"Обичам" Топлофикация 3

• 47 132
  • 752
  •   1
Отговори
# 120
И нашата изравнителна дойде. Имат да ни връщат 44 лв., доволни сме.

Топла вода (12 месеца):
- общо: 583 лв. за 66 кубика
- или по 48.60 лв. месечно за 5.5 кубика топла вода на месец
Отопление (5.5 месеца):
- общо 235 лв.
- или средно по 42.70 лв. за месец

Обща сума за годината: 817.70 лв.

Беше ни счупено абонатното и точехме малко повече вода, реалното ни потребление е 4.5-5 кубика/месец, т.е. около 100 лв. за годината са отгоре, но здраве да е, ние сме си виновни, защото не сигнализирахме навреме, че има проблем.

# 121
Спорез мен отоплителният сезон беше точно 6 месеца - от 17- 20 октомври до към 15 - 16 април. В началото на сезона го пуснаха, но се стопли времето и го спряха. При нас топлата вода излиза по 6 лв. на куб.м.
Имат да ни връщат към 160 лв., повечето от които за вода, като 30 лв.от тях за отопление, макар уредите да показваха с 1/3 по-малко от предишния отоплителен сезон, а и като цяло потреблението ни е малко (живея с дъщеря ми). Притеснява ме, че има много неотчетени топломери.

# 122
При нас го пуснаха на 21 октомври и го спряха на 11 април. 6 месеца без 10 дни, затова така закръглих на 5.5 Simple Smile
Неотчетен има само един, в него не се живее и потреблението е 0, но си го пишат така всяка година, така че не очаквам промени, но нищо не се знае...

# 123
  • София
при нас пък още няма изравнителна сметка.
към бруната сме, тия винаги са последни.
а ни засякоха много рано, може би две седмици след като спряха парното.

# 124
  • София-в сърцата на моите деца
при нас пък още няма изравнителна сметка.
към бруната сме, тия винаги са последни.
а ни засякоха много рано, може би две седмици след като спряха парното.
Изравнителните сметки трябва да Ви ги получи или Домоуправителят или човек, избран от Вас на общо събрание, отговарящ за ТЕЦ. Заради защита на личните данни не ги пускат по кутиите, освен ако не са Ви предупредили.
Поне при нас беше така.

# 125
  • София
аз ги гледам в сайта им , на хартия хич не ги и чакам.

# 126
Може да са ги дали на Домоуправителя и той да ги е наслагал, но нашите не само бяха по кутиите, а и бяха объркани и раздадени с един апартамент нагоре. Така нашата се падаше в кутията на един апартамент, в който не се живее, та с голям зор успяхме да си я изтеглим през процепа Laughing

# 127
  • София
Здравейте,

имаме наематели, които са надвнесли около 300 лева и сега искат да се изнесат. Има ли вариант от Топлофикация да ни върнат парите кеш? Идеята ми е, че ще се нанесат нови хора, на които няма как да им взема 300 лева ей така ако аз вече съм ги платила от джоба си на предишните.

# 128
Има, да. Можете да си ги вземете на каса на Топлофикация.
Допълвам, че сумите се възстановяват и по банков път по желание на клиента. Всяко възстановяване става срещу документ за самоличност на титуляра на партидата.

# 129
  • София
Много благодаря! Simple Smile

# 130
  • София
Аз бих изчакала окончателните изравнителни сметки, защото при евентуални корекции ще си вътре. При нас миналата година имаше четири изравнителни, последната дойде ноември месец по спомен.

# 131
  • Sofia
Според вас нормално ли е за 150 топлинни единици повече, в сравнение с миналогодишното потребление + 70 куб.м топла вода, да имам за доплащане малко над 500 лв? Много съм отчаяна. Само от 2 години ползвам Топлофикация и съм още неориентирана. Никой от познатите ми няма такава изравнителна сметка, дори и тези, които твърдят, че включват радиаторите на 5 през целия сезон.

# 132
А водата колко кубика е била миналата година?
Напиши кубици и топломери за миналия сезон и кубици и топломери за този, за да не объркаме нещо.

# 133
Зависи какво е потреблението. Колко е цялата сметка за отопление?

# 134
Според вас нормално ли е за 150 топлинни единици повече, в сравнение с миналогодишното потребление + 70 куб.м топла вода, да имам за доплащане малко над 500 лв? Много съм отчаяна. Само от 2 години ползвам Топлофикация и съм още неориентирана. Никой от познатите ми няма такава изравнителна сметка, дори и тези, които твърдят, че включват радиаторите на 5 през целия сезон.
Колко е голямо жилището, колко радиатора има, каква е била сметката миналата година, колко кубици вода сте имали тази година и колко миналата?

Общи условия

Активация на акаунт