С какво ви дразнят свекървите - тема 93

• 78 346
  • 846
  •   1
Отговори
# 780
  • София
...всеки живее, както го разбира живота и не е работа на другите да оценяват.
Аз не я питам защо не работи, тя се оплаква от безпаричие. Или викаш - да й посъчувствам, че принцовете са ограничено количество?

# 781
Какво като се оплаква от безпаричие, защо това те дразни? Пълно е с хора, които се оплакват от същото, девер ми също е от оплакващите се, но мен това не ме засяга, нито ме засяга дали свекърите го подпомагат финансово, просто се радвам, че нашето семейство се справя и че не сме опрели до техните помощи.

# 782
  • Пловдив
Нейна работа е докога ще работи, но има и син. Да работи и за неговия тонер, току-виж и той лека-полека спестил за вила. Тонерът е само капка в морето, дали са нещо и за вилата, сигурна съм.
Aхааа, вилата ти боде очите на теб, ясно е. Не знам защо очаквате, че на всичките деца трябва еднакво да се помага. Разбира се, че ще помогнеш според нуждата, а не по равно, поне аз така разбирам нещата. Отделно, когато децата са момче и момиче, се помага повече на момичето, от момчето се очаква да е мъж и да се оправя сам в живота, особено ако е тръгнал семейство да прави. Много пъти със сестра ми се шегуваме, че на моите синове може и да не им гледам децата, но тези на племенницата ще гледам и още как, няма да оставим лелиното да се моли на някаква проскубана свекърва, която ще се прави на важна с откази. Между другото ако децата ми бяха момче и момиче, първо момичето щях да подсигуря и имотно, и всякак, защото животът на съвременната жена е тежък и от нея се очаква да върши всичко - и майка да бъде, и на работа да ходи, и ипотека да изплаща, мъж да си в днешни дни. Между другото, сигурно сте забелязали, че бабите се чувстват длъжни да помагат с гледането на децата на дъщерите си, но не и на синовете си  и това е така, защото детето обичайно е прикрепено към майката, докато е малко, а не към бащата, снахата ако чака свекърва да я пожали, има да си чака.
Янечек, мнението ти е направо тъпо. Без извинение. Нормално било да се помага повече на момичетата?!!? Сериозно?!!? И ти ще помагаш повече на племенницата си вместо на синовете си? Дано не го прочетат това, че е обидно чак.

# 783
Ако си се изнервила от нещо и си решила да подритваш някого във форума, си сбъркала човека, отдавна се четем и знаеш, че в подобен тон няма да вляза.

# 784
  • Пловдив
Тогава да попитам пак - наистина ли ще се грижиш за племенницата си повече отколкото за своите деца?

# 785
  • София
Тогава да попитам пак - наистина ли ще се грижиш за племенницата си повече отколкото за своите деца?
Ако янечек наистина го мисли и го направи някой ден /като й пораснат децата/ после да не се чуди защо снахите, барабар с мъжете си, не я харесват, не й обръщат внимание и т.н. Mr. Green
По-голяма глупост скоро не бях чела.

# 786
Тя за своите деца ще се грижи, но за снахата няма, щото е чужда Joy
Шегичка, де, ама категоричността на Янечек понякога провокира.

А и аз не съм толкова възвисена като нея. Дразня се и още как от чуждото хитруване, прибедняване и използвачество. Особено роднинското. Защото чуждите е по-лесно за игнорираш, да прекъснеш контакти, а с роднините не се получава някак. Или трябва да режеш от дъно, или да търпиш. И при нас зълвата и зетят все бяха горките, а ние добре Laughing Еми дразнещо е! Особено когато по някаква причина не сте добре, но се правят, че не забелязват и не им пука. Но и това минава + оставаш с активи от такова "невиждане" Wink После пък ти "недовиждаш" и така  Mr. Green  

Последна редакция: ср, 25 апр 2018, 20:52 от птица

# 787
Казвам ти, че няма да водя подобен диалог и въобще си правя труд да ти отговоря, само за да видиш, че съм ти прочела мнението и съм ти обърнала внимание, с разни случйни форумни заядливци, каквато принципно ти не си, не бих се занимавала. Надявам се, че си добре, наистина.

# 788
Мисля, че Гугъл нямаше да се впечатлява от мрънкането на свекърите и сестрата на Гугълов, ако не подозираше, че като се появят децата, навиците на Гугълов да спонсорира здрави-прави роднини сериозно ще ударят бюджета им и тогава нещата между нея и Гугълов може и да загрубеят.

# 789
  • Пловдив
Офтопик.
...
Ще ме извиниш, но "тея" не е като "тия". Хайде, в разговор човек се изпуска, но в писмен текст...
За "мойта и моя" имам предвид - да става дума за мъж/жена.
Аз не се изпускам, а го пиша съзнателно и с гордост. Wink Ако можех да напиша и "ходИх" или "казАх" - щях.
За съпруг/а "мойта" и "моят" и на мен ми... хм... селянее, да. Аз, не знам защо, но реших, че имаш предвид изобщо местоимението "мойта" вместо "моята" и може би кратък член "моя" в изречение, където трябва да е "моят" (последното не го правя).

# 790
Мисля, че Гугъл нямаше да се впечатлява от мрънкането на свекърите и сестрата на Гугълов, ако не подозираше, че като се появят децата, навиците на Гугълов да спонсорира здрави-прави роднини сериозно ще ударят бюджета им и тогава нещата между нея и Гугълов може и да загрубеят.
Уиш, честно да ти кажа, напоследък повече се дразня на други неща. Даже написах мнение преди малко и после го изтрих. Дори не е толкова въпроса в парите, а по-скоро в гадното отношение и усещането за несправедливост.
.....

Последна редакция: чт, 26 апр 2018, 12:51 от Google76

# 791
Гугълче, нейното отношение към собствените ѝ родители е гадно, спор няма. Но то по никакъв начин не те засяга. Все едно мен да ме засяга защо децата на съседката на майка ми са я зарязали съсвем сама след инсулт на 82 години (истински случай). Може да го намирам за гадно, но то не засяга моя живот. А теб те засяга точно поради споменатите от мен опасения.С такива роднини, тези опасения хич не са безпочвени. Дано да греша, де.

# 792
  • Blondeville
Гугъл, кофти наистина е всичко да пада на ТМ, а сестрата да си орави пас и само да изисква. Трябва да си поговорите с мъжа ти и да се установят някакви норми. Нека например сметнете колко можете спокойно да отделяте без да се лишавате от нищо, и нека той им обясни "Това са ни възможностите, това е сумата, която можем да отделяме" и нека бъде твърд. Буквално ще ви се качат на главата след време, а дойдат ли и децата, вече ще ескалира сериозно напрежението.

При нас също сестрата на мм по никакъв начин не помага на техните, тя си е при тях, но не участва в сметки и тн. Мъжът ми поема грижата за всичките им сметки, тя не участва. Ок, доходите им са различни доста, но тя е свикнала на това положение, и сменя работите като носни кърпички, висше не ѝ се учи, общо взето вятър я вее на бял кон. Млада е, ясно ми е, ама така не ѝ правят услуга като я гледат всички като бебе. Аз нямам проблем с финансирането, но сме се разбрали с мъжа ми, че приоритет сме му детето (и бъдещето дете) и аз, като всяка помощ към родителите  му е ок, стига да не ощетява нас. Засега нямаме проблеми в това отношение.

# 793
 Гугъл, тая пикла заслужава да пратите бабата и дядото, които експлоатира за безплатни детегледачки с опция да вадят и пари за закуски от пробитите си джобове, на почивка някъде, ей така, докато е на плажче.

# 794
Гугълче, нейното отношение към собствените ѝ родители е гадно, спор няма. Но то по никакъв начин не те засяга. Все едно мен да ме засяга защо децата на съседката на майка ми са я зарязали съсвем сама след инсулт на 82 години (истински случай). Може да го намирам за гадно, но то не засяга моя живот. А теб те засяга точно поради споменатите от мен опасения.С такива роднини, тези опасения хич не са безпочвени. Дано да греша, де.
Да, права си. Попринцип не ме засяга в този смисъл, но се изумявам на моменти. Аз разказвам като цяло по-леките примери, иначе при тях е уникум. Надявам се, ако в един момент ножа опре до кокал, да се заемат най-сетне с апартамента си и да го пуснат под наем, за да им олекне и на тях, в момента живеят доста свито. Гугълов, общо взето, въпреки че е малко мека мария и той, не се поддава на манипулации чак толкова и като наистина не е удобно, отказва. Например, на предложението й той да поеме още отгоре от издръжката им, категорично отказа.

luna, хаха, представих си го. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт