Отговори
# 30
Не мога да повярвам,че все още има жени,които разсъждават по този начин за развода.Изглежда,тоя свят е крепи единствено на женската глупост и мазохизъм.Съдбата те е предпазила да не родиш дете и да си обесиш камък на шията.Радвай се ,колкото и странно да звучи и не си губи младостта и здравето по човек,който грам не те заслужава.

# 31
  • Варна
Каквото сам си направиш... нали знаеш?

Истината е, че абсолютно сама си го правиш, момиче! ТИ си човекът, който не иска да загърби нещастния брак и нещастника и не иска да продължи напред, ТИ си отрязваш сама всичко.

Знаеш, че всичко е приключило, престани да се връзваш на крокодилските сълзи на тапира, който наричаш съпруг, защото той не е такъв. Само по документи. По всичко останало е един...кретен. Посочи му вратата и си гледай живота, не затъвай в блатото.

Ама добре те е обработил...

Последна редакция: пт, 13 апр 2018, 11:51 от HighSpeed

# 32
  • Няма такава държава!
Не бих издържала и половината простотии, които е натворил твоя човек, камо ли да се женя за него! Рядко съм така категорична, но разводът е единственото решение за теб, той да се оправя. Абсолютно никаква стигма не е развода, не разбирам страха и срама от него. Действай, млада си, оправна си, един живот живееш - използвайго, както трябва.

# 33
  • Варна
Той оня горе ясно й е показал що за идиот има до себе си ама тя тъпо и упорито сключила брак. Направо не мога да повярвам.

# 34
  • София
Ох, прочетох пак първия пост и бяс ме хвана!
В най-трудните моменти той се е отричал от теб!
Защо си с него? Защо?

# 35
Този мъж изобщо не е за теб, така че не виждам какво чакаш, ами не го разкараш. Нещо повече, изобщо не е трябвало да се жените, но човек е способен на глупости, когато е влюбен, още повече глупости прави, като си мисли, че отсрещната страна го обича, а най-тъпото е да смята, че бракът ще промени някого...

Съжалявам за загубата на бебчето ти, но виж, Господ си знае работата, приеми го като знак, че с този човек не можете да сте семейство и да имате нещо общо.

Страх ме е и от това, да не съжалявам после, ако ... се разделим.
Страх ме е и от това, че не знам, дали някога ще намеря подходящият човек за мен.
Но най-много ме е страх, че живота ми просто минава ... а аз ... малко по малко просто умирам, нещастна.

Това вече го вярвам. Особено разбирам страха, че ще останеш сама. В малък град и консервативно семейство разведена на 27 /28 години е по-лошо само от стара мома на същата възраст. Но не си първата, няма да си и последната, а разводът с човек, който не те заслужава е много по-малкото зло, сравнен с мъката да живееш години наред с някой, който не те заслужава, обижда те и те няранява ежедневно.

# 36
  • София
Мило момиче, това е капан. Бягай! Бягай с 200 и надалеч!
Нормално е да се страхуваш  и има  от какво, този човек си е страшен. Смята се, че обратното на любовта е омразата, но не е тя, безразличието е. Онова безразличие, което ти познаваш – всеки човек, дори напълно непознат ще има повече отношение и милост към теб, а половинката ти не. Това е убийствено. Затова изчезвай. Ще се справиш с раздялата, но с такъв живот не знам дали някой би могъл да се справи и няма смисъл да опитваш. Бягай, докато нямате деца, че после ще е още по-сложно и ще има още една жертва на безразличието, на господин Интересувам се само от себе си.
Кураж!

# 37
Ти сериозно ли искаш да бъдеш с такъв човек? Това за мен е мазохизъм. Дори да имате дете едва ли положението ще стане розово. Ще го накарате да преживее това което ти си изпитала при развода на твоите родители?
Помисли малко повече за себе си, този мъж е ужасен егоист ти искаш ли той де е баща на децата ти?
И какво ако си разведена в малък град, за чуждото мнение ли ще живееш, мисля че достатъчно си изстрадала какво още трябва да направи този човек за да разбереш че не сте един за друг, и може би сама ще си по--добре/?

# 38
Имам една такава позната със същите драми - влюби се в пълен боклук, че и бой ядеше, ама не и не - обичала го, той не знам си какво детство имал,  не можела да го изостави, страх я било, самотата, не знам си какво - същите мрънканици и лигавщини като тук. Да видиш как бързо й се изпариха чувствата и как намери внезапно сили, когато роди и отношението към нея се пренесе и към детето. Изрита го за нула време и се оказа, че можело и сама, че и с дете. Така че, авторке, вместо сама да си правиш проблеми, се омитай, докато не си съсипала живота на едно бъдещо дете, че тогава ще видиш какво е истински проблем.

# 39
  • Варна
Все се изживяваме като майки, ние жените. И това ни изяжда главите. Все си мислим, че можем да ги променим тия мъже, че те горките ще мрат без нас. Ала бала. Толкоз добре си живуркат и без нас...

# 40
  • София
Някой като каже, че обича такъв и се питам какво му обича, защото човек е онова, което прави и най-вече начинът, по който постъпва с теб. Не е нещо имагинерно, а е съвсем реално е сбор от постъпките си. Безусловно се обичат само децата, за останалите хора не може така.

# 41
  • София
Мила авторке, стана ми жал за теб, много си изтърпяла и изстрадала. Но и се ядосвам, като те чета. И аз ще повторя - каквото човек сам си направи... Вземи се стегни! Що за причини да търпиш този така наречен "съпруг" - лошите спомени от детството и хорското мнение?! Вече не си дете, гледаш на нещата под друг ъгъл, няма да се травмираш по същия начин, както от развода на родителите ти. Напиши си на лист всички болки, които ти е причинил мъжът ти, всеки път, когато си се чувствала предадена, всичките му отрицателни качества. Погледни ги и си кажи - заслужавам ли това? Не съжалявай за грешките от миналото, приеми ги като уроци, които ще ти помогнат да направиш бъдещето си по-светло и хубаво. Не си се провалила ти в брака си, провалил го е другият участник и ти не можеш да го спасиш, не можеш да го промениш. Помисли си - кое е по-важно за теб, да си спокойна и щастлива или само да изглеждаш "като всички" - неразведена - за пред хората?? Ако твоя приятелка или близка беше в такова положение, какво щеше да я посъветваш?

Спомена, че работиш в голяма компания, няма ли възможност да се преместиш в друг град, ако има офиси? Смени средата, ако наистина те притеснява какво ще шушукат познатите и комшиите; а роднините, които те натискат да си седиш тихо и нещастно с мъжа ти, ги "отсвири" - щом те не мислят за твоето щастие, защо ти да мислиш за доброто  - според тях - семейно име?

# 42
+ имаш собствен апартамент ( от баба ти и дядо ти)
така че няма да си зависим и от квартири

# 43
  • Варна
Според мен тоя апартамент баш я дърпа да си седи в тоя град. Ако не беше той можеше вече да си е била камшика. Жилището е нож с две остриета. И те защо са го купили в тоя град, след като по това време тя е живеела в друг? За да я задържат там, наблизо.

# 44
Авторке, много тъжно ми стана като те чета. Виждам едно добро, старателно, скромно момиче (вече жена), което е затиснато от собствените си предразсъдъци и измислените норми на обществото за морал. Пишеш грамотно, изразяваш се добре, което идва да каже, че си интелигентно момиче, мачкано от безтопковец, който е намерил копченцето за избиване на собствените си комплекси и немощ в отношенията.

Когато си в една подобна матрица, реалност и собствен свят са силно размити и изкривени и ти е трудно да погледнеш трезво на ситуацията. Но, бъди сигурна, че извън тази мазохистична капсула, в която си се вкарала, има един по-различен свят и ти заслужаваш до себе си добър и обичащ те човек.

Отговори на себе си кое не ти харесва в този човек, кое те кара да се чувстваш гадно, некомфортно, унизително. Отговори ли си? Сега не слагай отговорите под килима ("ами какво да се прави, гадно е"), а сложи черта "ами това не е ок, не искам това". Това ще ти помогне да отхвърлиш лъжовното чувство на вина, което изпитваш. Твоят живот и усещания са си твои, запомни го, и те касаят единствено теб – не мъжа ти, не родителите ти, не хората.

Достатъчно голяма, умна, зряла си да продължиш сама. И когато си готова, ще срещнеш правилния човек. Дерзай и действай по-смело!

Общи условия

Активация на акаунт