Развод на 50, или тръгнала тепърва баба за дърва

• 113 789
  • 2 363
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Определено възрастта не е ключова, но не в развода е проблема. Може би съпругата е имала и други проблеми, които малко по малко са отслабвали връзката и обичта, като това е било "последната капка". Ако преди това всичко е било цветя и рози, едва ли изневярата щеше да е толкова силен стимул за развод. Друг въпрос е какво е накарало съпруга да изневери, навярно връзката е била с много проблеми доста преди случката, но взаимно се самозаблуждават, че това им е най-голям проблем. А за смисъл, определено има смисъл, ако доводите ми са правилни, лично според мен. Никога не е късно и за ново начало, но друг въпрос е дали двамата ще поемат по нов път или ще останат самотни и самодостатъчни хора.
"Самодостатъчен" и "самотен" не е задължително да вървят заедно. Освен това, самодостатъчен също може да бъде ново начало, зависи от човека.

# 46
  • София
Определено възрастта не е ключова, но не в развода е проблема. Може би съпругата е имала и други проблеми, които малко по малко са отслабвали връзката и обичта, като това е било "последната капка". Ако преди това всичко е било цветя и рози, едва ли изневярата щеше да е толкова силен стимул за развод. Друг въпрос е какво е накарало съпруга да изневери, навярно връзката е била с много проблеми доста преди случката, но взаимно се самозаблуждават, че това им е най-голям проблем. А за смисъл, определено има смисъл, ако доводите ми са правилни, лично според мен. Никога не е късно и за ново начало, но друг въпрос е дали двамата ще поемат по нов път или ще останат самотни и самодостатъчни хора.
При еднократна случка на изневяра след 25 години брак бихме могли да разсъждаваме, дали и какво е провокирало това. Дали жената нещо е  виновна, дали нещо случайно в случайна ситуация, какво и що? Да речем жената не му обръща внимание с години или се е занемарила и секса не върви и т.н..... Нооо , аз доколкото схванах става дума за 2 годишна паралелна връзка с някаква си любовница....  и сега не искал развод, ако правилно разбирам де....  Thinking

# 47
Стига де, не е най-висшата цел да си намериш партньор, все пак говорим за хора на 50, където има много повече хоризонти, или поне би трябвало. Какъв ти нов мъж, толкова чанти и обувки чакат да бъдат носени:)

# 48
  • най-шареното място
Да, и места за обикаляне, ако има късмет! Simple Smile

# 49
50 години не са преклонна възраст...може би преди век са били, когато и продължителността на живота е била значително по-кратка.
Никога не е късно човек да продължи на чисто и развод на тази възраст (на никоя възраст - мое мнение) не е срамно нещо. А иначе за настъпила изневяра в семейството винаги вина имат и двамата партньори.

# 50
Разбира се, че самодостатъчен не е равно на самотен, нямаше да ги пиша в едно изречение, ако бяха синоними. Двугодишната паралелна връзка с любовница, може да е знак за доста стари и дълбоко вкоренени проблеми. А за клишираната глупост "нама смисъл да разваляме всичко след толкова години", то щом се стига до изневяра, очевидно отдавна е развалено и е бегъл опит на мъжката страна да запази някаква илюзия за брак, което е егоистично и за него и за съпругата му.

# 51
50 години са само половината на 100 . Щом жената си е решила да си живее живота и да не си губи времето , то успех и желая и щастие.

# 52
Аз познавам хора, които са щастливо разведени, откак бяха около 50те. От тогава 10 години минаха, всички са доволни, жената се ожени повторно, а съпругът живя някое време с любовницата, която имаше по време на брака. Но тя не беше причина, винаги според мен причините са други. Понеже ако искат, ще се разберат.
Познавам и хора, които са преживели изневярата на единия партньор и са продължили в щастлив брак, и не заради децата.
Така че си зависи от тях. Такова нещо като "вече стари" или "заради децата" ми звучи глупаво и не е аргумент.

# 53
 И каква е разликата между  20 и 50 за една жена? Че на 20 е тръгнала от нулата, за да гради!? Или че на 20 има голееееми шансове да я хареса някой, ах, златен мъж!?
 На 50 ситуацията е същата, само дето вече е създала децата, че даже ги е отгледала. Пък нито на 20, нито на 50 си заслужава да търпиш нещо, което те потъпква.
Имущество, пак повтарям, лесно се дели.

# 54
Сега, нетът е пълен с истории, главно американски, как жени на 50 се развеждат и после били много нещастни, а ТОЙ разцъфтял. По принцип може всякаква история да се напише, но реално си зависи и от жената - една може да не е свикнала да е сама, друга обаче да се справи прекрасно.

# 55
Животът, Сирен, е пълен с всякакви истории, в които има и нещастници, и щастливци. Не са нито само мъже, нито само жени.

# 56
Според мен зависи изцяло от характерите на самите хора дали ще са щастливи или не след развод. Има хора, които съзнателно търсят опората и сигурността на брака, за да се чувстват добре, имат нужда от подобна зависимост и присъствие на друг човек, пък бил и той недотам подходящ за тях. И им е добре така.

Ако жената е повече индивидуалист, със собствен нрав, надали ще продължи да стои в брака при наличието на изневяра. Защото самият физически акт се приема след време, но на ниво дух (че са те предали, не те уважават, не те искат) ще остане да си дълбае винаги. И това така или иначе ще скапе отношенията.

На 50 си е перфектна "баба". Децата големи, има опит, знае какво ѝ харесва, какво може или пък не. И с "дядо", и без "дядо" ще ѝ е добре. Разбира се, стига да не е от типа жени, които не могат да съществуват извън семейната рамка. Защото аз познавам много такива, те не се виждат като личности извън семейството.

# 57

достатъчно много изневери са от семейства без проблеми - да ти почешат егото и още някъде

# 58
  • Сф
Не знам за живота на Сирен, или в Америка, ама който написа, че за изневярата са и двамата виновни, в в голяма грешка...Хич не е вярно това, изневяра може и да има и без да има проблем в с- вото.Може всичко да им е на 6 на хората, което не пречи на някой да си сваля гащите по други места за кеф.

# 59
  • София
Никога не е късно да се отървеш от неподходящата компания в живота. Ако нещо в поведението или характера на партньора ти носи дълбок дискомфорт, следва да го разкараш, а не да живееш, приемайки мазохистичната роля на жертвата в името на децата.

Общи условия

Активация на акаунт