Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 6

• 53 435
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
  • Куциндрел
Какво се хванахте да цитирате поста, че и училищата се чудите кои са?  Joy Joy Joy
От трите сал едно се води елитно, а едното го водят пропаднало, макар че има нова директорка и уж вървяло към подобряване.

# 451
Само да кажа, че миналата година деца от квартала, който и да е той, не влязоха, защото имаше натрупване на точки. И колкото фалшиви месторабота да е имало, не по-малко фалшиви местоживеенета. Честно казано мисля, че е по-лесно да убедиш някой да те пише на неговия адрес, отколкото в неговата фирма. Все паксе слага подпис и печат на работодател....
И още нещо децата след един период, горе-долу 5 клас вече си ходят спокойно и с градски транспорт ИЗ цяла София, това е по наблюдение от деца на приятели. Факт, че близкото училище би трябвало да е най-удобно, но реално не винаги е така. Моето прилежащо училище е на 20 минути пеша от нас, няма възможност за градски транспорт, Аспен ако не смениш няколко превозни средства. То е в обратна посока на работата ми и на мен евентуално ще ми отнема доста време да заведа детето дотам, да се върна и да взема транспорт до работата ми. Училището до работа ми е точно на 10 минути от нас с метрото. За мен е от ясно п-ясно, кое ми е удобно о кое евентуално, когато детето стане 5 клас ще му е удобно. И още нещо то може да се окаже скрит математик и да се насочим към СМГ и тогава голяма работа, че съм се гърчиха четири година, за да му е удобно предвиждането след това.
Пожелавам ти детето ти да се окаже скрит математик, защото според мен в математиката е истината. Но също така си мисля, че ще е малко трудно да накараме деца, доборали се около един час от училище до дома си, като се приберат скапани от преминаване на София по диагонал, да се отдадат на качествена самоподготовка, пък да не говорим за частни уроци.

# 452
Какво се хванахте да цитирате поста, че и училищата се чудите кои са?  Joy Joy Joy
От трите сал едно се води елитно, а едното го водят пропаднало, макар че има нова директорка и уж вървяло към подобряване.
Училището си е ок за предучилищна, 1-4 клас. В този период много е важен учителя и е необходим малко късмет за децата, които ще се паднат в класа.

# 453
Благодаря ни да отговорите. Успех на всички с класиранията Simple Smile

# 454
  • София
Пожелавам ти детето ти да се окаже скрит математик, защото според мен в математиката е истината. Но също така си мисля, че ще е малко трудно да накараме деца, доборали се около един час от училище до дома си, като се приберат скапани от преминаване на София по диагонал, да се отдадат на качествена самоподготовка, пък да не говорим за частни уроци.

Аз наистина се чудя деца имаш ли в училище, сега за сефте ли ще се сблъскваш, изобщо канидатствате ли за първи клас, защото изказванията наистина ме изумяват. Имам две кръщелници в 5ти клас в СМГ, пътуват си без никакъв проблем, прибират си се, учат си, ходят на школи и уроци и да ти кажа, се справят уникално добре. Моята дъщеря в 5ти клас като тръгне от училище в 13.15 примерно, с чакането на автобуса се прибира към 13.50 и също няма никакъв казус да се самподготви (освен, че я мързи и не й се учи).

# 455
Само да кажа, че миналата година деца от квартала, който и да е той, не влязоха, защото имаше натрупване на точки. И колкото фалшиви месторабота да е имало, не по-малко фалшиви местоживеенета. Честно казано мисля, че е по-лесно да убедиш някой да те пише на неговия адрес, отколкото в неговата фирма. Все паксе слага подпис и печат на работодател....
И още нещо децата след един период, горе-долу 5 клас вече си ходят спокойно и с градски транспорт ИЗ цяла София, това е по наблюдение от деца на приятели. Факт, че близкото училище би трябвало да е най-удобно, но реално не винаги е така. Моето прилежащо училище е на 20 минути пеша от нас, няма възможност за градски транспорт, Аспен ако не смениш няколко превозни средства. То е в обратна посока на работата ми и на мен евентуално ще ми отнема доста време да заведа детето дотам, да се върна и да взема транспорт до работата ми. Училището до работа ми е точно на 10 минути от нас с метрото. За мен е от ясно п-ясно, кое ми е удобно о кое евентуално, когато детето стане 5 клас ще му е удобно. И още нещо то може да се окаже скрит математик и да се насочим към СМГ и тогава голяма работа, че съм се гърчиха четири година, за да му е удобно предвиждането след това.
           Иначе, то е ясно, че ако говорим за профилирани училища, както е случая със СМГ или музикалното училище, удобството остава на второ място. Но ние сега се боричкане за най-обикновени квартални училища, нарочени незнайно защо елитни или западнали.                                                         

# 456
  • София
........ Иначе, то е ясно, че ако говорим за профилирани училища, както е случая със СМГ или музикалното училище, удобството остава на второ място. Но ние сега се боричкане за най-обикновени квартални училища, нарочени незнайно защо елитни или западнали.                                                          

Teodora Dimitrova 590744, ако училището, към което сте разпределени е пълно предимно с роми бихте ли си записали детето там или и Вие ще се "боричкате" за някое по-далечно, но по-хубаво по много параметри училище? Или тогава няма да сте ЗА интегрирането и подпомагане за подобряване на "западналото" училище за сметка на Вашето дете?

# 457
........ Иначе, то е ясно, че ако говорим за профилирани училища, както е случая със СМГ или музикалното училище, удобството остава на второ място. Но ние сега се боричкане за най-обикновени квартални училища, нарочени незнайно защо елитни или западнали.                                                          

Teodora Dimitrova 590744, ако училището, към което сте разпределени е пълно предимно с роми бихте ли си записали детето там или и Вие ще се "боричкате" за някое по-далечно, но по-хубаво по много параметри училище? Или тогава няма да сте ЗА интегрирането и подпомагане за подобряване на "западналото" училище за сметка на Вашето дете?
Ако училището, към което съм разпределени не ми харесва, ще искам, разбира се детето ми да учи там, където ми харесва. Но не бих си позволила тарикатлъци, вследствие на които, дете, което наистина живее до желаното от мен училище, да бъде принудено да отиде така нареченото нежелано. И още нещо. Аз наистина вярвам, че ако всяко дете си учи в кварталното училище, те ще се съживят и няма да са западнали, както чета, че ги наричате.

# 458
  • София
Аз лично не бих си записала детето в такова училище, само заради логиката че ако децата в квартала си учат в квартала, то след няколко випуска може да стане нормално училище. Не мисля че има някой който ще го направи. Не мисля, че и Вие бихте си жертвали детето, защото според Вас е правилно да се заселят равномерно всички училища, независимо от репутацията им и обучението, което ще Ви предложат. Ако близкото Ви училище не е хубаво ще си жертвате вашето удобство и притеснения и ще си водите и взимате детето от по-далечното и по-хубаво училище. И ако е нужно и тарикатлъци ще използвате...просто на Вас не ви се налага, за което може само да се радвате.

# 459
Аз лично не бих си записала детето в такова училище, само заради логиката че ако децата в квартала си учат в квартала, то след няколко випуска може да стане нормално училище. Не мисля че има някой който ще го направи. Не мисля, че и Вие бихте си жертвали детето, защото според Вас е правилно да се заселят равномерно всички училища, независимо от репутацията им и обучението, което ще Ви предложат. Ако близкото Ви училище не е хубаво ще си жертвате вашето удобство и притеснения и ще си водите и взимате детето от по-далечното и по-хубаво училище. И ако е нужно и тарикатлъци ще използвате...просто на Вас не ви се налага, за което може само да се радвате.
Колкото и да са спорни правилата от тази година, е по- добре от миналата, защото точно заради така разсъждаващи, като Вас, точно на такива, като мен им се наложи да си водят децата в училищата, които Вие не искате. И не. Не бих ползвала тарикатлъци. Бих си записала детето в кварталното училище. Дори да не е от така наречените елитни.

# 460
  • София
Стига с тая елитност, че вече почва сериозно да ми писва. Никой не говори за "елитност". Писах го хиляда пъти, но явно отказваш да го признаеш. Не говорим за елитност, а за това, че в малцинствените училища поради липса на деца, нямат готовност да подсигурят преподаватели за толкова паралелки, няма предметници и първите няколко години ще бъде непрестанна въртележка от идващи, напускащи и заместващи учители, които няма да помнят децата, няма да знаят кое на какво ниво е, как е преподавал предния учител. Това ще води до неминуеми дупки във възприемането на материала. В тези училища няма база за толкова деца, тепърва ще се подсигуряват дори чинове адекватни и това ще става след получаване на окончателната бройка на записаните деца, тоест след началото на учебната година. И колкото да ми се биеш в гърдите, че си принципна и праволинейна, категорично не вярвам, че има адекватен, мислещ за детето си родител, който с чиста съвест ще подложи детето си на това с цел за в бъдещето евентуално да се възроди даденото училище, което разбира се няма да се случи, защото след 2г тази уседналост, която защитаваш така яростно няма да струва 2 стотинки и всичко ще е по старо му!

# 461
Значи, аз никъде не съм писала, че уседналостта е най-добрият решение. Моята позиция е, че трябваше да се измисли нещо, което да обезпечи срещу тарикатлъци децата, имащи лошия късмет да живеят НАИСТИНА до така наречените желани училища. И се надявам тази година тарикатите да бъдат силно затруднени.

# 462
  • София
Каквото и да си говорим, никой няма да запише детето си в циганското училище, за да подпомогне интеграцията на малцинствата и да изравнява стандарта на преподаване. Така че няма смисъл да се спори по този въпрос. И всеки, който твърди обратното го прави, защото не е разпределен в такова училище. За мен няма лошо в идеята за "най-близко училище" и уседналост, но все пак трябваше да има избор поне между 2, 3 такива най-близки училища. И то реален такъв, а не като в момента - гранични райони и евентуално брат или сестра приети по район.

# 463
Каквото и да си говорим, никой няма да запише детето си в циганското училище, за да подпомогне интеграцията на малцинствата и да изравнява стандарта на преподаване. Така че няма смисъл да се спори по този въпрос. И всеки, който твърди обратното го прави, защото не е разпределен в такова училище. За мен няма лошо в идеята за "най-близко училище" и уседналост, но все пак трябваше да има избор поне между 2, 3 такива най-близки училища. И то реален такъв, а не като в момента - гранични райони и евентуално брат или сестра приети по район.

Точно!

Можеше да се направи трите най-близки училища като се дават точки за желание, подобно на системата за ДГ.

Вероятно ще стане, когато и ако се въведе единна система за кандидатстване през интернет.  Peace

# 464
  • София
Значи, аз никъде не съм писала, че уседналостта е най-добрият решение. Моята позиция е, че трябваше да се измисли нещо, което да обезпечи срещу тарикатлъци децата, имащи лошия късмет да живеят НАИСТИНА до така наречените желани училища. И се надявам тази година тарикатите да бъдат силно затруднени.
Елитност и тарикатлък явно са ти сред любимите термини. Нямам представа дали съм тарикат след като кандидатствам в 5 училища и нито едно от тях не и е прилежащо. Но нямам нищо против да съм такава, стига да измъкна детето си от "разпределението".

Общи условия

Активация на акаунт