"Обичам" Топлофикация 3

• 47 307
  • 752
  •   1
Отговори
# 345
така и така става дума за вентили ..имах такъв случай тази зима: вентилът е на нула - на толкова си стои, не го ползваме този радиатор просто в тази стая, отварям прозореца за проветряване, а радиаторът стана супер горещ ... има ли някакво логично обяснение според вас?

# 346
Вентилът е реагирал все едно не е на нула. Може да е развален, може да не е бил на нула, може нещо да е сбъркана врътката...
Ако иначе радиаторът не грее май не си струва да се занимавате с техници и смяна.

# 347
А може и да е имало някакви боклуци от инсталацията....

# 348
мерси за отговорите. аз после му врътнах врътката от кутията в коридора, за да не реши пак да ми прави изпълнение Simple Smile миналата зима не ми е правил такива работи ... кой го знае, не ща да се занимавам с него и без друго не го включваме Simple Smile

# 349
мерси за отговорите. аз после му врътнах врътката от кутията в коридора, за да не реши пак да ми прави изпълнение Simple Smile миналата зима не ми е правил такива работи ... кой го знае, не ща да се занимавам с него и без друго не го включваме Simple Smile

Тоест в коридора би трябвало да има кутия с отделно управление на всеки радиатор, така ли? Защото при мен не съм забелязал да има подобно нещо

# 350
Спокойно, при теб няма такива Simple Smile Вероятно тя е в ново строителство с хоризонтална сградна инсталация за парното, където основният топломер е изведен в коридора или на стълбището дори.

# 351
Здравейте! Имам нов наемател в апартамент/ студио 40 кв2, който твърди, че изобщо не включва радиатора / един/, а всеки месец получава сметка 130 лв. Явно е, че не е реална, а прогнозна, а и топломера показва 3 пъти по-малко изразходвана енергия. Има ли начин да се промени този прогнозен дял?
Когато излязат изравнителните сметки, надвишена та сума приспада ли се от следващите сметки или се връща наведнъж еднократно?

# 352
И двата вареанта на връщане са възможни, зависи от избора на абоната. При втория, за да се прибере надвзетото, трябва да се отиде на място в централата на ТЕЦа.
Прогнозните сметки би трябвало догодина самото дружество да промени, в зависимост от отчетеното тази година.

# 353
А какъв е начина да разбера кой е топлинния счетоводител? Живея извън България и скоро няма да бъда в София. Казаха ми, че би трябвало да пише на фактурата от Топлофикация, но аз не намирам такава информация там.

# 354
А какъв е начина да разбера кой е топлинния счетоводител? Живея извън България и скоро няма да бъда в София. Казаха ми, че би трябвало да пише на фактурата от Топлофикация, но аз не намирам такава информация там.
А вие като се сдобихте с този имот не прехвърлихте ли партидите на ваше име?! Не идва ли изравнителна сметка от въпросния счетоводител? Най-просто е наемателят да попита съседите.

# 355
Може топлинният да е същият като Топлофикация и затова да не го забелязвате на фактурата. При нас е така: Топлофикация София.

# 356
Най-отдолу на фактурата с дребния шрифт в т.2 го пише.

# 357
Доколкото разбирам не се начисляват лихви върху неплатените месечни сметки. В такъв случай, възможен ли е вариант да изчакам изравнителната сметка и тогава да платя реално, каквото трябва? А междувременно да плащам само сметката за дялово разпределение.

# 358
Да, възможно е. Обаче плащайте онези 2-3 лв за дялово разпределение, които се начисляват всеки месец отделно от прогнозната сметка, защото върху тях има лихва (не, че кой знае колко де, ама си се трупа).

# 359
Кога се очаква да спрат парното?
Изгоряхме вкъщи с топлото, което излъчват тръбите. Навън е 15-18 градуса, а парното работи все едно е минус 20.

Общи условия

Активация на акаунт