С какво ви дразнят свекървите - тема 93

• 78 915
  • 846
  •   1
Отговори
# 360
А защо пропускате, че и бащата на Кали се казва така? Може тя да иска него пък да уважи?
По казуса със сладките съм на мнението на Вени. И аз помня времената, в които нямаше и при по-големи поводи майка ми правеше промишлени количества сладки, даже в някои случаи се уговаряха няколко жени коя какво да донесе, защото се приготвяха трицифрени количества. В момента е излишно блъскане, при положение, че има толкова места, от които може да се купят съвсем прилични на вид и вкус.

# 361
В случая и свекъра, и баща й носят едно име и тя е в правото си да го кръсти на баща си ако иска.
Тя свекървата може да мрази имената на всяко бившо гадже, което е имала ... Тогава какво правим?
За мен е важно двамата родители да са доволни, какво мислят свекъри и тъстове е без значение.

# 362
Точно сладките са нещото, което винаги остава последно и никой не си взима, докато има други неща, независимо домашни или купешки са. Хората обичат пържоли и кюфтета, а ако е за прехапване - сандвичи и луканка. Сухи сладки никой не обича да гризе, даже и децата. Най-много мразя по празници да ми носят пликчета с домашни сладки, по-добре купени, поне да нямам угризения, когато ги хвърлям в боклука, каквато е съдбата на подобни дарения.

# 363
В случая и свекъра, и баща й носят едно име и тя е в правото си да го кръсти на баща си ако иска.
Тя свекървата може да мрази имената на всяко бившо гадже, което е имала ... Тогава какво правим?
За мен е важно двамата родители да са доволни, какво мислят свекъри и тъстове е без значение.

Ако иска и на селския идиот да го кръсти, нейно право си е. И после да не се учудва - ау, свекървата ме мрази.

# 364
Ох, бе, Трещи Joy

# 365
  • София
Една свекърва, ако иска, винаги ще намери повод да намрази снахата - защото готви всеки ден или пък не готви всеки ден, защото е модерна и нагласена всеки ден или пък не е, строга е с децата или не е достатъчно строга - лигави ги ... Смятам, че няма нужда от твърде много примери! Така че поводът не е важен! Иска - мрази, не иска - намира начин!

# 366
Една снаха и повод не си търси. Достатъчно е, че е свекърва.

# 367
  • София
Една снаха и повод не си търси. Достатъчно е, че е свекърва.

Ти този извод от личен опит ли го направи или знаеш какво става в главите на всички снахи?

# 368
Ай, пак стигнахме до същината. Какъвто си е човекът, в каквато и роля да го туриш, такъв си остава.Grinning

# 369
  • Варна
Много ще ми  е приятно, ако бъдещият ми внук носи името на омразен човек.
Разбира се, че няма да ти е приятно. И точно затова е хубаво да пропуснеш реплики от типа: "не давам" и "забранявам", ако искаш да ти се увеличи шанса тези, от които единствено и само зависи крайното решение, да се съобразят с теб и твоите чувства. Wink

# 370
Ти този извод от личен опит ли го направи или знаеш какво става в главите на всички снахи?
Може пък от темата да го е направила този извод, недоволните сами си казват какво им е в главите - като подарява злато - що само на едното, като вари супа - обиждала снахата, че няма нещо течничко, като е сготвила празнична вечеря - онова седи като пуле и не яде, като не готви, а купи сладки - що са купени, а не домашни. Е, как да ви угоди човек! Те изводите сами си се вадят - каквото и да направиш, все е грешно, затова сладки от магазина за празниците, а обички - само за внучките от дъщерята.

# 371
  • Варна
Тц. Затова свеки си прави нещата както знае и както е свикнала. То е ясно, че все ще я говорят...

# 372
Да добавя хладно-любезната дипломатичност от максимална дистанция. И всяка жаба да си знае кочинката.

# 373
Много ще ми  е приятно, ако бъдещият ми внук носи името на омразен човек.
Разбира се, че няма да ти е приятно. И точно затова е хубаво да пропуснеш реплики от типа: "не давам" и "забранявам", ако искаш да ти се увеличи шанса тези, от които единствено и само зависи крайното решение, да се съобразят с теб и твоите чувства. Wink
Ама как, бе, тя свекървата има определяща дума в това как да се казва детето?

# 374
  • Пловдив
Офтопик.
...тези, от които единствено и само зависи крайното решение...
Според доста мами е "тази", не "тези". Wink
Като става дума за равно участие на бащата в отговорностите от всякакъв род, то не се поставя под въпрос, но ако въпросът е дали да има в равна степен думата за това и онова - сакън, правото на избор е само мое, аз съм го родила, бременяла, кърмила.
На мен обвързването на раждането с избора на име ми звучи почти - не съвсем, но почти - като сравняването на раждането с казармата, демек нищо общо.

Общи условия

Активация на акаунт