Раничка на шийката на матката - част 6

• 58 502
  • 633
  •   1
Отговори
# 540
Почти съм сигурна, че всичко ще е наред, малък процент има нещо проблематично да излезе от биопсията.Не се плашете, премахването на тези клетки става в болнични условия в Бг( в чужбина и в манипулационните към кабинетите на лекарите), но повечето пъти са бързи и леки манипулации, както смятам, че ще е и при Вас.Просто месец след нея трябва да се пазите, те ще Ви кажат какво не бива и после редовно наблюдение.

# 541
Почти съм сигурна, че всичко ще е наред, малък процент има нещо проблематично да излезе от биопсията.Не се плашете, премахването на тези клетки става в болнични условия в Бг( в чужбина и в манипулационните към кабинетите на лекарите), но повечето пъти са бързи и леки манипулации, както смятам, че ще е и при Вас.Просто месец след нея трябва да се пазите, те ще Ви кажат какво не бива и после редовно наблюдение.
Да, ще пиша после какво е станало! Благодаря!

# 542
Здравейте, момичета. Днес бях на преглед. Ще трябва операция, няма как с горене заради положителното онко ХПВ. Доктора ми каза, че трае около 10 минути, взимала се биопсия и от канала на шийката на матката, за да се види има ли там изменения. Стискайте палци всичко да е наред, защото съм много притеснена. Качвам и резултата от биопсията.
Скрит текст:

# 543
Спокойно, няма нищо страшно.Наистина е лека манипулация и е хубаво, че ще направят и оглед на канала.Адекватно постъпва лекарката.Не се притеснявай.И аз минах през това.

# 544
Спокойно, няма нищо страшно.Наистина е лека манипулация и е хубаво, че ще направят и оглед на канала.Адекватно постъпва лекарката.Не се притеснявай.И аз минах през това.
Благодаря за подкрепата! Важна ми е в момента! ❤

# 545
Звучи страшно, но реално не е.Минава бързо и почти без никакви негативи.След тази манипулация си реших проблемите с ЧпВ.Повече не съм имала драми, а минаха вече 15г оттогава.

# 546
Днес ми беше взета биопсия и направен кюретаж заради пап 3б.Озадачи ме това, че имам направена тампонада, но никой не ми каза защо, която по думите на сестрата ще ми бъде махната утре .Съседката по легло е след кюретаж, но не и е правена такава.Та момичета, дали е нормална тази тампонада. Питам ви, като минали през това. Нещо се притесних.Лекар няма.Като засека такъв, ще питам.Сестрата нищо не каза.

# 547
Тампонадата се слага ако е имало кървене в повече.Няма нищо странно, слагали са ми след биопсия и на мен.

# 548
Здравейте,момичета! Идвам в тази тема с леко притеснение. Миналата година родих естествено и оттогава имам болка при полов контакт. На преглед се установи, че имам раничка на шийката на матката. Взеха ми цитонамазка и микробиология. Цитонамазката излезе 2ра група,но има възпаление. Микробиологията е чиста. Лекуваха ме с няколко вида глобули. Болката продължава да я има. Дайте ми съвет какви други изследвания да направя и въобще ,ако някой е имал същия проблем ,ще съм благодарна за мнение Pensive

# 549
Здравейте,
Днес бях на процедура с лазер. Колпоскопия и цитонамазка са в норми, но предпочетох да я махнем, заради неспиращото бяло течение..
Не е болезнено.
АГ ми обясни, че участъкът е много голям и може да се наложи повторно минаване с лазер.
Случвало ли се и при друга дама това?
Питам не толкова заради дискомфорта, а колкото че процедурата е скъпа...

# 550
Здравейте, включвам се и аз в темата! Преди около 2 седмици посетих гинеколог, тъй като на 2-3 пъти след полов акт, имах бяло течение с много тънки кървави нишки. Гинеколожката ми каза, че имам рана, кллкото монета от 2лв. Че вероятно се дължи на ППВ и ще трябва да направим изследването и т.н. Другото, което ми каза, цитирам: "Не казвам, че имаш рак, но имах една 42 год. пациентка, която когато беше дошла при мен вече нищо не можеше да се направи. 🫨😵 Думите и, естествено ужасно ме наплашиха, както и това, че не мисля, че трябва да говориш неща, на пациентите си, в които няма как да си сигурен без направените нужни изследвания. Предписа ми Полижинакс, кои о си закупих и ползвах, но еших да отида при друга докторка, не защото не вярвам, че имам раничка, а заради начина по който ми беше съобщено. Минах преглед при друга Гинеколожка преди 2 дни и ми каза, че имам съвсем леко зачервяване, което дори не може да се нарече раничка, а по скоро съвсем леко зачервяване, което най-вероятно се дължи на течението, което имах. И че не вижда нищо опасно и притеснително. Запазих си час за цитонамазка и микробиология за след 10 дни. Какво бихте казали по въпроса? След мнението на едната и на другата? Да, изследванията ще покажат ккаъв е проблемът, но все пак исках да споделя. Благодаря! 🙂

# 551
Колпоскопия направиха ли Ви? Първата цитонамазка пусна ли?

# 552
Колпоскопия направиха ли Ви? Първата цитонамазка пусна ли?
Ако въпросът Ви е към мен, - не. След 10 дни ще ми вземат.

# 553
Тампонадата се слага ако е имало кървене в повече.Няма нищо странно, слагали са ми след биопсия и на мен.
Колко време след кюретаж и биопсия продължава кървенето или по- скоро зацапването? Пети ден ми е и къде повече, къде по-малко, но си ми цапа розово. Като течение примесено кръв.Не е обилно , но примерно днес е малко повече от вчера.

# 554
svetlomiraa изчакай си спокойно часа за колпоскопия и даже ако имаш възможност я прави на годината като профилактичен преглед.
За доктора нямам думи. Има такива, който в стремежа да се покажат колко са велики и важни и ръсят глупости.
Имаше един дето каза, че яйчниците ми били изсъхнали - е три деца родих след това Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт