С какво ви дразнят свекървите - тема 93

• 78 355
  • 846
  •   1
Отговори
# 765
Жилищните и финансови неволи ме подсещат и за още нещо - ако свекърите имат повече от един имот, но го дават под наем, за да си доплъват доходите и да не изпадат в унизителното положение да искат от децата си, ще ви устройва ли това положение като снахи?
Сълзи на радост и щастие ще рукнат от очите ми, и ще помагам, ако трябва с чистенето между партидите наематели, ама не. При това имат апартамент, ама ги мързи да съберат подписите на останалите наследници, на които въобще не им пука за някаква двустайка в Хаджи Димитър, защото живеят в чужбина и са си ОК материално. Та сега въпросната двустайка пустее и се занемарява, ние си даваме пари ежеседмично и толкоз. Подозирам, че един ден като проимаме деца и силно намалее кранчето (МП никак не е с широки пръсти и в момента помага, защото не ни пречи много чувствително на стандарта) ще се сетят, но дотогава имота ще е станал пълен змиярник и някакси предчувствам кой ще го ремонтира.

# 766
  • при късмета
Поста на анонимната още от началото не ми хареса. Започвайки с това, че първия ти проблем би бил с мъжа ти, изобщо не е добре. Щом те притеснява, че при конфликт той би заел нейната, а не твоята страна, свекървата ако ще само да диша, пак ще те дразни. Проблема е с мъжа ти. Защо си нямате доверие да изкритикувате някой от близките на другия, без страх от скандал или проблем? Остави свекървата и помисли в тази насока

# 767
Нейна работа е докога ще работи, но има и син. Да работи и за неговия тонер, току-виж и той лека-полека спестил за вила. Тонерът е само капка в морето, дали са нещо и за вилата, сигурна съм.
Aхааа, вилата ти боде очите на теб, ясно е. Не знам защо очаквате, че на всичките деца трябва еднакво да се помага. Разбира се, че ще помогнеш според нуждата, а не по равно, поне аз така разбирам нещата. Отделно, когато децата са момче и момиче, се помага повече на момичето, от момчето се очаква да е мъж и да се оправя сам в живота, особено ако е тръгнал семейство да прави. Много пъти със сестра ми се шегуваме, че на моите синове може и да не им гледам децата, но тези на племенницата ще гледам и още как, няма да оставим лелиното да се моли на някаква проскубана свекърва, която ще се прави на важна с откази. Между другото ако децата ми бяха момче и момиче, първо момичето щях да подсигуря и имотно, и всякак, защото животът на съвременната жена е тежък и от нея се очаква да върши всичко - и майка да бъде, и на работа да ходи, и ипотека да изплаща, мъж да си в днешни дни. Между другото, сигурно сте забелязали, че бабите се чувстват длъжни да помагат с гледането на децата на дъщерите си, но не и на синовете си  и това е така, защото детето обичайно е прикрепено към майката, докато е малко, а не към бащата, снахата ако чака свекърва да я пожали, има да си чака.

# 768
  • София
Извън темата, какво е това тонер?
Аз знам само за принтери, ама цената им не е такава, че цялата рода да събира средства.

# 769
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Нейна работа е докога ще работи, но има и син. Да работи и за неговия тонер, току-виж и той лека-полека спестил за вила. Тонерът е само капка в морето, дали са нещо и за вилата, сигурна съм.
Aхааа, вилата ти боде очите на теб, ясно е. Не знам защо очаквате, че на всичките деца трябва еднакво да се помага. Разбира се, че ще помогнеш според нуждата, а не по равно, поне аз така разбирам нещата. Отделно, когато децата са момче и момиче, се помага повече на момичето, от момчето се очаква да е мъж и да се оправя сам в живота, особено ако е тръгнал семейство да прави. Много пъти със сестра ми се шегуваме, че на моите синове може и да не им гледам децата, но тези на племенницата ще гледам и още как, няма да оставим лелиното да се моли на някаква проскубана свекърва, която ще се прави на важна с откази. Между другото ако децата ми бяха момче и момиче, първо момичето щях да подсигуря и имотно, и всякак, защото животът на съвременната жена е тежък и от нея се очаква да върши всичко - и майка да бъде, и на работа да ходи, и ипотека да изплаща, мъж да си в днешни дни.
Между другото, сигурно сте забелязали, че бабите се чувстват длъжни да помагат с гледането на децата на дъщерите си, но не и на синовете си 
Скрит текст:
и това е така, защото детето обичайно е прикрепено към майката, докато е малко, а не към бащата, снахата ако чака свекърва да я пожали, има да си чака.

не винаги е така и аз съм пример Simple Smile

# 770
  • sofia
Между другото, сигурно сте забелязали, че бабите се чувстват длъжни да помагат с гледането на децата на дъщерите си, но не и на синовете си  и това е така, защото детето обичайно е прикрепено към майката, докато е малко, а не към бащата, снахата ако чака свекърва да я пожали, има да си чака.
Тц. Не се изказвай така категорично. Шарен е живота.

# 771
  • София
Янeчeк, аз повече от 2 месеца без работа не съм стояла. Тя стоя 5-6 години след майчинството, защото за принцесата няма лека и доходна работа, за предпочитане в офис.
Мъжете трябвало да се оправят сами - откъде накъде, нали сме равни? Нейният що не се оправя самостоятелно?
Скрит текст:
Когато бяхме гаджета, ММ следваше редовно и същевременно ходеше на работа в някакъв склад, докато се дипломира -  и то в ТУ, не в УНСС. След няколко години свекър ми обясняваше на маса на щерка си: "Ами не ходи на работа бе, ей на, всеки ден ще ти давам по 10 лв."  - говоря за 90-те години, когато си беше съвсем прилична сума. Просто не могла да става сутрин навреме за работа на 10 мин. пеша от тях, не е била студентка.
Боде ми, защото хора, които уж все са без пари и вероятно получават дотации, извадиха ей така за вила, при наличие на друга къща в провинцията. Аз нямам навика да се оплаквам за пари, ММ също, и ето какво се получава. А самата сума аз я имам в наличност, така че не завиждам.
Нейният живот е мнооого тежък, няма що - не случила на принц, който да я издържа и да не му пука. А можеше, защото е хубава.

Последна редакция: ср, 25 апр 2018, 15:28 от Cuckoo

# 772
  • sofia
Cuckoo, потвърдила съм за себе си, многократно, че точно хората които се оплакват най-много от финансовото си състояние изобщо не са толкова зле, колкото звучат. Това се отнася за всяка възраст и пол.

# 773
Поста на анонимната още от началото не ми хареса. Започвайки с това, че първия ти проблем би бил с мъжа ти, изобщо не е добре. Щом те притеснява, че при конфликт той би заел нейната, а не твоята страна, свекървата ако ще само да диша, пак ще те дразни. Проблема е с мъжа ти. Защо си нямате доверие да изкритикувате някой от близките на другия, без страх от скандал или проблем? Остави свекървата и помисли в тази насока
Да, странно, но факт. Напълно самостоятелен от 100 години мъж, да е толкова тънкообиден спрямо каквато и да било забележка за мама му, казана от моя милост. А то аз ако трябва да критикувам, не трябва да млъкна 2 дни, но никога не го правя. В 2-3 случая съм изтървала по нещо незначително, и веднага бях обвинена как недолюбвам майка му. А това не е така и гледам да съм далеч от такива неща.
Но за заставането зад мен, не е точно така. Би застанал и го е правил. Не ме притеснява това. 
Не ме дразни, защото диша, а защото се изтъква като нещо повече от майка ми, макар че не може да й стъпи на малкия пръст по нито един параграф. ( то малко жени могат, всъщност)
Аз моите си ги критикувам пред него, проблем няма, но за неговите трябва да мълча. Тъпа ситуация.

# 774
  • при късмета
Затова още в първия пост след твоя, ти се отговаря, че проблема е мъжа ти, а не свекървата.
Няма да го решиш с никакви коментари за нея. Трябва да помислиш в друга посока

# 775
  • Варна
Aнонимна, имам близка приятелка със сходен проблем - свекито все се изтъква, все нейното да се види и т.н. Прави ги всички около себе си луди калинки. И там проблемът е в мъжа, аверката си го знае, но си го обича, стигнали са до някакво разбирателство по въпроса и така. Но такива оправия нямат.

# 776
Ами не е елементарно, защото например за снахата месечният разход за спа уикенда може да е в обичайните харчове, а новите обувки/чанта на свекървата да ги смята за глезотия.
Всичко зависи от гледната точка.
В конкретния случай синът е преценил да ги даде парите, което ще рече че си е решил уравнението за семейния бюджет. Това, че на жена му не й харесва си е само нейн проблем и то с мъжа, а не със свекърите.

Виж сега, значи аз как го мисля:

Ако трябва да се лиша от месечния разход за спа, почивка или някаква друга глезотия, за да угодя на свеки за нейната глезотия - ми няма как да стане.
Ако трябва да се лиша от месечния разход за спа, почивка или друго нещо, за да купим на свеки - дърва, хляб, лекарства и т.н. - значи ще се лиша. Всичко си има приоритети. Т.е. моята глезотия е преди нейната. Ако останат пари, ще я поглезим и нея. Обаче нейното здраве и преживяване са преди моята глезотия. Ако останат след като сме се погрижили за нея, ще се поглезя и аз. Затова казвам - елементарно е. Човешките нужди от първа необходимост са преди глезотиите.
Синът /или мъжа ми/ не може да решава сам едно уравнение, в което не е сам участник. Редно е да се съобрази с жена си, детето си, пък дори и да са от един ден семейство.
Това е по моите разбирания, не казвам, че всички трябва така да живеят.

# 777
Затова още в първия пост след твоя, ти се отговаря, че проблема е мъжа ти, а не свекървата.
Няма да го решиш с никакви коментари за нея. Трябва да помислиш в друга посока
Аз така или иначе не мога да го реша, защото нито тя ще се промени, нито той, та само споделям какво ме дразни.
Той, между другото се усеща, че тя е такава. Не е като да не вижда и чува. Но не му е фактор и не й обръща внимание, както и аз. Само се дразни, ако коментирам.  Далеч са, виждаме се 1 път в месеца за 1-2 дни и толкова. Но си признавам, ако бяха наблизо, верно щях да откача и да ги наглася.  

# 778
Янeчeк, аз повече от 2 месеца без работа не съм стояла. Тя стоя 5-6 години след майчинството, защото за принцесата няма лека и доходна работа, за предпочитане в офис.
И какъв проблем имаш с това? Защо се сравняваш с нея и защо очакваш, че както живееш ти, така трябва да живее и тя? Смяташ, че без работа не бива да се стои - работиш, тя пък не смята - почива си, всеки живее, както го разбира живота и не е работа на другите да оценяват. Колкото по-малко се сравняваш, толкова по-малко ще се дразниш. Разбирам твоите родители да подпомагаха зълвата, да се дразниш, но то нейните си ѝ помагат и не би трябвало ти изобщо да се бъркаш в тези въпроси, те не те засягат.

# 779
  • Варна
Май обърках темите...

Общи условия

Активация на акаунт