Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 4

• 50 169
  • 786
  •   1
Отговори
# 675
Сиси, днес нали е трети ден-ще имаш новини, и то добри. Сигурна съм, че Фатме ще ти пише ( може да я подсетиш по някое време), че всичко е наред с ембриончетата, и са ги замразили.  И веднага да ни съобщиш хубавата вест!

# 676
Всичко ще е наред с ембриончета, Сиси. Това е голям стъпка на надежда. Например в началото си мислих, че инвитрото е щракаш с пръсти и хоп бебета две-три... А то е многооо сложно и изнервящо. Първо трепериш дали ще стартираш опит, после трепериш дали ще извадят яйцеклетка, след което дали ще се оплоди, развие, дали ще е качествен ембриона, дали ще се захване, дали ще е наред всичко до раждането...и след това другите грижи. Така че, стъпка по стъпка и позитивизъм, до колкото съумееш да си го позволиш. На финала, като загърбиш няколко провалени опита и нещата стават по-сложни и сиви в главите ни, но не и невъзможни.
Излязоха генетичните, но не са ни звъннали за коментар. Може би, като идем на место ще обяснят.
Някой чувал ли е за LDN (low dose naltrexon) и инвитро? Много оскъдно инфо има точно за това в бг форумите. При нас го изписват с цел да подтисне автоимунните процеси в организма и не мога да разбера един вид Медрол ли е, или съвсем друг замисъл има. Също така е главно за лечение на нарко и алкохолозависими, но във високи дози. Ниските дози са за инвитро процеси. Събуждал хормона на щастието, защото преспива всичко останало за период от 6ч след изпиването му вечер преди лягане. Такива широкоспектърни хапчета ме объркват много.

# 677
  • София
в нета пише че е за лечение на алкохолизъм или мс  newsm78

в темата за надежда писаха че дават там един сироп, като позачетох съдържа налтрексон, та там някой ако сподели за някакъв ефект.

# 678
Аз пих 1 мес.налтрексон.Амииии не знам имаше ли някакъв ефект-само сънувах повече и се чувствах много бодра...Направи ми впечатление ,че имах 4 фоликула без стимулация в месеца който го пих..не знам какви са били ,понеже се готвех за трансфер..И честно казано не знам дали изобщо от него са били  или просто такъв се е случил месеца...За други ефекти не мога да кажа Simple SmileСпрях го след неуспешния опит.

# 679
  • In transit
Вики, тук има инфо за LDN, ако не си го чела: http://www.bg-mamma.com/?topic=479316

# 680
Много ви благодаря за подкрепата, Пухче, Вики! Hug
Пухче, писах й сутринта. Днес е понеделник и има винаги много пациенти,
а може и още да не са й дали инфо, не знам.
Ще ми пише тя, но кога, не се знае, може и утре да е.
Предният път ми писа още сутринта, за да ми каже добрата новина.
За пръв път чувствам напрежение, защото надеждите са много големи.
Не знам дали повече ще изкарам читава я. Самият лекар мисли,
че е почти невъзможно. Просто този месец,
сякаш Бог ми помогна, както и майка ми, такова усещане имах.
Разбира се, дължа успеха на доктора.
Благодарение на точната му преценка се получиха нещата.
Първоначално аз имах малко по друг план, но той ми каза, че така, както си го мисля,
няма да стане, ще бъде така, както той прецени.
Този път бях много мотивирана. Бях се ограничила до максимум,
дори лъжичка кафява захар не си си слагах в чая. Нищо сладко, много строга диета,
въпреки че на мен ми е голяма страст сладкото, а в Турция изкушението е голямо.
Бях си казала, че ако изкарам я., ще седна в най-скъпата сладкарница
и ще си поръчам най-скъпата паста, която си бях набелязала.
След пункцията влязохме с мъжа ми да се почерпим в една сладкарница,
а на мен дори не ми се ядеше, така съм отвикнала от сладкото, ама ядох де. Grinning
Пухче, много късмет ти желая! Стискам ти силно палци! Hug
Вики, така е, пътят е много дълъг, едва ли ще имам късмета да го извървя,
но пък вярата никога не ме е напускала.
В началото и аз така си мислех, че инвитрото решава всички проблеми,
но сега вече разбрах, че всъщност е за млади хора с репродуктивни проблеми,
а не за такива като мен. Но се успокоих, че не съм най-възрастната пациентка в клиниката. Grinning
Не съм го чувала това лекарство, дето са ти го изписали.
Аз имам 2 щама тромбофилия, но тях ще ги мислим, каза докторът,
като стигнем до трансфер, както и имунологията.
Късмет, Вики! Стискам ти силно палци! Hug
Момичета, успех желая на всички ви! Hug

# 681
Бамба, като търсих инфо попаднах на оскъдно такова точно за Надежда за въпросният сироп, но до там. Няма така на длъж и шир форумска статистика. Но общо взето от всичко, което изчетох е за подтискане на автоимунни пречки по пътя на мечтаното бебече, за превенция срещу аборти и не на последно место, да си в розови облаци.
Ранинел, за тези ефекти също имаше инфо. Така или иначе аз сънувам много филми. Това няма да е нещо ново, но за доброто настроение това ми е някак чуждо в последните 1-2г. Постоянно съм в тихи паник атаки, за които само аз знам. На теб в каква доза ти беше изписано и в коя клиника? Приемаше ли нещо за щитовидната тогава и други добавки и витамини?
Мики, благодаря за линка. Да и тези ги четох, но ми е интересно конкретно за LDN и тясната му връзка с инвитрото. Ефекта му през този процес. При нас го пият и през цялата бременност, разбира се ако доктора прецени. Макар, че Федерацията не е дала официална зелена светлина да се приема по време на бременност и кърмене. Днес ще го поръчвам от аптеката да ми го изпратят на адрес и ще видим тази работа.
Сиси, всичко ще е наред и не мисли за възрастта си. Мисли за младежите ви, които са в ръцете на специалистите. То е лесно от страни така да се каже, като на всяка една от нас и е свито в душата. А баклавичките и самата обстановка в Истанбул са прекрасни. Рай за пазар и ядене. Силно стискаме палци за тези юнаци ваши!

# 682
Много ти благодаря, Вики! Hug
Момичета, замразили са ембрионите на 2 ден.
Явно по преценка на доктора.
Пухче, ти знаеш за jare от форума. При нея също на 2 ден.
Върна ли са го на 2 ден със ЗЕТ и сега е бременна в 7 месец.
Случаят й е същият като моя, но тя е с 4 г. по-малка от мен.

# 683
  • тук-там
Браво, Сиси! 2-ри ден - 2-ри! Кой ти го дава Simple Smile

# 684
Много ти благодаря, mtz! Hug
Винаги на 3 ден ги замразяват, но по преценка на доктора може и по-рано.
При jare, която ми е съгражданка, беше по същия начин.

# 685
Сиси, втори ден е честа практика в такива ситуации. При нас много често връщат или замразяват на 2ри или на 5-6 ден, рядко на трети. Бъди спокойна вече и хапни сладичко на воля. Кога ще е ЗЕТ? А другият месец ще действате ли отново за още ембриони?

# 686
Сиси, понякога ембрионите се делят по-бързо и ако на втори ден са на 8 клетки ( Фатме каза ли ти на колко са разделени? ), то значи са били готови за замразяване. Знаеш, че там не биха замразили ембриони без потенциал.
Продължавай в същия дух!

# 687
  • тук-там
Доколкото си спомням, на Две в едно детенцето беше двудневно ембрионче. Тя ще се включи вероятно.

# 688
Благодаря, Вики! Hug
Честно да ти кажа, купих много сладкиши, баклави и какво ли не, за да черпя.
Толкова съм мотивирана още, че не ми се яде нищо. Свикнах да гриза ябълки.
За пръв път в ТР не обръщах внимание на витрините и не ме блазнеха,
а там на всяка втора крачка има сладкарница и хлебарница с голям асортимент,
да не си гладен, ще огладнееш. За захарта ми казаха и в ТР,
че много разваля качеството на я.
Да, другият месец ще ходя, изписа ми противозачатъчни д-ра.
Иска да направим поне още 1 стимулация, за да имам по-голям шанс.
ЗЕТ не знам кога ще е, няма да е скоро, преди него ще правя и ЦС.
Ако всичко е наред, тогава ЗЕТ.
Пухче, благодаря! Hug
Не ми каза такива подробности.
Каза, че са ги замразили на 2 ден от ембрионалното развитие и ме очакват отново.

# 689
  • тук-там
Сиси, питай как са се разделили. Това е задължително инфо. Аз за моите и доклад имам.

Общи условия

Активация на акаунт