Развод на 50, или тръгнала тепърва баба за дърва

• 113 951
  • 2 363
  •   1
Отговори
# 195
Децата не само грешат, ами са големи егоисти. Гледат си личните интереси.
Никога не бих се водила по желанието на децата. Те порастват и си поемат пътя.
А тук са точно такива, големи деца.
Благодарност от деца няма.
Не се заблуждавайте.

# 196
Неофициалната статистика сочи, че разводи на такава възраст са рядкост. Непрактични са от много гледни точки. При раздори на такава възраст практичността почти винаги надделява и двамата решават брака да остане. Отношенията са прецакани, но никой не печели от разбиването на общия материален свят, наследствата и т.н. А и... на 50 хората са по-улегнали, по-мъдри... т.е. и много по-способни на компромиси и прошка. Поскарат се, поскарат се, пък вземе, че им мине Simple Smile

# 197
Скрит текст:
Напълно погрешно разбирате нещата, макар че аз умишлено не дадох подробности, за да не се впускам встрани от темата. Бях на 20 когато майка ми се разведе, тя беше тогава на 50. Уверена в себе си, силна жена, която считаше, че ще се справи. Подкрепих я в решението ѝ, самата аз нямах тогава много опит и считах, че не бива да търпи повече този тормоз. След 10 години тя рухна и остана само на една пенсия, доколкото помня около 140 лева. Е нямаше как да я оставя на улицата, въпреки че никога не е искала да ми бъде в тежест. Но така се получи, че беше. Гледах тежко болен човек на съседното легло до леглата на децата ми. Причиних им този кошмар, в течение на 3 години. И си казах, че никога няма да допусна да го причиня някой ден на техните деца. През това време баща ми все още си беше физически здрав и в материално добро положение. Той никога не беше искал да се развежда. Ако си бяха останали заедно, с цената на някои компромиси, мисля че нещата щяха да имат по-щастлив край. Не беше толкова лош човек, тя просто не пожела да положи усилия и избра да прекрати брака.

И моля, това е само един пример. Има издевателства, които не бива да се търпят за нищо на света.
Но има неща, които могат да се преодолеят. В това число лично аз включвам и изневярата. Всички са хора и правят грешки.
Скрит текст:
Може да се е влюбила жената, то това може да бъде почти като болест, понякога нищо не зависи от волята. Може да е била отчаяна и да е имала нужда да се почувства обичана или харесвана и пр. Може много работи. Никога не съм изневерявала, но я разбирам. Изневяра съм прощавала, еднократна, повече сигурно не бих, но не се и наложи.
Една грешка може да се прости. Не ги разбирам тия глупости с "нараненото достойнство" на другата страна.
Скрит текст:
На мен пък това ми звучи като сапунка. Човекът до мен е личност, със свои мисли, чувства, и естествено може и да сгреши. Не е някакъв неодушевен предмет или моя лична собственост. В случая според мен трябва да се преговаря и да се опита да се намери друго решение. Още повече щом така мислят и отрасналите деца. Аз винаги бих си послушала децата. Те никога не грешат, техните грешки са наши. Каквито и да са - добри, лоши, умни или глупави - такива сме си ги направили и това заслужаваме.
Като прочета, че изневярата се асоциира с грешка и....
Ами, не, не е грешка.Напълно осъзнат, доброволен избор на изневеряващия е.Не е тръгнал за хляб, пък ей така, от нищото, да се е озовал в публичен дом и да си е казал "Яя, къде се обърках да вляза...брей, глей кви мадами, я да се възползвам, тъй и тъй се озовах в погрешния "магазин"...!".
И с този доброволен, осъзнат избор, директно слагаш кръст на връзката/брака си.Сам, доброволно, без никой да те кара насила.
Та, изневярата не е грешка, а предателство.
Това, че някой се примирява и решава да забрави, не го прави грешка или непредателство.
Естествено, че има наранено достойнство.Обичаш един човек, вярваш му, гласуваш му доверие, а той ти забива нож в гърба и върши простотии за твоя и на семейството ти сметка.....не му дреме как ти би се почувствала, дали би те наранил, просто решава, че той  и егоизма му са най-важни.
Е, как се прощава подобна наглост и безочие?!

# 198
  • най-шареното място
Неофициалната статистика сочи, че разводи на такава възраст са рядкост. Непрактични са от много гледни точки. При раздори на такава възраст практичността почти винаги надделява и двамата решават брака да остане. Отношенията са прецакани, но никой не печели от разбиването на общия материален свят, наследствата и т.н. А и... на 50 хората са по-улегнали, по-мъдри... т.е. и много по-способни на компромиси и прошка. Поскарат се, поскарат се, пък вземе, че им мине Simple Smile

На тази възраст материалните активи трябва полечка да се придвижват към деца и внуци ако са наистина практични хората. Децата имат нужда от подкрепа и сигурност, родителите са вече наясно какво им трябва и какво - не. Може би са им скъпи разводите, Избират фактическа раздяла благодарение на поне два имота, или чакат да се зарадват, че са овдовели, което е грозно, но се случва казват.

И никак не печелят когато тялото напомня, че безсмъртие няма да се будят и заспиват с някой, който вече не харесват дори. Не става дума за скарване. Това със скарването е по-скоро любов, околкото разлом и по-скоро щастие, отколкото непосимост.

# 199
Принципно в този форум 99% от жените не биха простили изневяра и на мига се развеждат, ако такава беля ги застигне. В реалния живот обаче всички знаем, че ако хората се развеждаха заради изневяра, щеше почти да няма неразведени хора. Така че... много масло в огъня, Краси.

Брак не се къса току-така. Особено пък на 50 години. Всеки има право да скъса договора, както и всеки има право да не го скъса. Тъпо е да съдим и едното, и другото поведение.

# 200

Та, изневярата не е грешка, а предателство.
Това, че някой се примирява и решава да забрави, не го прави грешка или непредателство.
Естествено, че има наранено достойнство.Обичаш един човек, вярваш му, гласуваш му доверие, а той ти забива нож в гърба и върши простотии за твоя и на семейството ти сметка.....не му дреме как ти би се почувствала, дали би те наранил, просто решава, че той  и егоизма му са най-важни.
Е, как се прощава подобна наглост и безочие?!

И ги върши 2 години!!! Rolling Eyes
Не е да се е напила на Коледното парти и да е изгубила контрол.
Лилава, че след инфаркт хората са в състояние сами да се обслужват, то не е като инсулт.
Какви големи грижи си полагала?

Последна редакция: чт, 12 апр 2018, 14:05 от DeVa®

# 201
Принципно в този форум 99% от жените не биха простили изневяра и на мига се развеждат, ако такава беля ги застигне. В реалния живот обаче всички знаем, че ако хората се развеждаха заради изневяра, щеше почти да няма неразведени хора. Така че... много масло в огъня, Краси.

Брак не се къса току-така. Особено пък на 50 години. Всеки има право да скъса договора, както и всеки има право да не го скъса. Тъпо е да съдим и едното, и другото поведение.
Не съдя никого, всеки е ковач на собствената си съдба.
Само уточнявам, че изневярата НЕ е грешка, а съзнателен избор.

# 202
Съзнателният избор също може да е грешка. Във всеки случай не е случайност.

# 203

Поне е личен избор.
Не манипулация на близки и познати.

# 204
Те всички грешки в момента на правенето им са съзнателен избор.
,,грешка,, наричаме коригираното си отношение спрямо някаква постъпка след период от време.

# 205
Да, затова порасналият, разумен човек знае, че винаги когато взима каквото и да е решение, рискува да сгреши.И да понесе последствията от решенията си.
В случая, жената е направила съзнателен избор да постави на карта целостта на семейството си.И е сгрешила.Е, сега трябва да си понесе последствията от решението.
"Безплатен обяд няма!"-рано или късно всеки си плаща.

# 206
  • София
Не знам. Дано научим децата си каква е реалността и да не изпадат в такива ситуации. Аз ако бях домакинствала 10 години и бях си гледала само децата, трябваше директно да се гръмна.
Именно. Обаче в други теми се обяснява, че жената не трябва да работи на всяка цена, тя допринася с домакинстването и гледането на къща и деца и колко добре й било. Ако дадеш подобен пример - веднага скачат, че не си била способна да намериш свестен мъж, защото техният никога, ама НИКОГА не би постъпил така.
И в най-щастливото семейство човек трябва да има 1 наум и да не се страхува да го каже, а не да му намилат: "Ааа, значи ти се съмняваш в мен и във връзката ни"

# 207
Аз съм против децата да се бъркат в темата с развода на 50 г. родители.Който се развежда, той да му мисли и той да си поема отговорността.
Против съм и материалните активи без време да се придвижват към внуци и наследници - ей, така наготово.
Противен ми е българският манталитет, че родителите са се блъскали и стискали цял живот, за да дадат материални активи на дечица и внуци готованци.Няма тякъв филм.
И трето - за изневярата винаги трябват 3! три страни, и "предадената" страна участва активно с действие или бездействие в триъгълника. И там съм против да се влиза с кални обувки от странични наблюдатели и да се сочи категорично: това е, черно, а това бяло.

# 208
Съгласна съм, че всеки трябва да си плати сметките. С лихвите при това.

# 209
Герда, много точно!

Общи условия

Активация на акаунт