С какво ви дразнят свекървите - тема 93

• 78 914
  • 846
  •   1
Отговори
# 345
Аз самата обожавам да готвя, а сладкарството ми е вери спешъл хоби. Пробвалите твърдят, че ОК ми се получават нещата. Обаче в последно време, като се задръстя с работа, гледам да си пестя времето и усилията. С тази мисъл в главата изпратих моята любима дъщеря да черпи за имения си ден с няколко кутиии "Аида". Хлапетата от класа ѝ ги обожават, а като се има предвид, че рожденият ѝ ден е три дни след имения ѝ ден, при мисълта два пъти за една седмица да правя торти, сладки и особено любимите на Янечек Wink кексчета, ме втресе. Та, може и въпросната свекърва да е имала подобни аргументи. На мястото на снаха ѝ, не бих задълбавала в това.

# 346
Е, поне комшийката клюкарка е постигнала целта си – посяла е успешно семето на раздора. Което пък е грижливо полято от другата клюкарка – тази, която ни снесе случката.
И после – защо имало конфликти в семействата. Ами, докато има хора, които сън не ги хваща, докато не заформят някоя интрига, все ще е така...

# 347
Да, да аз съм клюкарка, точно така. Сън не ме хваща, да ви кажа.

# 348
А в случая дори не снахата задълбава, ами нейна приятелка, дочула реплика от съседката... И преди да вземете отношение по въпроса, да знаете, че снахата е разведена с две деца.

# 349
Да, да аз съм клюкарка, точно така. Сън не ме хваща, да ви кажа.

Вярвам, че не си пропуснала да снесеш важната информация и на снахата, както и изводите, до които си достигнала. Такъв сеир изпуска ли се?

# 350
Не, разбира се. Не се изпуска такъв сеир.

# 351
  • Варна
Аз да ви питам, има ли някоя, чиито свекъри са разведени по вина на свекъра  (хванал си любовница) и прави ли коментари по този въпрос. Останем ли на саме и проключат ли неангажиращите лафове, започва да говори за него, колко лош, проклет, как това било, онова било. Разбирам я, че е било много тежко и унизително за нея, съчувствам й. Когато започне да говори и да се ядосва, аз не знам как реагирам или какво да кажа. Аз също не съм особен фен на свекъра, но нищо лошо не ми е направил, а така ми става все по антпатичен, да не говорим за жена. Не искам да предавам подобни емоции на детето ми.
Има, да. Случило се е преди 35 години. Не пропуска случай да го оплюе. Е, напоследък все по-рядко, защото просто не става дума за него. Човекът е вече с психичен проблем, завършен алкохолик и никой не го знае дори къде е. Но в началото на брака ни не минаваше седмица да не го спомене. Чак залиташе да ми обяснява, че няма вариант бъдещото ни дете да прилича на него, защото той отдавна не бил част от живота на ММ...
Веднъж се "изтърва" на фалцет да заяви, че "НЕ, НЕ, НИКАКЪВ ШАНС евентуален бъдещ внук да носи неговото име." Тя не давала...
Да допълня, че баща ми и свекър ми са адаши, името е много хубаво, традиционно и българско. Със много спокоен тон й обясних, че няма да се казва така бъдещия й внук, но не защото тя "не дава", а защото на ММ не му е ок и ще се съобразя с него.

# 352
Много ще ми  е приятно, ако бъдещият ми внук носи името на омразен човек.

# 353
Е нали вече уточнихме, че никой не е длъжен на никой. В тоя смисъл снахата не е длъжна да уважи желанието на свекървата за името. Или.....

# 354
Е нали вече уточнихме, че никой не е длъжен на никой. В тоя смисъл снахата не е длъжна да уважи желанието на свекървата за името. Или.....

Аааа, не! Това важи само като даваме акъл на чужди хора. За нас не вАжи Sunglasses

# 355
Разбира се, че не е. Аз пък ще й напълня цяла тава с готови кюфтета.

# 356
  • София
Много ще ми  е приятно, ако бъдещият ми внук носи името на омразен човек.

А какво да кажем, ако става дума за бъдещото дете?
Значи не е толкова трудно да бъде разбрано, защо някои снахи не желаят да кръщават на свекър и свекърва? Въпрос на гледна точка!

# 357
...снахата не е длъжна да уважи желанието на свекървата за името. Или.....
Според мен, майката трябва да се съобрази за името на детето си само и единствено със собственото си желание. Нито на родители, нито на свекъри, нито на съпруга желанията имат значение в случая. Тя носи и ражда детето, следователно тя избира. Относно бащата, детето носи неговото име и фамилия- това му стига. Хау. Знам, че съм крайна, но това е положението. Имената на моите деца съм избирала само и единствено аз. И през ум не ми е идвало да се допитвам за одобрение или желание до когото и да било. Кръстени са и двамата на любими за мен хора, но само защото аз съм решила така.

# 358
Аааааа, това ли било. Само когато става дума за другите си длъжен. Те на теб не. Ясноооо.

ПП. Уиш, това е и моето мнение специално за името на детето.

# 359
Разбира се, че всяка майка има право да избере името на детето, без да съобразява с никой, ама ще е много гот снахата да кръсти детето си на свекъра, за да направи напук на свекървата. Тя жената напразно се е вайкала, ако беше чела форума, щеше да знае, че името на свекъра е най-последно в списъка с възможни имена за дофина, освен ако няма обещан я апартамент, я етаж от къща.

Общи условия

Активация на акаунт