Мога ли да се заразя с нещо,ако не съм промила новите си обеци

• 1 466
  • 9
  •   1
Отговори
Купух си обеци за ушите,Ноо не ги промих ,а директно ги сложих на следващия ден ,след което малко ми се възпалиха. Нямах никакъв разтвор и само ги изплакнах със студена вода.През цялото време бяха в пликче с лепенка,от тези самозалепващите се,като пощенски,но прозрачен-там ваккумно ли е пространството,има ли кислород,защото разбрах,че в такова пространство вакуумно вируса на Хив например оцелява.Иначе бяха видимо чисти ,жената само ми показа как се закопчават и пак ги сложи в плика,те си бяха изложени в плика още в магазина,не съм ги вадила до другия ден.ако е имало кръв по тях от някой който ги е пробвал и само е избърсана, ще е оцелял ли вируса върху метала? И може ли да съм се заразила ,ако дупката на ухото ми е била разранена отвътре и си е взаимодействала с обицата? Много съм уплашена!!!!Не мога място да си намеря...помогнете ми с информация,че хив хепатит умирам от страх
Благодаря Ви.

# 1
не е невъзможно да се заразиш с нещо ако имаш рана на ухото, но е малко вероятно. аз имам рани по пръстите. често са толкова дълбоки, че кървят. не нося ръкавици, а пипам какво ли не. така съм от 20+ години, а до сега слава богу не съм се заразявала с нищо. та не се паникьосвай толкова.

# 2
Някой давал ли ви е съвет да потърсите квалифицирана помощ, и то възможно най-скоро?

# 3
  • Sofia
Съдейки и по другите ви теми, моля послушайте le pifophile.

# 4
оф да, и аз погледнах старите и публикации.
и аз изпитвам страх от болести и тичам на доктор за всичко, но авторката ме бие по точки.

# 5
Само да вметна, че обеци не е разрешено да  се пробват, поне не във веригата, където аз съм работила.

# 6
И аз погледнах старите публикации на авторката и направо останах изумена. Shocked То бива хипохондрик, то може, ама това надминава всякакви граници. И да е само хипохондрия, как да е, ами тази лудост е за всичко. Ще си побърка и дете, и мъж, не само себе си.
Престани, бе, човек! Ако не можеш сама да се справиш, потърси психолог. Така не може. Не бива да се живее така Naughty
На въпроса: не, не можеш да се заразиш от хив или хепатит по този начин. Вирусът на хив, както и на хепатит живеят съвсем кратко във външна среда, извън организма. В едно обикновено пликче не може да се създаде изолирана среда, където да се развиват такива вируси. Възпалението вероятно е от самия метал, няма кой знае какво да ти се случи. И на мен ми се възпаляват ушите, когато сложа обеци, които не са от благороден метал. Затова се носят главно златни обеци. Ако можеха да издържат вирусите на тези инфекциозни болести, които те тревожат за прекалено дълго време, да е настанал масов световен мор и нямаше да те има, за да задаваш глупави въпроси. Crossing Arms

Последна редакция: пт, 13 апр 2018, 21:29 от Ън

# 7
Не се чувствам добре от коментарите ,макар да имате право,аз съм с много разбита психика след случка в юношеските ми години,исках просто мнение по темата,защото се бях уплашила много при тази мисъл

# 8
Не знам какво ти се е случило, но от моята гледна точка не приемам такива оправдания. И на мен ми се случи нещо непоправимо тежко, но не съм изпаднала в състояние на самосъжаление, мъча се да оцелявам всеки ден.
Най-вероятно си съвсем малодушна, за което не си виновна. Има хора, които носят душа на мимоза, и ежедневието ги изтощава повече отколкото останалите. Ако имаш вина, тя е, че не правиш нищо, за да тушираш постоянното напрежение, което те разяжда. Не забелязваш ли, че непрекъснато хабиш и без това оскъдната си енергия за глупави неща, като това, за което питаш? Пак те съветвам, ако не можеш сама, потърси помощ от психолог. Състоянието ти не е непоправимо, можеш да постигнеш някакъв приемлив баланс. Както за теб, така и за семейството си. Няма нужда да заемаш отбранителна позиция, помисли спокойно и трезво и ще видиш, че това е начинът за теб.

# 9
Не се чувствам добре от коментарите ,макар да имате право,аз съм с много разбита психика след случка в юношеските ми години,исках просто мнение по темата,защото се бях уплашила много при тази мисъл
Просто иди на лекар. Той ще те успокои наистина, ако няма причина за тревога, или ще вземе мерки, ако има. Хората си коментират, както намерят за добре, все пак не са ти майки и може да са изнервени от нещо друго. Докато докторът е длъжен да е професионално загрижен.

Общи условия

Активация на акаунт