Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-26

• 73 389
  • 734
  •   1
Отговори
# 645
Не, заради носталгия - няма начин Simple Smile

# 646
Те със сегашните цени май много хора, продали през изминалите 5 години рязко ще ги хване носталгия Grinning

# 647
Те със сегашните цени май много хора, продали през изминалите 5 години рязко ще ги хване носталгия Grinning

Много готино. Я носталгия, я депресия Grinning

# 648
Имам следния казус- недвижим имот, в който съм в съсобственост с още 2 ма човека, отивам да му платя данъка и ми казаха, че не мога да го платя, защото други двама не са платили и дължат данъци. Трябвало да платя всичко, не можело само моя данък.
Има ли такова нещо. Откъде накъде аз не мога да бъда изряден платец, ком някой друг не е.
мисля че би могъл да се появи такъв казус ако всички се водят в обща партида. Сега почнаха да ги разделят, но питай на място какво да направиш.

# 649
Хахахах, ама четеш мисли , Десперата! Simple Smile Преди 4 год помагах на леля ми, която живее в чужбина, да си продадат 3-ия тухлен апартамент на Козяк за 60к. Ако знаете, колко ми е мъчно всеки път като мина оттам 🤣

# 650
Аз не виждам проблем... Свържете се с тогавашните купувачи, предложете да откупите обратно имота на пазарната му цена към днешна дата + да им заплатите всички подобрения, които са правили по жилището. Може и малко обезщетение за причиненото неудобство...

Скрит текст:
Га харчихте парите, не ви беше мъчно...

# 651
Имам следния казус- недвижим имот, в който съм в съсобственост с още 2 ма човека, отивам да му платя данъка и ми казаха, че не мога да го платя, защото други двама не са платили и дължат данъци. Трябвало да платя всичко, не можело само моя данък.
Има ли такова нещо. Откъде накъде аз не мога да бъда изряден платец, ком някой друг не е.

Това не е вярно...редовно си плащам само моята част, освен ако имотът не се продава. Тогава всичко трябва да е изчистено

# 652
мисля че би могъл да се появи такъв казус ако всички се водят в обща партида. Сега почнаха да ги разделят, но питай на място какво да направиш.
Това в моята община е трудна работа, крайно неуслужливи са и няма да ми е за сефте да споря с тях за данъци.
Три години се разправях и си писах, че ми търсиха данък за една кола, която бях продала и въпреки, че я отписах продължаваха да ми я водят и всеки път прилагах заявлението и всичко плюс платените данъци в друга софийска община на същата кола от другия собственик, докато накрая спряха да ми я водят и мина още една година, докат оми ги изчистят тия данъци, че не ги дължа, 2 класьора кореспонденция имам по казуса.
Та сега направо ми се гади, дано не е същата разправия, защото не са 40-50 лв да ги плащам и да не ми се разправя

Щом има различна практика може ли ад ме насочите към някакво нормативна база да почета малко по въпроса.

# 653
Zari65, пиши директно до централата им - Дирекция "Общински приходи", ул. Г. Бенковски" 12. Имат отдел методология, да ти дадат писмено разяснение.

# 654
Имотът е в провинцията, където цените не са мръднали. За спекула не можем да говорим. Благода все пак.

# 655
Zari65, пиши директно до централата им - Дирекция "Общински приходи", ул. Г. Бенковски" 12. Имат отдел методология, да ти дадат писмено разяснение.

Благодаря, вероятно ще го направя.

# 656
  • София
В Изи пей не може ли да платиш данъка? Там излизат само твоите по ЕГН.

# 657
Аз си плащам само моя дял на наследствен имот. 3-ма сме собствениците и дори не знам кой е платил и кой не. Аз си плащам моя дял.

# 658
Обикновено плащам през банка, този път минах покрай общината и се сетих, че имам да плащам и влязох и касиерката взе да ми го обяснява това, че не можела да платя само моята част, трябвало всичко накуп и че другите съсобственици имали много задължения и докато не си платят, не можело да внасям по моята част.
С този, който говорих, каза че има за друг имот неплатени също и за кола, но в момента е затруднен, и ще гледа до 3-4 месеца поне този данък да плати. А за третия от години нямаме контакт, контактувахме тук с някаква адвокатка, която уж се грижеше за нещата му и имаше пълномощни, но си е сменила кантората, аз нещо съм й забутала телефони и така, мъкаа са тия съсобствености.

# 659
Точно това щях да напиша - гледай да се освободиш от тази съсобственост. И аз я мразя.....най-много неприятности да донесе.

Общи условия

Активация на акаунт