С какво ви дразнят свекървите - тема 93

• 78 373
  • 846
  •   1
Отговори
# 705
  • София
В гарсониерата също няма да има кой да й подаде вода.  Peace
Възрастните хора трудно преживяват такива промени. Нека да изживеят остатъка от живота си както намерят за най-добре.
Ако някой иска да си преотстъпва жилището на по-младите, то нека решението да е негово, а не да го подработват оттук оттам.

# 706
  • при късмета
Няма как да знаем, дори на КАГ случката да е истинска, кой точно е виновен. Не вярвам да е само един. А и въпросите, които сега се задават, се задаваха и тогава, но тя пак не отговори. Защо ли?
Ако приемем историята за казус. Изначало това не би била случка, случила се еднократно и е някакъв прецедент. Такова би им било житието. Сина е виновен, защото е допуснал това отношение към майка му. Но и той може да си има мотивите за това и те да са самостоятелни, изобщо не е задължително жена му да му ги е втълпила. Продължавам да смятам, че жена му не би успяла, ако отношенията им не куцат по принцип.
Снахата изобщо няма нужда да се коментира, тя е виновна по презумпция, даже за войната в Чечня.
Свекървата е виновна, че при доказано насилие не ги е сложила на мястото им.
Ако това насилие беше истинско, то и дъщерята би реагирала по някакъв начин и би се намесила. Взела е майка си при себе си, но ако бяхте вие, щяхте ли да го смятате за достатъчно? Виждаш и знаеш със сигурност, че тормозят собствената ти майка и не предприемаш нищо? И затова питах миналия път, защото не ми се виждаше нормално, и на това не получих отговор.
Както и да се опитвам да приема историята за казус, много, ама много ми издиша. Не може чак пък толкова абсолютно всички действащи лица да са толкова неадекватни

# 707
  • Варна
Вени, а ако И вие живеете в гарсониера? Тогава какво? Продавате всичко за да купите едно голямо жилище за дъщерята, а вие излизате на квартира може би?

# 708
Ма ко,никога не е виновен само един,дори снахите като се оплакват имат вина и те да се стигне до там.
Скоро си мислих,че ставам като свекърва ми.Болна и недоволна,като дойдат другите внуци,че те живеят другаде,скача и забравя болното.Дразнила ме  е.Сега аз го правих ,търкалям се и като чух,че идват ,скочих и да има как да сервирам на три етажа ,да опитат всичко.Разликата е,че аз съм сама,няма кой  да се впечатли от скока и мерака.
Но преди темата все мислех колко онеправдана съм, след това видях другите какви чудеса са  и взех да си харесвам животеца.Все пак чак до там не сме стигали,някакво ниво е имало.
Но  никога не е виновен един ,аз също съм била виновна някога,ама късно разбрах.

# 709
Така е. Никога не е виновен само един.

# 710
Ма ко, историята е съвсем, ама съвсем истинска. Беше дискутирана надълго и широко, но не помня номера на темата. Каквото знаех, казах още тогава.

Янечек, това за "Тя няма да види детето" в тая тема се е казвало не десетки, а стотици пъти. Най- ефикасния метод на снахите за емоционален тормоз над свекърите или за наказание за някакви техни "вини".

# 711
  • при късмета
Ма ко, историята е съвсем, ама съвсем истинска. Беше дискутирана надълго и широко, но не помня номера на темата. Каквото знаех, казах още тогава.
Приемам, че не помня. Ще отговориш ли пак, защо сина го позволява и каква е неговата мотивация да го прави? Защото твърдеше, че си много навътре в ситуацията и ти е ясна от всички страни? И сина трябва да има причина да му е все едно, че жена му бие майка му, нали?
И защо свекървата не е взела мерки, това да не се повтаря и не е сигнализирала където трябва?
И дъщерята защо се държи все едно нищо не се случило с майка ѝ?
По твоите разкази излиза, че и двете ѝ деца са някакви дебили, а тя горката светица и с нищо не го е предизвикала. Доста невероятно звучи, нали?

# 712
Когато се стигне до такива ситуации, обикновено и двете страни са достатъчно тъпи, алчни и лицемерни за да ги допуснат. И снаха, и свекърва. Муньо изобщо не го слагам в сметката, той няма собствена воля и мисли. И е напълно нормално да им се случи, не ги съжалявам грам.

# 713
Моята свекърва не е лош човек по душа, нито ми се меша на мен лично или да ми досажда, но това което ме изневря страшно много в нея е ,че е безобразно мързелива. Цял живот не е подхващала никаква работа и само има всевъзможни ''болежки'' , с мъжа й са ''болен здрав носи'' , все някой трябва да я вземе от тях, да я докара, пък остави, после да я прибере, абсолютна ''галена Богданка'' . Казва се Димка. Свекър ми имаше доходна работа в Германия и изкарваше много добри пари в голяма немска компания,но го съкратиха и се върна в Пловдив с жена му и започна работа за 900 лева. От тогава досега непрекъснато искат пари от тримата си сина, включително и от моя и то ежеседмично,ние не сме милионери, имаме дете и то има своите нужди ,а всяка седмица отиват в тяхната пазва около 100 лева, това са си 400 лева месечно,които мога да давам за градина. Димка вместо да паразитира по  цял ден ,не мога да разбера защо не се хване на работа пък било то и почасово да докарва някой друг лев в дома. А най-тъпото е ,че мъжът ми крие от мен,че им дава пари, а те изнагляват и си искат, чела съм кореспонденции ''дай ми пари за бензин, дай ми пари за прическа и нокти'' , оф не знам, до кога ще продължава това? Писна ми да лишавам детето си заради тях Sad а мъжът ми е добър човек и грижовен,но наивен

# 714
  • Варна
Ами проблемът е в мъжа ти - едно, че крие, второ, че лишава детето ви. С него трябва да поговориш, но нормално, а не да му изтърсиш в лицето това, което написа за майка му. Ясно е, че те е яд на ситуацията, но пробвай да действаш дипломатично.

# 715
Права си. Тъпо е че той ги вижда тея неща ,но понеже е глупав продължава да им помага, а и техните разбирания за живота са толкова несходни с моите, пълна противоположност. Селянията в тях е закостенена и ме натоварва,че са толкова прости и елементарно устроени,а се изживяват като ''голямото добро утро'' . Говорила съм с него дипломатично вече и съм споделяла възгледите ти. Аз по природа съм изключително търпелив и дипломатичен човек по отношение на междуличностните отношения, но търпението ми и гневът ми започват да ескалират и в един момент се усещам как ще изплюя цяла словесна помия в лицата им и какво ще постигна? Нищо... но вече съм на ръба

Ами проблемът е в мъжа ти - едно, че крие, второ, че лишава детето ви. С него трябва да поговориш, но нормално, а не да му изтърсиш в лицето това, което написа за майка му. Ясно е, че те е яд на ситуацията, но пробвай да действаш дипломатично.

# 716
Жив пример как трябва да се обяснява на мъжа.

# 717
Ехее, от трима сина по 400 лв, тези си ги бива. Аз дължа на нашите усмивка и потупване по рамото, защото очевидно са бая по-скромни. Свекърите ти са лекинко нахални. В момента разполагат с над 2000 лв, от които повече от половината изкрънкани от сам оттам. Биха могли да се посвият малко, нищо няма да им стане. Аз разбирам защо на мъжа ти му е трудно да им отказва, ама май наистина и той е една мека мария. Разбирам за храна и сметки да помага, ама за "прическа, нокти и бензин" айде не.

# 718
Дааааааааааааааааа точно , а за всичките тея години като сметнеш средно по 800 лева месечно , грубо нали по 5 години ,това са 48 000 лева!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Извинявайте, че ви тормозя ,ама аз вече щом до форум съм опряла да се оплаквам от Димка и Георги , аман , диваци :Д

Ехее, от трима сина по 400 лв, тези си ги бива. Аз дължа на нашите усмивка и потупване по рамото, защото очевидно са бая по-скромни. Свекърите ти са лекинко нахални. В момента разполагат с над 2000 лв, от които повече от половината изкрънкани от сам оттам. Биха могли да се посвият малко, нищо няма да им стане. Аз разбирам защо на мъжа ти му е трудно да им отказва, ама май наистина и той е една мека мария. Разбирам за храна и сметки да помага, ама за "прическа, нокти и бензин" айде не.

# 719
  • София
Когато заради капризи на родителите ни, страдат собствените ми деца, забравям за дипломатичността на секундата. Иначе съм доста търпелив човек и за 26 години брак съм направила много компромиси и отстъпки в името на мира, който така и не настъпи.
Ей сега мъжът ми се наложи да се разправя с техните. Свекърът е болен и е с тежък характер. С времето става още по-тежък и тормози свекървата, която се грижи за него. Другата седмица мъжът ми ще ходи да ги види и съм му казала да поговори с баща си любезно и твърдо, че ако умори свекървата с претенциите си, ще отиде в дом, защото аз нямам никаква възможност и желание да му търпя мурафетите и да тормозя децата си заради неговите капризи. Ще се гърбя, ще работя колкото трябва, за да плащам, обаче него няма да си го причиня нито на себе си, нито на децата си. Надявам се да се стресне и да се кротне! Аз със свекървата хич не меля, обаче тя каквито и недостатъци да има не заслужава да й се крещи и да бъде псувана и нагрубявана.
Така че, dolca.callejo, престани с намеците към мъжа си и давай в прав текст, твърдо и непоколебимо. Иначе край няма да има.

Общи условия

Активация на акаунт