Кисти на яйчниците

• 4 630
  • 16
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Споделям опит - преди 8 месеца, ми устоновиха  киста 10 см, без са се знае характерът  й. Обикновено  лекар казва каква е кистата, функционална,  фоликулярна, и преценява как да се действа. Болки започнах да имам постоянни от ноември 2017, в началото съмненията бяха за ендометриоза или миомен възел голям. Не ми бяха изписали никакви препарати - ако кистата е от типа функционална или фоликулярна например може да се намали размерът и с противозачатъчни както и със Дуфастон, напълно е възможно. Пукала съм функционална киста 6 см без препарати,  но накрая преди 2 месец влязох за операция на туморна формация - 8 см , обхванала целият ми ляв яйчник, който изобщо не можеше да се види. Не лапароскопия съм аз, а коремна операция.  Дермоидна киста - тератом на ляв яйчник.

# 16
Кистите не се пукат от хормоналните терапии. Те само подпомагат хормоналния баланс, така че яйчника да може да абсорбира кистата и нейното съдържимо (жълта на цвят течност, ако е нормална фоликуларна киста). Спуканата киста е сериозен проблем, дори живото застрашаващ понякога, тъй като съдържанието ѝ се излива в коремната кухина.

Общи условия

Активация на акаунт