С какво ви дразнят свекървите - тема 93

• 78 400
  • 846
  •   1
Отговори
# 690
  • при късмета
Още преди когато КАГ го посочи този случай, попитах защо севкървата не е взела мерки? Не я изкарах виновна за това, че сина ѝ го допуснал, но попитах защо не е сигнализирала за тормоза, още повече, че има и подкрепата на дъщеря си, която сигурно не е щастлива от шамара от снахата на майка ѝ. Отговор не последва.
Като е толкова тормозена, има дори посягане, защо не е сигнализирала където и както трябва и да се приключи веднъж завинаги. Още повече юридически е съсобственик на имота. Отказвам да съчусвтвам на някой, който сам не си търси правата.
И да, пак излиза, че на каквото си постелеш сам, на това ще легнеш. Дали с действие или бездействие, няма значение

# 691
  • София
"Няма да видиш детето" ли? Ако някой ден доживея да чуя подобна наглост, ще си извадя решение от съда, с което се постановява, че като баба имам право на точно определено време с внук ми. Познавам оправни свекърви, които го направиха и сега няма такова нещо като "не ти давам детето", дават го и то под час и а не го е дала, а бабата си е потърсила правата.
Принципно си права, но зависи кого имаш насреща си. Моят баща е доста властен и трудно му се излиза насреща и май само с това мога да го уплаша - да не си вижда внука. Да не навлизам в подробности, но и двамата с майка ми чак прекаляват в желанието си да са справедливи.
Като е толкова тормозена, има дори посягане, защо не е сигнализирала където и както трябва и да се приключи веднъж завинаги. Още повече юридически е съсобственик на имота. Отказвам да съчусвтвам на някой, който сам не си търси правата.
Предполагам, че е всеотдайна майка, съдейки по дарението на жилището, и мъката от държанието на собствения й син я съсипва достатъчно, та да ходи в полицията, а пък нали ще изложи семейството по този начин.

# 692
  • Наблизо
Сигурно така е прието,сигурно я е страх че въобще няма да може да вижда внучетата,много са причините.Тук си е психопатия за мен.
Говорех за нормални хора,от нормални семейства или не чак толкова нормални,намират партньор и той се запитва “Абе защо ваше не се преместят на село и не ни дадат апартамента?(или продадат)Възрастни са вече,за какво име тук,не работят вече.”Дори и да не е съгласен “детето” на първо четене,лека полека се загнездва мисълта,съмнението и почва и той да приглася в един момент.

# 693
Принципно си права, но зависи кого имаш насреща си.
Така е, има хора, които не знаят, че като баба и дядо имат права, та затова "няма да видиш детето" ги държи в шах и го казвам точно за тях, защото независимо от отношенията, всеки има право да общува с внуците си.

# 694
Има толкова изпечени манипулатори, които умело успяват да убедят половинката, че...

...то наистина какви са тия лигавщини? Ми те са възрастни, скоро ще са в пенсия, за какво им е въобще тоя 130 м2 апартамент? Кой знае колко трудно им е да го поддържат сами, нали така, мило? Гледай майка ти каква гърбица е тръгнала да прави от чистене на 130 м2 подове! А баща ти? Като остарее какво ще прави? Ще му се допикае и докато стигне от спалнята до банята по тия безкрайни коридори и то станала белята. Не не не, не може така, горките хора. Пък и освен това ние едвам си събираме обувките и дрехите в тая мизерна квартира. А децата? Няма ли да е най-добре ние да заживеем в на вашите апартамента, а те да си идат в някое китно, дизайнерско апартаментче (Мишелин, ти се сещаш какво значи това в брокерските обяви Grinning ) дето ще си се радват двамцата, а ние ще настаним децата на малко по-широчко! Пък иииии... нали знаеш, ще имаме къде да се отделим от децата за едно мъничко... *кхъ кхъ*

И като "детето" получи изненадан отказ от родителите си започва да се чуди, ей, какви са тези хора значи, то моето мило само за тях мисли и се грижи и така хубаво го е измислила, пък те нашите си стискат тухлите.

И следва второ действие.

"Как така ти отказаха? Ама защо? Ей значи, ама да знаеш, мило, аз нищо нямаше да кажа, нооо големи са егоисти вашите. Ширят си се като 5 пари в кесия докато ние се гъчкаме като сардини. Въобще не им пука нито за теб, нито за собствените им внуци. Аз ги разбирам, ама... ся за едните апартаменти и тухли си развалят отношенията с единственото им дете. Егати родителите. Да имат, а да се стискат докато детето им страда. Ми това не са родители за мен. Извинявай, мило, да да, знам, че е така, аз те разбирам, ама не можах да си замълча пред такова равнодушие към тебе от собствените ти родители. Сигурно много ти е гадно."

И постепенно се развива драмата в Х действия (Х - в тясна зависимост от характера на родителите) като се пренася в насаждане на вина у възрастните,  натякване, а понякога ескалира до отказ от срещи с внуците, защото "ми вас така или иначе явно не ви пука за тях".

# 695
  • при късмета
При всички случаи отношенията майка-син сериозно куцат и са далеч от нормални, от примера на КАГ. Колкото и да защитава майката няма никакъв начин тя да е само и единствено потърпевша и да няма никаква вина за ситуацията до която се е стигнало.

# 696
Човек трябва да е “твърд”независимо на колко години е.Трябва да отстоява правата си.

# 697
  • София
Колкото и да защитава майката няма никакъв начин тя да е само и единствено потърпевша и да няма никаква вина за ситуацията до която се е стигнало.
Ти пък нали винаги намираш вина у свеки, та и в този случай. Виновна е, че е дарила на сина си жилище и че не се е гътнала овреме, та да не дразни снаха си. А че възрастните хора понякога стават леко или тежко досадни и неадекватни е друг въпрос, но всички това ни чака.

# 698
  • Наблизо
При всички случаи отношенията майка-син сериозно куцат и са далеч от нормални, от примера на КАГ. Колкото и да защитава майката няма никакъв начин тя да е само и единствено потърпевша и да няма никаква вина за ситуацията до която се е стигнало.
Правилно,глаголът в сегашно време.Хората се променят поради вътрешни и външни фактори.А и перфектни и идеални хора и оттам родители няма,че да възпроизведът перфектното дете,което винаги да е съгласно с родителите си,а и това тук е страшен недостатък след оженване или омъжване..Трябва първо да слуша партньора.
Може всичко да е било наред и един външен фактор,както го е описала Гугъл,външен поглед,да постави друга светлина на нещата.

# 699
Има толкова изпечени манипулатори, които умело успяват да убедят половинката, че...

Така добре си го описала, че направо си представих състрадателната физиономия на девойката Joy

Ма, моля ти се, то по обявите всичко е от дизайнерско нагоре Scream

# 700
  • при късмета
Колкото и да защитава майката няма никакъв начин тя да е само и единствено потърпевша и да няма никаква вина за ситуацията до която се е стигнало.
Ти пък нали винаги намираш вина у свеки, та и в този случай. Виновна е, че е дарила на сина си жилище и че не се е гътнала овреме, та да не дразни снаха си. А че възрастните хора понякога стават леко или тежко досадни и неадекватни е друг въпрос, но всички това ни чака.
Виновна е само за това, че е действала неадекватно. Но то всъщност би рефлектирало само и единствено в/у нея, така, че щом не е сигнализирала по надлежния ред, следващия път вместо шамар, ще отнесе побой. Кой ще ѝ е виновен? Един насилник като се чувства безнаказан става още по-свиреп. А като го оставяш да те тормози, никой не може да ти помогне, като не искаш сам
Ако изобщо приемем за чиста монета разказа на КАГ, а не е "ама те в село така говорят"

# 701
  • Наблизо
Остави я КАГ,казаното от нея е частен случай.Обикновено се случва както Гугъл го е описала.

# 702
Остави я КАГ,казаното от нея е частен случай.Обикновено се случва както Гугъл го е описала.
Да, само да уточня, че моето описание е доста профанизирано, че иначе трябва да напиша книга и да изградя характери. Grinning В обичайните случаи е доста по-подмолно, отнема време и се действа внимателно като всяка реплика идва в подходящ момент и полека лека му се внушава, че сам е осъзнал колко егоистично постъпват родителите му. Може да е странно, но при мъжете образа "многострадална Геновева", която мисли за всичко и всички, но ей на не я разбират тези глупави хора действа много добре.

# 703
  • Най-красивата страна
Не мога да си представя един ден дъщеря ни да живее с мъжа си и две деца в някоя гарсониера,а аз и  съпруга ми двамата да се ширим в 120кв.апартамент и да не ни пука.
Естествено,че ще се преместим ние в гарсониерата.

В момента свеки живее сама в 100кв.апартамент.Ползва всичките 4 стаи.В едната спи,в другата се храни,в третата гледа телевизия,а четвъртата е превърната в склад.
Ми не е практично.И сметките са големи.И не е лесно да се поддържа жилището.Инвалид е,има болногледачка.Но тя си тръгва следобед и свеки остава сама в голямото си жилище.Няма кой една чаша вода да и даде.Много жалко.

# 704
Ако беше в малка гарсониера дали щеше да има кой да й даде чаша вода?

Общи условия

Активация на акаунт