WIZZ AIR - 30

• 74 932
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
Как така групата ще има право на 2 броя багаж- това е абсурд?! Да не искате да кажете до 2 броя багаж на човек? Или четете, че има 2 вида чекиран багаж- 20 и 32 кг? Чекираният не изключва ръчния безплатен.
Мисля, че 1-вия пост на темата и в страницата на wizz всичко е описано разбираемо.
А какво е това "откъслечно инфо", което имате...?

# 76
Прочетох инфото на първа стр., а и темата до тук.
Информацията ми е откъслечна, защото не аз съм правила резервацията, а друг, а аз говорих с втори от групата...не с този, правил резервациите. Каша голяма. Исках да си изясня за мен нещата, защото обичам точните работи, а не успях и за това попитах тук. Знам, че е дразнещо, извинявам се още веднъж.

Пет билета са закупени. На нас ни е обяснено Х цена на един билет. Допълнително ни информираха, че цялата група имала право на два броя големи куфари до 20 кг. Четиримата ще са с един куфар до 20 кг, петият разполага с куфар 55/40/23 см. С това разполагам. Та се чудех този петият ще плаща ли нещо, освен цената за неговият билет?
Благодаря...Simple Smile

# 77
Tова не е групов билет. каквото са купили, на това имате право, ако са платили 2 багажа - 2, ако са платили 5 - 5.
Тоест питайте тези, които са купили билетите, ние няма как да знаем те какво са купили

От въпроса разбирам, че са платени 2 багажа от 20кг, и четири човека ще вземат един брой, значи петият има право на един брой.

Последна редакция: пн, 16 апр 2018, 12:57 от neuromancer

# 78
Е как хем 2 големи куфара, хем 1 за четиримата, а 5-я с малък куфара?!
Да кажем простичко нещата така- пътуват 5 човека, на всеки се полага безплатен ръчен багаж с тегло до 10 кг и размери  55*40*23. На всеки!!!
Отделно има евентуално още 2 закупени големи багажа, или има още 1 голям багаж и за 2-те посоки? И на кой пътник е този багаж?
И всеки от резервацията може да си дозакупи голям багаж (което сега ще е по- скъпо, след като се купува извън резервацията). И да, както neuromancer е писал- това не е групов билет, а обща резервация.

# 79
teta75,
от това, което пишете, става ясно, че сте със закупено групово членство(до 5 човека) и са платили към билетите ви 2 чекирани багажа(общо за всички;  да се комбинирате в тях). Всичките 5-ма си имате право на ръчния(безплатен) багаж 55/40/23см(до 10кг)

както е написал neuromancer, попитайте този, който се е занимавал с плащането

П.П. едновременно сме писали с Galettta

# 80
Благодаря ви. Поизясни ми се. Не ми е ясно защо са резервирали за Уиз, като с Раян за същата дестинация има къде къде по-изгодни оферти, и то с единични билети и с два броя багаж към билета там. Но както и да е - минало-свършено.
Най-вероятно са закупили два броя чекиран багаж, като единият от него ще се заплати от петия човек - а де факто петият няма нужда от голям чекиран багаж, напълно достатъчен му е безплатният кабинен към билета. Прочетох, че веднъж заплатен чекиран багаж, не подлежи на връщане на сумата, дори и да не се ползва услугата.

Закупили са оферта за семейство - фемили нещо си, доколкото успях да разбера. Отиване и връщане, като петият човек няма да може да ползва и връщането.

Благодаря още веднъж за търпението...

# 81
Аз пак с моето питане за куфари за ръчен багаж. Тези от Джъмбо добър бюджетен вариант ли са
И дали из другите магазини от веригата има цветово разнообразие?

# 82
Моят куфар е от Вивре...за около 20 лв по спомен. На етикета са отбелязани размерите и пише, че е подходящ за почти всички авиокомпании.
Мисълта ми е че от всякъде можеш да си купиш куфар...който да пасва за ръчен.😊

Гледай самият куфар да е лек...да не е 5кг например. За да може да сложиш вътре багаж до 10 кг..

# 83
Аз пак с моето питане за куфари за ръчен багаж. Тези от Джъмбо добър бюджетен вариант ли са
И дали из другите магазини от веригата има цветово разнообразие?
Няма цветово разнообразие от тези- 1 вид са. Има едни чисто цикламени и тъмно сини за около 25 лв. Тези са дори малки. Размерите на wizz са 55*40*23.

# 84
  • София

D_e_s_i_t_o, зависи дали ще ги носите, или ще ги давате на гишето за чекиране. Съмнявам се евтините да издържат повече от полет-два при начина, по който се мятат при товаренето. Казвам го и от личен опит - преди няколко години бяха вдлъбнали един ъгъл на "Самсонайт" от поликарбонат. Ако не го броим него, от 10 години пътувам с куфари  на "Естил" - имам два големи и един малък 55 см -  и трите са здрави (макар и поожулени).

# 85
Здравейте! Имам голям проблем с една резервация за Париж за 06-13.05 , която направих на 16.02.(петък) и платих в банка Пиреос , в офиса им в гр. Русе, на 19.02.(понеделник). За съжаление през тия два месеца нямах достъп до интернет и чак днес проверих в сайта на Уиз-оказа се, че нямам валидна резервация!!! Поглеждам си платежното-служителката в банката ми внесла 95 лв вместо 72,98 както е трябвало!!! Повторих и го сто пъти, но понеже правих и други преводи, явно се еобъркала, а аз заблеяната гъска, с куп проблеми на главата, не съм си я видяла!!! Сега пратих имейл на посочения на първа страница и запитване в сайта, но дали имам шанс да ми я признаят????

# 86
Едва ли ще Ви я признаят. Няма резервация, ще върнат парите... но пък къде? Вие сте ги внесла на ръка предполагам. Най- много да Ви поискат сметка, по която да възстановят сумата.

# 87
Здравейте! Имам голям проблем с една резервация за Париж за 06-13.05 , която направих на 16.02.(петък) и платих в банка Пиреос , в офиса им в гр. Русе, на 19.02.(понеделник). За съжаление през тия два месеца нямах достъп до интернет и чак днес проверих в сайта на Уиз-оказа се, че нямам валидна резервация!!! Поглеждам си платежното-служителката в банката ми внесла 95 лв вместо 72,98 както е трябвало!!! Повторих и го сто пъти, но понеже правих и други преводи, явно се еобъркала, а аз заблеяната гъска, с куп проблеми на главата, не съм си я видяла!!! Сега пратих имейл на посочения на първа страница и запитване в сайта, но дали имам шанс да ми я признаят????

може и да се обадите по телефона, че по мейла не е сигурно колко бързо отговарят.
резервацията надали ще признаят след два месеца (поне не на цените, на които сте я направили), но парите ще върнат

# 88
  • sf
Здравейте, в петък летя за Мадрид. Хем сама, хем за първи път и ме гони яко шубе. Имам само ръчен багаж, ще използвам мека раница, а телефона и пари ще са в мен. Взех си прозрачен несесер от Лили, ще си отсипя гел, крем и т.н., ролонче ще имам, но пастата за зъби какво да я правя, не е прозрачна 🤔
Ще се чекирам в четвъртък,/тогава ли ще стане ясно от кой терминал излитаме?/,ще си разпечатам бордните карти, ще отида на летището два часа по-рано. Нещо да изпускам?

# 89
Здравейте, в петък летя за Мадрид. Хем сама, хем за първи път и ме гони яко шубе. Имам само ръчен багаж, ще използвам мека раница, а телефона и пари ще са в мен. Взех си прозрачен несесер от Лили, ще си отсипя гел, крем и т.н., ролонче ще имам, но пастата за зъби какво да я правя, не е прозрачна 🤔
Ще се чекирам в четвъртък,/тогава ли ще стане ясно от кой терминал излитаме?/,ще си разпечатам бордните карти, ще отида на летището два часа по-рано. Нещо да изпускам?
Няма проблем за пастата, пликчето да е прозрачно трябва.

Общи условия

Активация на акаунт