мнението на единия от другия, проблем няма.

# 381
Абе, неприятно си е цял живот да наричаш детето с име, което не харесваш. Моят мъж ми беше дал картбланш да кръщавам, но мислехме имената заедно. За едното дете предложи име, което не харесвам, аз предложих подобно, което ми звучеше по-добре и си стиснахме ръцете. Simple Smile

# 382
  • Варна
Офтопик.
...тези, от които единствено и само зависи крайното решение...
Според доста мами е "тази", не "тези".
Да. Моята свекърва имаше късмет, че не съм от тези мами и ми беше важно да се съобразя и с мнението на бащата. Наравно с късмета, разбира се, че има внучка, а не внук, това я спаси да си носи цял живот последствията от " не давам" и "забранявам".

# 383
На мен пък ми беше заявено съвсем сериозно по телефона няколко дни преди термин, че не искала детето да бъде кръстено на нея.Преди да сте ме качили на кладата, ще напиша само, че нищо лошо не е видяла от мен, освен това че сме се взели с нейният син.Simple Smile

# 384
  • Варна
Е, че тя твоята е златна направо! Другите реват да им кръщават на името.

# 385
Може да не си харесва името жената. Може да не си харесва живота и да не иска детето да го повтори... Много причини може да има един човек да не желае да кръщават внучето на него.
Боже, доживях и с това да дразни свекървата.  Laughing

# 386
  • Варна
А може с ужас да си мисли - кой знае какви неща ще очакват от мен, ако вземе името ми, я да си измия ръцете от сега Simple Smile

# 387
Не съм питала защо, тя си знае.В никакъв случай не ме дразни изказването и,уважавам всяко мнение влючително и нейното.Не се и оплаквам,просто споделеното от Кали ми напомни случката.Пък нали това е темата за свекървите или е на свекървите? Wink

# 388
Ами, прозвуча като оплакване, не като хвалба.

# 389
Може би защото се очаква от темата да има все оплаквания,но не намерих тема в която да я похваля. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт