С какво ви дразнят свекървите - тема 93

• 78 418
  • 846
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Днес половината неща не ми се публикуват.
Едно е да имаш и да не даваш, друго - да нямаш. Моето жилище дължа И на факта, че майка ми е едно дете, но аз за моите деца едва ли ще успея да направя същото, което нашите за мен.
В други времена живеем, освен субективния фактор.

# 646
И родителите ми, и свекърите ми живеят в по-големи жилища. И да предложат да се сменим, не желая. Направили сме си го по наш вкус, наместили сме се, имам среда, всичко ми е на удобно разстояние. Е, нямам кабинет, както ми се иска, нито дрешник, но ако се местим някой ден, ще е в посока къща извън града, а не да сменяме апартамент за апартамент.

# 647
  • при късмета
Аз си мисля, че така наречената "принуда" от страна на младите се преекспонира. Не виждам как на сила възрастните ще се изнесат от жилището си. Как точно младите ги принуждават насила да им отстъпят жилището си? Ако няма желание или дори собствено предложение от възрастните, няма как младите да се нанесат в жилището им зорлем, а какво остава тях да изнесат.
Всяка свекърва обаче, наблюдавала такава ситуация (младите да се нанесат в по-голямото или семейно жилище, а родителите във второ семейно), веднагически решава, че вазръстните насила са изкарани от дома си и младите са се "натресли там". Никой от действащите лица не им е дал обяснение за мотивите си да се случва случката, но свекърва няма и нужда от това. Тя знае каква е чуждата ситуация, преценила е правилно за съвсем бегло познати хора и си е извадила правилния извод разбира се. И ей така, всички възрастни са изнесени насила от собствените си жилища и да не забравяме, че това е дело само и единствено на снахата.
Това, че същите тези възрастни са на друго мнение и са го направили по собствено желание, изобщо не може да спре свекърва, наблюдаваща ситуацията отстрани, да си извади горните изводи.

Сериозно, колко хора познавате насила изнесени от жилищата си заради младите. Подчертавам "насила", т.е. против собствената им воля? И от къде сте сигурни, че наистина собствената им воля е различна?
Аз лично нито съм наблюдавала такава ситуация, нито от близки ми е разказвана за техни близки. Винаги родителите са съгласни или дори сами са предложили, ако конфигурацията е младите в семейното жилище, а родителите във второ, резервно или вила/къща извън населеното място

# 648
  • Blondeville
Е, то не е нужно да те извлекат за косата от жилището, за да е не по желание на собственика... Достатъчно е да ти опяват непрекъснато какъв лош човек си да се шириш, пък децата да са на тясно, да започнат да разреждат вижданията, а в редките срещи да повтарят до откат колко им е тясно...

# 649
  • Бургас
И от къде сте сигурни, че наистина собствената им воля е различна?
Ами била е в началото, поне при моята позната.  Ражда се внуче, отеснява съвсем панелката.Мъжът й - пенсионер, също понатиска в тая посока. После едно дълго увещаване, кандардисване от син, от мъж / граничещо с психически тормоз, мен ако питате/. Снахата в случая е хитра, работи през мъжа си. Какво да правиш накрая - клякаш?! То, това са деликатни работи, "насила" и от раз  не стават Laughing

# 650
  • На брега на реката
С тая разлика, че не й предлагат да се изнесе в по-малко, а да живеят при нея. Колко по-широко да им стане, освен ако не си правят сметка как ще си намалят разходите, делейки с още един член, носещ доходи.
И ние живеехме в жилище на свекърите, но мъжът ми е едно дете, свекърите са много имотни (не съм спала, като съм го избирала), логично беше са идат в по-малкото и да ни преотстъпят големия апартамент. Но не е било по наша инициатива, предложиха ни го като забременях. Това води и до поддръжка, ремонти, режийни, данъци и Т.н. Онази история с “да идем при мама, че ще ни е широко”, си е чиста форма нахалство Stuck Out Tongue Winking Eye

# 651
  • при късмета
Е, то не е нужно да те извлекат за косата от жилището, за да е не по желание на собственика... Достатъчно е да ти опяват непрекъснато какъв лош човек си да се шириш, пък децата да са на тясно, да започнат да разреждат вижданията, а в редките срещи да повтарят до откат колко им е тясно...
Там е работата, че като четеш темата ще кажеш, че наистина за косата са изнасяни. Непрекъснато се използват изрази като "натирени", "изгонени", принудени", че дори "изхвърлени", та затова питах как става практически.
Колкото и да опяват младите, продължавам да не виждам как, ако родителите са категорично против, би се случило.
И от къде сте сигурни, че наистина собствената им воля е различна?
Ами била е в началото, поне при моята позната.  Ражда се внуче, отеснява съвсем панелката.Мъжът й - пенсионер, също понатиска в тая посока. После едно дълго увещаване, кандардисване от син, от мъж / граничещо с психически тормоз, мен ако питате/. Снахата в случая е хитра, работи през мъжа си. Какво да правиш накрая - клякаш?! То, това са деликатни работи, "насила" и от раз  не стават Laughing
Аха, и мъжа ѝ е бил съгласен и притиска в тази посока, но вината е само и единствено на снахата и само тя действала. Ми смешно е. Не го приемам за пример. Тя със собствения си мъж не е на едно мнение и затова, че всички останали са на неговото, а не на нейното, се изкарва принудена.

Все пак това което казах е, че снахата се изкарва виновна, ако изобщо има ситуация някой да направи нещо с което не е напълно съгласен. Айде, да не използвам "принуда". Практически, снахата е последната, която е виновна. Тази снаха има и мъж, който заедно с нея е взел някакво решение. А аз не виждам нищо лошо в това двама в една връзка/брак да са на едно мнение. А сина пак непричом

# 652
Практически, Ма ко, и снахата, и мъжлето ѝ са задници.

# 653
  • София
Имам един такъв пример, но там мъжът е за бой.
Бабата на мъжа му приписва малко жилище в идеалния център на София. Той се жени, ражда му се дете и започва мрънкане към неговите родители колко им е тясно, с подтекст - да продадат големия си апартамент, където живеят те и неженената му сестра. От страна на съпругата - нямала си нищо, бедна и т.н., без образование и професия.
На очевидния въпрос мъжът се изцепил "На дъщеря му (9-годишна) в бъдеще да й е близо СУ".  newsm78
Аз съм чувала чрез мъжовите родители, няма начин да няма изкривяване.

Последна редакция: вт, 24 апр 2018, 13:17 от Cuckoo

# 654
  • при късмета
Ако ситуацията е реална. Ако са изводи на страничен наблюдател, без да е в ситуацията, не бих ги квалифицирала

# 655
От страна на съпругата - нямала си нищо, бедна и т.н., без образование и професия.
На очевидния въпрос мъжът се изцепил "На дъщеря му (9-годишна) в бъдеще да й е близо СУ".  newsm78

Какъв СУ му се привижда на тоя? С майка като описаната трябва да черпи ако дъщерята завърши някаква си там гимназия. Друг въпрос е, че на момче, заблудено, че е влюбено в подобна отрепка, не бива да се дарява никакъв имот - нека си поеме сам издръжката на цялото домакинство, да плаща сам наема, сметките и издръжката на коконата, пък да видим за колко време ще му понесе. То е много лесно, когато друг осигурява благото, да го играеш благородник, спясяващ бедни и безпризорни котенца от улицата, ама ако сам бъхтиш за насъщния, нещата не изглеждат точно така.

# 656
  • Пловдив
Пък ако подобна долна отрепка - демек бедна, без образование и професия - имаше и дете от предишен брак, смятай какви нечувани низини щеше да е ударила.

# 657
Ако ситуацията е реална. Ако са изводи на страничен наблюдател, без да е в ситуацията, не бих ги квалифицирала
Аз коментирам точно реалната ситуация на женицата по-горе, която се оплака, че мъжлето ѝ е поискало да отидат на по-широко при мама му, а мамата ги е отрязала.

# 658
  • при късмета
Помислих, че коментара беше към последното, което съм цитирала и коментирала.
За вчерашния казус, няма две мнения по въпроса.
И все пак са си останала на етап искане. Свекървата не е изгонена на сила, а и няма да го допусне, според разказаното, дори за този пример

# 659
Да, тази свекърва нито е изгонена, нито ще успеят да я изгонят. Но други са изгонени, в смисъл, че не успяват да издържат на психическия тормоз, мрънкане и заплахи от сорта "Няма да те погледна", "Няма да видиш детето" и т.н. И като им писне да ги тормозят, събират куфарите и се изнасят на село. Това си е живо изгонване.

Общи условия

Активация на акаунт