Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 4

• 50 362
  • 786
  •   1
Отговори
# 150
Започнах да изследвам АМХ преди 2г и колкото пъти да е било резултата ми е сходен, да не кажа един и същ. Но друг е въпроса, че не дава поглед върху качеството.
Момичета, Т от 39.7 в комбинация с АБ, ще окаже ли влияние на спермограмата? Все да има за какво да се стресира човек.

# 151
  • тук-там
Няма как да не окаже за жалост. Изчакайте!

Пухче, щом се е подобрило АМХ, това е чудено! Чакаме мнението на док!

Последна редакция: пт, 20 апр 2018, 15:35 от mtz

# 152
Вики, поне тук като се прави
 спермограма,  едно от изискванията е да не е пил скоро АБ.
За моят АМХ, първо ще си видя бумагите от предния път,  и тогава ще продължа да умувам. Но след поста на Бамба ме съмнява, че разликата идва от това, че тогава бях няколко дни преди цикъл, а сега на втори ден, когато са всички фоликулчета. Интересното е, че сега няма дадени стойности за всяка фаза от цикъла,  а само една.

# 153
  • тук-там
Пухне, не съм убедена, че това е обяснението за по-добрите ти стойности. Знам колко е трудно, когато човек се настрои и планира някаква стратегия, но аз съм се убедила, че по-ценното и успешно качество е умението да препланираш. Така че вземи професионално мнение и после ще го мислим Simple Smile

Аз се чудя какво да правя. Имам едно замразено шестдневно човече, само то остана след предишната процедура. Стаменов иска още една стимулация, защото реагирах отлично на предишната - 5 фоликула, 4 яйцеклетки и 4 бластоциста. Обаче аз имах страшно много странични ефекти от стимулацията - алергични, сърцетуп, висок пулс, световъртеж, контракции и т.н. Лежах като родилка и не смеех да стана, защото моментално падах като прерязана от световъртеж. И за това си мислех или да пробваме да извадим нещо на естествен, или направо да върнем снежинката. Но пък док смята, че трябва да се ползва моят добър отговор на лека стимулация (5-6 дни по 150 гонал на ден). Мисля си сега. Не е лесно решение - искам да щадя и себе си, но искам и да пробвам отново.

# 154
  • In transit
Днес пуснах ЛХ по настояване на доки, обаче се е удвоил от вчера. Вчера беше 5, днес е 10 и малко. Биха ми пак цетротид и ми казаха да се пазя, да не правя резки движения, да не вдигам тежко. Сега лежа и си мисля...довечера като сложа овитрела, той дали ще стопира фоликулите и дали ще издържат до неделя...т.е ако някой знае какво точно прави овитрела нека сподели моля.

# 155
  • тук-там
Овитрелът таймира спукването на фоликулите, така че да ги извадят навреме. Наблюдава се естрадиол, ЛХ и пригестерон преди да се назначи таймиране. Малко височък ми изглежда LH, ама щом ще слагате овитрел явно е таксувана стойността като добра. Моят беше 2.3 преди овитрела. Божа работа! Колко ти е естрадиола и прогестерона? Стискам много силно палци за пункцията, да извадите чудесни яйчица!

# 156
  • София
не е висок, добре е, ама все пак се пази, наистина не вдигай тежко, не тичай, не подскачай.

# 157
  • In transit
Благодаря ви,

тези са от вчера:
LH 5.20 mIU/ml Фол.-до12.6, Ов.:до 95.6,Лут.:до11.4, Мено:до58.5
Estradiol 464.40 pg/ml Фол:12,5-166:Ов:85.51-498;Лут:43.8-211; Мено:5.0-54.7
Progesteron /III/ 0.177 ng/ml  Фол.:0,06-0,89; ов:0.12-12.0;Лут:1,83-24;Мено:<0,12

Тези от днес:
LH 10.97mIU/ml Фол.-до12.6, Ов.:до 95.6,Лут.:до11.4, Мено:до58.5
Progesteron /III/ 0.386 ng/ml Фол.:0,06-0,89; Ов:0.12-12.0;Лут:1,83-24;Мено:<0,12

Днес не ми е казвала да пускам Е2, довечера само ще ми бият 2 овитрела. Фоликулите са 2, ако има значение за стойностите.

# 158
Вики, не се сещам в момента какво е АБ.
На нас ни казаха в ТР, че е хубаво да не е консумирал поне 3 дни алкохол и цигари.
Пухче, специално за АМХ съм питала гинеколози и са ми казвали,
че няма значение кога ще се изследва, може по всяко време.
АМХ не е обвързан с цикъла, като някои други хормони.
Мики, спокойно, няма да се пукнат!
Овитрелът, доколкото знам и са ми казвали, е да до узрее яйцеклетката.
На мен за това са ми го изписвали, без да правя ин витро.
Късмет! Стискам палци! Hug
mtz, за такова нещо е трудно да се даде съвет,
единствено всеки сам за себе си може да реши, според приоритетите си.
Ако съм аз, непременно ще пробвам,
защото тази година е последен шанс за опит с моя я.
Винаги има плюсове и минуси.
Трябва да се прецени дали си струва риска.
Каквото и да решиш, много късмет ти желая! Hug
На всички ви стискам силно палци! Hug

# 159
  • тук-там
Мики, имат значение бр на фоликулите за Е2. Сигурна ли си, че са само 2, да нямаш още 2 в другия Я? Аз с 5 фокикула имах 365 Е2. Чудесни са ти резултатите! Перфектен прогестерон за преди пункция. Ще станат нещата, изобщо не ги мисли! В неделя ще ти пращаме позитивни вибрации!

# 160
  • In transit
mtz, ами два вляво са. Вдясно имаше един, който спря да се развива на около 12мм... За Е2 пия естрофем 3 пъти по 2 от онзи ден. Благодаря!
Сиси, АБ е антибиотик. Simple Smile

# 161
Хич не се сетих, правя тука 100 работи Grinning.
Благодаря, Мики! Hug
За антибиотик не помня някой да ми е казвал.

# 162
  • София
антибиотика може и да не действа зле, но високата температура със сигурност влияе.

# 163
  • На остров
Мики а защо два Овитрила,това е хормон чрез който таймират овулационен прозорец за да могат да направят пункция преди да са се спукали. Аз досега сам имала 250 Овитрил около 36 часа преди пункция.
Мтз аз бих опитала със снежинката преди друга стимулация.
Виктория не бих дала проба с температура.

# 164
  • In transit
Две в едно, нямам си идея. Така ми казаха. Иначе часа е толкова, 36 часа преди пункцията.

Общи условия

Активация на акаунт