Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 6

• 53 193
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
  • София
И аз така го гледах, сега ще е интересно дали ще го приемат в училището Simple Smile

# 76
  • Sofia
Нямат избор, не могат да ви спрат да се възползвате от тези точки - тази възможност е предвидена в наредбата, също така се вижда от картата, че прилежащите райони са гранични. Районите са определени от общината, училищата нямат думата.

# 77
Е, не мога да се ориентирам за тези +5 т. в четвърта група.... Crazy

Явно на място ще питам дали ни се полагат... Thinking

# 78
  • Sofia
Ако искаш, пиши за кои училища става въпрос и ще се поразровим из картите и списъците с улиците.

# 79
  • sofia
    бубче
[/url], граничните райони на 131- во би следвало да са тези на 81- во, 144- то и 39- то. Младост - 4 граничи с Младост- 3 и Младост- 2.

# 80
Ако искаш, пиши за кои училища става въпрос и ще се поразровим из картите и списъците с улиците.

Благодаря ти, аз се разрових принципно.

Става въпрос за училище по разпределение 128 - Младост 2, т.е. там е първа група.

Мисля да подам и в 144 и 81. Там ще се ползват ли +5 т., не мога да разбера, понеже двете училища са едно до друго... newsm78

# 81
  • София
Според горната логика, 144то не би трябвало да е прилежащо на 128мо, защото нямат обща граница на прилежащите райони, 128мо има обща граница с 81во, но то дели 128мо от 144то. Божеееее, тълкуватели да бяхме станали!

# 82
  • Sofia
Става въпрос за училище по разпределение 128 - Младост 2, т.е. там е първа група.
Мисля да подам и в 144 и 81. Там ще се ползват ли +5 т., не мога да разбера, понеже двете училища са едно до друго... newsm78
В прилежащия район на 128-мо са блоковете 219Б, 2019В, 220.
В прилежащия район на 39-то са 204, 205, 205А.
Граничната улица, която ги дели е Проф. Александър Теодоров-Балан.

В пр. район на 128-мо са блоковете 220, 221, 222, 223.
В пр. район на 81-во са блоковете 314, 313, 310, 301, 302, 303, 304, 389, 390.
Граничният булевард, който дели двата пр. района е булевард Александър Малинов.

Доколкото виждам територията на 81-во е между териториите на 128-мо и 144-то. Тоест за 144-то не можете да се възпозвате от 5-те точки за граничен район. Но нали 144-то организира и специализиран прием, не по местожевеене, така че ако сте се насочили към някоя от тези паралелки няма значение, че не получавате 5 точки.

# 83
Много ви благодаря за разяснението.  bouquet В 144 наистина ще се пробваме с рисуване, но исках принципно да знам как стоят нещата. В крайна сметка и 128 не е лошо училище, може и там да сме си на принципа на близост. Ще пробвам и в трите, понеже 144 и 81 не са далеч, горе-долу на 10-ина минути пеша от нас, пък ще видим какво ще решим накрая.  bouquet

# 84
Здравейте,
Записвам се в темата с въпрос..
Ние сме в съседен район на училището в което искаме да запишем първокласник, въпреки че то ни е НАЙ БЛИЗКОТО възможно...
Имам друг ученик в същото училище, и още едно дете в училищна възраст..
Дали смяната на адрес сега би донесла изобщо шанс за записване?
Защото иначе просто не се виждам обикаляйки клета от училище на училище да ги събирам...

# 85
  • София
Здравейте,
Записвам се в темата с въпрос..
Ние сме в съседен район на училището в което искаме да запишем първокласник, въпреки че то ни е НАЙ БЛИЗКОТО възможно...
Имам друг ученик в същото училище, и още едно дете в училищна възраст..
Дали смяната на адрес сега би донесла изобщо шанс за записване?
Защото иначе просто не се виждам обикаляйки клета от училище на училище да ги събирам...
Във вашия случай ако голямото е прието в желаното училище по прилежащ район, то той ще е такъв и за малкото.

# 86
  • София
Точно така. И с точките за по-голямо дете в училището и още едно, няма да има проблем с приема.

Ако по-голямото дете не е прието по район, тогава говорете с директора, може и да ви влезе в положението.

# 87
Точно така. И с точките за по-голямо дете в училището и още едно, няма да има проблем с приема.

Ако по-голямото дете не е прието по район, тогава говорете с директора, може и да ви влезе в положението.

Точно така, училището на детето е в съседен район..
И по миналогодишните критерии също се падаше в съседен..
Ще трябва чудо..

# 88
  • София
Щом едно е влязло миналата година, и другото ще влезе сега. Стига да не говорим за някое мега елитно училище, въпреки че и там директорите обикновено си имат списъци със приети предварително деца.

# 89
Ъ-ъ, съвсем квартално..
Искаме да избягаме от много елитното..

Общи условия

Активация на акаунт