Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-26

• 73 447
  • 734
  •   1
Отговори
# 390
Не разбрах кое му е неразрушимото - отпред като плеснат още няколко като Витоша вю и гледка няма да има дори до Околовръстното. Впрочем вече от Драгалевци няма гледка към Кръстова вада, виждат се само блоковете на комплексите на първа линия, макар че Драгалевци е на високото. Не че ми е голяма мъка, че от Драгалевци не виждам Кръстова вада и мола, просто го отбелязвам.

# 391
Ами стори ми се, че изтъкваш като голям недостатък на Лозенец, че бил далече пеша от центъра. А то по този критерии значи Кр. В. е още по-зле. Но може и да не съм разбрала. Иначе помня когато Черни Връх беше затворен  за ремонт и минавахме през Кр. В., положението беше плачевно. Може в някой затворен луксозен комплекс да е яко, ама извън него - дупки и разни съборетини (къщи).
И аз бях ужасен от района по онова време, но в момента е доста по различно, не че всичко е цветущо и сега, де. Но, ако човек му се налага да си избира жилище в момента, там има доста места, където е удачно да се закупи. Точно поради изброените по-горе причини.

# 392
Виждам, че си доста запозната и ще те помоля да кажеш къде е нормално да учат децата от Кръстова вада при положение, че се намират в район Лозенец? Според твоята логика ще останат неграмотни, защото нямат училища в Кръстова вада. P.S. Хареса ли ти гледката от хола ми? И сещаш ли се колко много време ще ти отнеме да дойдеш пеша от вас до тук.
На въпроса за училищата мога да ти отговоря и аз. Децата от Кръстова вада ще учат там, където учат и децата от Студентски град, Малинова долина, кв. Витоша - из цяла София и където има места, защото в тези квартали общински и държавни училища няма и не се и очакват скоро.
И да знаеш, че на никого тук не му пука  особено къде точно живееш, нито пък за снимки от балкони.
Не мисля, че някой ти пречи да харесваш един квартал или друг, но темата е за взаимопомощ, а не за реклама.
Кръстова вада.....дето през ден спират водата!

# 393
Виждам, че си доста запозната и ще те помоля да кажеш къде е нормално да учат децата от Кръстова вада при положение, че се намират в район Лозенец? Според твоята логика ще останат неграмотни, защото нямат училища в Кръстова вада. P.S. Хареса ли ти гледката от хола ми? И сещаш ли се колко много време ще ти отнеме да дойдеш пеша от вас до тук.

Децата от Кръстова вада ще ходят, където са разпределени с наредбата, и това не е нито 35-то, нито 120-то, нито 107-мо, за които знам прилежащите райони и които са добрите училища в Лозенец. Ако в тези училища останат места след като се запишат децата от Лозенец, тогава ще ходят в тях, обаче познай дали ще останат. А в кои училища са разпределени децата от Кръстова вада си е проблем на техните родители.  Които, ако четат тебе, ще си мислят, че могат да учат в Лозенец. Ами не, не могат. Няма да останат неграмотни, разбира се, но ще учат, където останат места за тях. Има достатъчно начални училища в София, които са пред затваряне, защото не могат да си попълнят бройките на паралелките. В тях ще учат.
Не ме интересува нито къде живееш, нито гледката ти, нито какво можеш да си позволиш. Това си е лично твоя работа. В случая говорим за обективни дадености на кварталите и това, което обясняваш, не е вярно. От там нататък твоите лични обстоятелства не ме интересуват .

Последна редакция: чт, 03 май 2018, 17:43 от Анонимен

# 394
Не разбрах кое му е неразрушимото - отпред като плеснат още няколко като Витоша вю и гледка няма да има дори до Околовръстното. Впрочем вече от Драгалевци няма гледка към Кръстова вада, виждат се само блоковете на комплексите на първа линия, макар че Драгалевци е на високото. Не че ми е голяма мъка, че от Драгалевци не виждам Кръстова вада и мола, просто го отбелязвам.
Напред по Емилиан Станев направиха кота корниз 10 метра. Кой строил високо в този район, строил. Повече няма. А по черни връх дори да направят още 5 като Витоша вю, това няма да попречи на гледката, която съм постнал.

# 395
Някой има ли си идея защо някои жилищни сгради в Малинова долина са на акт 14 дъъъъълги години (към 20 вече сигурно). Мернах няколко имота на добри цени. Рисковано ли е да се купи там?
Извинявам се, че нахлувам така.
Да, наистина от дъълги години. Повечето са на септични ями, на промишлен ток....Имаше съдебни спорове за земите. Фалирали строители и в последствие довършаване на парче на сградите от собственици, липса на улици и трафопостове. Някои сгради (онези над Студентски, които са по към околовръстното) ако някои ви лъже, че са нови, да знаете, че не са! На повече от 15 години стояха на тухли, рушащи се. Едва преди няколко години някой ги започна отново. Накратко - внимайте МНОГО, ако купувате там. Наемете си добър юрист/адвокат по имотните въпроси.
Още нещо: повечето сгради бяха започнати да се строят абсолютно незаконно. Тогава имаше един закон, не се сещам какво точно гласеше, но нещо от сорта на "вече построена сграда може по някакъв начин да бъде узаконена... " И някой са си решили, че това е нивата на дядо и започвам да си строя, инспекторите са слепи и глухи и така докато сградата бъде вдигната. А после няма ток, вода и комуникации.

Последна редакция: чт, 03 май 2018, 17:50 от petiaivanov

# 396
  • София
Благодаря.
Интересното е, че живеят страшно много семейства там, въпреки и на акт 14. Тока е промишлен, да. Канализация казаха, че уж имало. Визирам сградата, която е най-навътре от Симеоновско, с 6 или 7 входа е. Тя е стара.

# 397
Благодаря.
Интересното е, че живеят страшно много семейства там, въпреки и на акт 14. Тока е промишлен, да. Канализация казаха, че уж имало. Визирам сградата, която е най-навътре от Симеоновско, с 6 или 7 входа е. Тя е стара.

Моля, извинявам се, малко си редактирах поста.
Д, аз познавам района, но има и такива без канализация. Наши познати имат там жилище -измъчиха се и си купиха друго преди няколко години. Тези сгради са бездънна яма за пари и оправия няма. За новопостроените (от последните няколко години) сигурно не е така.

# 398
На въпроса за училищата мога да ти отговоря и аз. Децата от Кръстова вада ще учат там, където учат и децата от Студентски град, Малинова долина, кв. Витоша - из цяла София и където има места, защото в тези квартали общински и държавни училища няма и не се и очакват скоро.
И да знаеш, че на никого тук не му пука  особено къде точно живееш, нито пък за снимки от балкони.
Не мисля, че някой ти пречи да харесваш един квартал или друг, но темата е за взаимопомощ, а не за реклама.
Вероятно си права, но тогава как в основното училище на детето на съседите има деца от цяла София, дори и от Банкя при положение, че е в идеалния център?

# 399
Вероятно си права, но тогава как в основното училище на детето на съседите има деца от цяла София, дори и от Банкя при положение, че е в идеалния център?
Не знам ...питай директорът. Ако отвориш сайта на училището, вероятно ще прочетеш кой е прилежащият му район. Сигурно училището е супер, мега, гига престижно Smirk Тези неща стават по един "спонсорски" начин. Така е и в детските градини (чак деца от Перник и Кюстендил има).

# 400
Не знам ...питай директорът. Ако отвориш сайта на училището, вероятно ще прочетеш кой е прилежащият му район. Сигурно училището е супер, мега, гига престижно Smirk Тези неща стават по един "спонсорски" начин. Така е и в детските градини (чак деца от Перник и Кюстендил има).
Аз много добре си представям кой е прилежащия му регион. Много ясно е, че не обхваща широкия център или да не говорим за по-далечните квартали, но е факт, че поне 50 процента от съучениците на момчето са от доста отдалечни райони. Така че явно и за децата от Кръстова вада няма да е проблем да учат в някое от лозенските училища.

# 401
За децата може и да не е проблем, но за джобовете на родителите им може и да не е така. Предлагам ти да приключим по тази тема.

# 402
  • София
Заверен случай са учещите към момента деца. Досега имаше райониране, ама по-скоро на хартия. Врата в полето, както се казва.
Сега се затяга реда и ревът е до небесата.
Крайно време беше да се въведе ред, както е по света, както беше и едно време у нас.  

# 403
Офффф... Появи се някой от "топ-центъра", да дава акъл и темата замина на ...

Да ви се похваля и аз, тогава - израстнах в пряка на Витошка, на 20метра от самата Витошка - сега вадете по 2 бона, за да покажете уважение. Rolling Eyes

# 404
Наредбата за 1 клас беше променена миналата година, а през тази беше допълнително затегната, което ще се отрази на приема тази есен.
А беше променена точно, за да има някакъв ред, а не роднините на дете от другия край на София да спят по една седмица пред вратата на учлището за записване.

Общи условия

Активация на акаунт