С какво ви дразнят свекървите - тема 93

• 78 428
  • 846
  •   1
Отговори
# 675
Ма ко, ще се изненадаш. Wink
Аз пък не бих преместила майка ми от удобен за нея апартамент, за да се наместим ние, въпреки че подобна опция имаше - ние да купим за нея гарсониера с ипотека, а да се нанесем в нейния 90 м2 тристаен. Ама тя цял живот си е свикнала на широко, къде да я сбутвам тепърва в 1 стая. В последствие сама си прецени да се премести в 2-стаен, но ние вече си изплащаме ипотеката на нашия 3-стаен и с разликата (продаде нейния и с парите си взе по-евтин) просто си живее по-добре. Аз съм доволна на такова развитие. Нека се покефи. Simple Smile

# 676
  • при късмета
Гугъл, нали и аз казвам, че на никого няма да хрумне без причина и когато родителя сам не го желае, няма да се премести

# 677
  • Наблизо
Какво означава добри и честни отношения..колко има такива свястна майка,но с лош избор за съпруг.Дали впоследствие ще стане бивш или не,ще остави следи върху детето.Отделно “децата” са отделни личности,както и да възпитаваш,ако като индивид детето е депресивно например и контролируемо и намери някой гадняр да се възползва от това..жална майка на родителите.Не всичко е семейството..пък и дори това точно да е повлияло негативно,пък иначе родителят перфектен - понякога малките камъчета обръщат колата.

# 678
  • при късмета
И какво общо имат тези примери? Искаш да кажеш, че всеки от такова семейство решава да изгони родителите си от дома им, че да живее там?
Ясно е, че децата са отделни личности, но и това няма отношение към казуса.
Ако при всякакви положения отношенията родител-дете са останали подкрепящи се, разбиращи и търсещи изход от ситуацията, добър и за двете страни, това са добри отношения. Те остават и когато детето порасне. Но да не забравяме, че се изграждат само и единствено от родителя. Ако са изградени добри, с доверие (което е резулат от преди споменатите), то те такива ще бъдат и като детето вече е самостоятелно. Не би могъл нито партньор, нито който и да е друг да повлияе на тези отношения, освен някоя от страните.
Ако липсва доверието, разбирателството и изслушване на желанията на всеки, то тогава и статия във вестника би развалил тези отношения, без дори да се намесва трето лице. Всъщност няма какво да се разваля, защото няма нищо изградено

# 679
Но да не забравяме, че се изграждат само и единствено от родителя.
А?  #Crazy

# 680
Ма ко, хрумва им. Една позната (споменавала съм я и по други поводи тук) като си хвана сериозно гадже, ми описваше повече големия апартамент на родителите му, отколкото него самия. Grinning Сещаш се, че влюбения до лудост левент понякога поддава особено, когато милото упорито му "oтваря очите" какви егоисти са техните - ширят се двама старци в 100 м2, а ние - ние младото семейство! *подсмрък* плащаме стотици левове на разни хазяи да живеем в гарсониера с мебели виденов. Grinning

# 681
Разбира се, че им хрумва. Обаче ма ко май винаги е на страната на "младите". Отскоро следя темата, такова впечатление е оставила в мен Simple Smile

# 682
  • Варна
И аз това щях да напиша. Някои лапват до такава степен, че не знаят на кой свят се намират. Готови са на убийство заради любимия/любимата, да не говорим за типа хора, способни да станат буквално изтривалка на партньора си. Никак не са малко. Тогава много често родителите падат жертва колкото и добри и честни отношения да са имали.

# 683
Не зная какво разбираш под "преки наблюдения", Ма ко. Ако имаш предвид дали зная за такива конкретни случаи, да. Ако имаш предвид дали съм им светила на семейните скандали и мрънкания, не.

Адаш, не подценявай факта, че не всички са устойчиви на психически тормоз. В един момент, някои хора вдигат бялото знаме, само мир да е. Не ги оправдавам. Отбелязвам факта само.

Преди време ви разказах за позната, която се изнесе от апартамент от 130 кв., който беше дарила на сина си и в който има своя стая по закон. Снахата  не я допускаше в кухнята, освен 2 ч., в определено време ,за да сготви за  всички. Та тази жена още е в къщата на дъщеря си, където я приютиха, защото  не издържа психическия тормоз и физически такъв, изразяващ се  в шамар, получен от снахата и   се изнесе. Разликата оттогава до сега е, че на  Нова година и на РД на детето е била приета, за да му даде подаръка.

# 684
  • при късмета
Но да не забравяме, че се изграждат само и единствено от родителя.
А?  #Crazy
Бебе или малко дете не е способно да изгражда отношения. Затова ги изгражда родителя. И обичайно остават такива каквито си ги изградил. Често и завинаги, трябват сериозни сътресение, че да се променят, независимо в каква посока

Разбира се, че им хрумва. Обаче ма ко май винаги е на страната на "младите". Отскоро следя темата, такова впечатление е оставила в мен Simple Smile
Колко пъти да го кажа? Не познавам такива хора, не са в близкото ми обкръжение. Не са и в по-далечното обкръжение, т.е. познати на приятели.
И ако на някого изобщо му е цел да изгони родителите си от жилището то има сериозна причина за това, не е приумица с която се е събудил.

А и някой да лапне толкова чак, че да прави генерални глупости, не познавам. Не, че не познавам лапнали де, но за такива кардинални действия да им влияят чак, не са стигали.
но пък това са обичайни приказки на свекърва, каквото и лошо да е направил сина, то е виновна снахата. Joy

# 685
О, Ма ко, изграждането на отношения е система, далеч по-сложна и динамична от линейната зависимост, която си представяш.

# 686
  • Наблизо
Не зная какво разбираш под "преки наблюдения", Ма ко. Ако имаш предвид дали зная за такива конкретни случаи, да. Ако имаш предвид дали съм им светила на семейните скандали и мрънкания, не.

Адаш, не подценявай факта, че не всички са устойчиви на психически тормоз. В един момент, някои хора вдигат бялото знаме, само мир да е. Не ги оправдавам. Отбелязвам факта само.

Преди време ви разказах за позната, която се изнесе от апартамент от 130 кв., който беше дарила на сина си и в който има своя стая по закон. Снахата  не я допускаше в кухнята, освен 2 ч., в определено време ,за да сготви за  всички. Та тази жена още е в къщата на дъщеря си, където я приютиха, защото  не издържа психическия тормоз и физически такъв, изразяващ се  в шамар, получен от снахата и   се изнесе. Разликата оттогава до сега е, че на  Нова година и на РД на детето е била приета, за да му даде подаръка.
Това е крайно,но и то се случва..Най-честото е партньорът да убеди детето,че “Ми стари са,имат си къща на село,защо не искат да отидат там за постоянно и да ни дадат апартамента?”.Дори и партньорът принципно да не ненавижда родителите на детето..искрено се чуди защо старите не искат да си отидат на село.Така най-лесно се убеждава детето с иначе толкова честни и мили отношения с родителите.
Остави манипулаторите,въпреки че и те са голям процент..

# 687
О, аз също имам около себе си примери с оферти отправени към родители да си продадат апартаментите.Не за друго, ами младите да си изплатят ипотеката.А пенсионера къде отива, не е ясно.
Уж ще му купят по-малък апартамент ама парите в случая до никъде няма да стигнат.
Това е пример за наглост.
Като не минава номера врът и са сърдити.
Това, че човекът цял живот им отглежда децата, то няма значение.
Та кучето скача според тоягата.Като си го научил цял живот да му помагаш и в един момент му откажеш-виновен си.
В такива случаи говорим и за възпитание и за личен морал.
Направо тъжна история.

# 688
  • при късмета
О, Ма ко, изграждането на отношения е система, далеч по-сложна и динамична от линейната зависимост, която си представяш.
Така е. Но детето взима дейно и осъзнато участие в изграждането на тези отношения, много, много дълго време след като изобщо е започнал процеса, нали? До тогава го контролира само и единствено родителя

# 689
Тормозът от снахата в случая на КАГ е най-малкият проблем. Големият проблем е, че синът е допуснал такова отношение към майка си. И предварително ще се съглася донякъде с Ма ко, която (на бас!) ще каже, че майка му така го е възпитала. С едно уточнение обаче, възпитанието не е магическа течност, която вливаме с фуния в главите на децата си. Малко по-сложно е.

А, Джуди го е казала много точно. Ако научиш някого, че винаги си на линия да му помогнеш, благодарност не чакай. Най-често този някой ще приеме помощта ти като нещо, което му се полага, че дори ще тръгне да си я изисква.

Общи условия

Активация на акаунт