Дневникът - тема 91 - Да отслабнем всички заедно!

• 57 910
  • 755
  •   1
Отговори
# 225
Ох, изтрих си данните за миналия месец в табличката, кг. по седмици, понеже не видях, че за всеки месец си правите ново редче. Пффф...нищо, следващия месец ще зная.
Важното е, че вървя в правилната посока. И сте ми огромна подкрепа, благодаря ви. Heartbeat

# 226
  • София, България
Благодаря ви за предложенията! Ще ида до аптеката да разбера какви варианти има за магнезий пък ще питам в кой случай е с най-висока концентрация и това ще си взема.

Относно болките. Не знам дали може да е възможно това с обувките. Заболява ме само левият  крак, костта, която започва от петата нагоре към крака. Преди 5 години се спуквах да нося токчета и платформи. След като ме прегази колата, съответно раздвижване на краката, ходилата, проходих, но от тогава всички обувки са ми били равни, флип-флопс, балеринки, маратонки...Буквално забравих какво са токчета и платформи. Сега сигурно ще се разрева след 15 минути на токчета. Стелки никога не съм ползвала. Явно ще е редно все пак да отида на ортопед.

Хубав ден, момичета! Времето е хубаво отново и ще се опитам отново да се раздвижа.

# 227
Досега се гъзурчих аз- Дупемания, сет за корем, разтягане, ин йога. Голям кеф, голям!!! Таман хапнах, дописвам, простирам, душ  и изчезвам да меря парковете.

Тиси, сега се сещам, че и мен петите много ме боляха, отвътре. Въобще, от свода към петата болката беше ужасна, едва ли не по- кофти от след секцио направо. Казваш, че ходиш основно с джапанки и балеринки. А ортопедични ли са? За мен лично по ред причини балеринките са едни от най- неудобните, а и кофти за стъпалото обувки, освен когато не са ортопедични, или нямат допълнително сложена стелка в тях, въпреки, че ако стелката не е заложена производствено, после кракът трудничко ще влезе вътре, май?  newsm78 За джапанките- аз се родих като минах почти изцяло на Биркенщок /е, не са точно джапанки, но аз И като такива ги ползвам доволно често/- много са ми удобни, а по препоръка на лекаря тогава си взех от този вид, който е като лента и до голяма степен обхваща всичките пръсти на крака и ги държи сравнително събрани, защото в противен случай пръстите при всяко движение на крака правят едни своеобразни движения а- ла ветрило, а това не се отразява особено добре на хора с проблеми като нашите. Даже докторът тогава едва ли не се опита да ми забрани за ходя с отворени обувки, а само със затворени- именно с тази идея. Аз се дърпах и обяснявах, как няма да ходя в 90% от времето със затворени обувки на брутално горещ климат, той само се усмихна и каза : "Добре, ти си знаеш, но си направи стелки, няма да съжаляваш." Нали се сещате, че ми се наложи все пак да ходя със затворени обувки- стелките иначе няма как да се сложат на сандалетки или джапанетки.  Joy Joy Joy Наложих си няколко месеца да ходя с гуменетки, маратонки, обувки тип еспадрила и един ден си дадох сметка, че нямам болки или какъвто и да било дискомфорт от седмици! Сега почти не ползвам стелките, много рядко, като се сетя, но наистина изключително внимателно си избирам обувките, вече и подметката им трябва да ми хареса и да е "моята".
Ето снимки но модела Биркенщок, който визирах. Вкъщи основно с такива ходя, или с маратонки- имам си такива за ходене вкъщи само, различни от тези за трениране дОма.

И още, Док тогава каза, че именно от непрестанно ходене на равни подметки сводът започва да пада и стават бели. Имайте го предвид, момичета и се пазете!!!  Hug

Последна редакция: чт, 19 апр 2018, 15:03 от Анонимен

# 228
  • Козлодуй
Казвала съм и преди време че съм отслабвала много с руска диета от времето преди да се регистрирам в бгмамма Simple Smile Като открих форума вече се бях закръглила леко и Вяра сподели една метаболитна диета която спазвах и така ми стана интересно че може да се отслабва и без гладуване затова тази тема ми е любима Simple Smile
Като ходя дълго мен ме заболява таза ама след 12-15000 крачки се случва това а иначе краката ми прегряват и болят от това само да застана на тях 10 мин затова преди да изляза ги пръскам с вода в която има морска сол и ябълков оцет и тази вода стои в хладилника и пръскам чорапите и само така преживявам и преди тренировка също пръскам краката ми изобщо не се потят и все ми е горещо Simple Smile

# 229
Свода пада и от килограмите.
Аз пък стъпвам на криво с петите, от което и свода малко се сваля. Взех си обикновени ортопедични стелки и си реших проблема Simple Smile

# 230
  • Козлодуй
Аз сутринта от Лидл купих всякакви стелки Simple Smile Най-много ми харесаха едни възглавнички за токчета защото оня ден се разхождах на токчета през нощта и ми беше много хубаво и искам пак да се кипря с токчета Simple Smile

# 231
Nuclear, магнезиевият гел, който използвам в момента е този. Попива много добре и облекчава бързо схващанията.
Като много добри за пиене с добра усвояемост са препоръчвани този и този.

# 232
Уж ходих до  Лилд за тениски и други домашни дрехи, но стелките не ги видях.
Откакто съм по пълна обаче изобщо не мога да вървя на тънка подметка, задължително дебела подметка, удобна.

Пффуууу ръката ми е ужас. Толкова дебели мишници. Като се огледам така в нещо и не мога да се понасям.  Тъкмо и "пъпчиците" за които говорихме преди време....

Освен това чакам всеки момент цикъла и съвсем ще се издуя и ще си върна сигурно свалените 3кг.  Много трябва да се държа точно сега,защото така става при мен. Сваля малко, после я цикъл, я празник, натъпча се, отвори ми се апетит, няколко дни ям като невиждала ядене и всичко което съм свалила с много труд изчезва. Сега яко трябва да работя върху търпението си и постоянството.

Кайсия, ти кога ще му се отчиташ?

# 233
Хей, момичета! Много сте писали, не мога да ви изчета!

Аз съм доста заета тези дни, и хич не се вясвам, ама много работа - пуууу! Иначе спазвам с някакви странни отклонения за сладко - тъй ми се яде сладко вечерта, какво ми стана...Ама си взех едно от тези мюслита с шоколадови парченца. Като почопля малко и ми минава, не вярвам да приемам мн калории, ям ги сухи по една шепа.

Хубав ден, прегръдки за унилите и вдигнати палци за мотивираните Simple Smile

# 234
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте, дали може да попитам тези от вас, които са с хашимото - как се храните, за да сваляте килограми и да е добре за болестта?

# 235
Герганче, подобни пъпчици и аз имам и се замислям дали не се дължат на глутенова непоносимост. При мен май при прекомерна консумация на тестени се получава. При теб може да е друго, но все си мисля че е някаква непоносимост.

# 236
christiana_, при Хашимото едно от най-важните условия е тоталното изключване на глутена ( дори и скрития в сосове и добавки). Също много важно условие е да не се държи количеството на въглехидратите много ниско и да няма продължителни гладувания. За съжаление отслабването се получава много по-бавно, но не е непостижимо. За най-добър режим се препоръчва Автоимунният протокол (АИП). За мое съжаление аз не успях да го приложа (заради лакомията ми), но тези които успяват да го спазват споделят много добри резултати.

# 237
Eй, много активен ден днес, много- го!!! След спорта и прекрасната близо 7км разходка, цял следобед караме колела. Даже другите още карат, аз се прибрах да направя салатата /и да си сипя вино/.  Laughing

Нюки, какви са ти впечатленията от 80 ДО /или още си на АЛО- то/, как ти се струва и с какво би го сравнила? И бива ли да не пуснеш снимка с новата прическа?  Whistling

# 238
  • here, there, everywhere
Ееее, Тили, аз като те слушам как всеки ден действаш по план и ме е срам да изскоча от ъгъла. Ама да си кажа де. На АЛО съм и ми харесва. Упражненията са по-различни от това, на което сме свикнали. Аутумн ( все не съм сигурна как да й изпиша името) е готина, все говори, но гласът й е леко дразнещ. Като цяло ми харесва за влизане обратно във форма. Смятам да я направя 2-3 седмици, като всяка седмица ще вдигам килограмите и после се чудя дали директно на 80 дни да семятам или като теб на Дупеманията. Ти как се чувстваш с Румянка? Упражненията й са добри, ама тя сякаш е на норма за време, много бърза и аз се ядосвам.

Герганче, и аз съм чела, че тези пъпчици за глутенова нетолерантност говорят. Това не означава, че и ти си така. Казвам го само за да се наблюдаваш.

Кристиана, много хвалят книгите на Изабела Уенц за Хашимото. Мисля, че сега ги издадоха и на български. Още не съм ги прочела ( нямам автоимунно заболяване, от любознателност чета), но явно препоръката е за палео режим. Ти в ремисия ли си или искаш показателите да сваляш? Или само да отслабваш?

А Дези къде е?

# 239
Благодаря за резюмето, Нюки!  Hug Време беше и аз да се взема в ръце, дано да не е нещо моментно.  Praynig
"Есента" и мен ме дразни как говори. Тествала съм се с нея за 21 ДФ, но не ми издържаха нервичките да я слушам просто, направо Румяна е по- малкото зло.  Mr. Green Иначе Румяна аз я виждам какви упражнения по колко повторения е "задала", стопирам я и си карам с мое си темпо, пък не я и слушам.  Laughing Добре се чувствам с Дупеманията, аз и преди се опитвах да я правя, но именно защото я карах прекалено стриктно- не се получи. Сега не правя нито фанатично "минитата", само които ми харесват и когато съм на кеф, а кардиото пък въобще го пропускам. И спрях да се ядосвам да гоня темпо и да се старая да съм Свръхчовек. Толкова Дзен го раздавам напоследък, че дори съм се замислила за тематична татуировка- която да ми напомня как важното е човек да слуша себе си и да е в хармония с вътрешния си мир  Crazy /АЗ, която по принцип съм супер анти- тату настроена/.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт