Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 47

• 69 921
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
DZ, аз съм против. Ако нещо го изкривят 3 години ще се гледаш крива в огледалото. Изтрай два-три месеца, после ще си като нова. Това да ти е проблемът... Едни готини големи очила ще те развеселят и освежат.

# 646
Прави сте момичета. Взех си шаблони от Алиекспрес. Перуката ми е с бретон- нарочно перукерката го остави по-дълъг.

За колко време порасват вежди и мигли.
Косата доколкото четох е 1м след последната химия Rolling Eyes

Лейди , разстът гърдите  ...как да не разстът .
Колкото искаш големи ти ги правят Stuck Out Tongue Winking Eye
Личи си , че се застоях в къщи и не ходя на работа. Мисля само глупости JoyKissing Heart

# 647
  • Варна
Спирит, да беше по-близо, щях да те зарина с охлюви. При нас на вилата е претрупано, спъвам се в тях. Не пръскаме с химикали и ще ни налазят и по леглата сигурно, ще ни изядат всичките растения.... Два пъти се опитвах да ги готвя, неуспешно Sad  и се отказах завинаги. Как ги ядете тези неща....................

Охлю бохлю си е хитро животинче. Няма да вирее и да пасе там, където с химикали сте пръскали, затова най-вероятно се спъвате в тях, понеже си държите терена био. Grinning

Скрит текст:
Приготвянето им не е сложнотия. Първо е важно каква трева са пасли, т.е. с какво е засаден района, от който ги берете, тия дето са мачкали детелинки май са най-вкусни. Каквото пасли по полянката пасли, затварят се на сигурно място за денонощие да се изакат и изпразнят храносмилателната си система, после се убиват шоково във вряща вода. Само се приплакват от акинцата там, които са пуснали или от пясък и пръст евентуално останала някъде по слузта и се мятат в ада. Мъжът постъпва дори садистично, на бавен огън ги убива, при което сами излизат от черупките си с цел да се спасят от надигащата се топлина и по-лесно става после ваденето им от къщурките. Аз тази гледка трудно издържам честно да ви кажа, чакам да се вкюча към финалните действия, каквито са същинското готвене. Може панирани, може с много зелении, пасва му много джоджен, пресен лук, спанак, лапад, ориз може за количество да се добави, че то от един охлюв почти нищо не остава като го измъкнеш от черупката и изрежеш само краченцето. Бульонът също водят полезен, особено за хора с язва, там остава лигавото и може да се преизползва, трябва само с някаква ароматна билка да се прикрие типичния дъх на трева, който пускат охлювите.

# 648
  • София /Абсурдистан
Ходих днес да ми правят тест за алерии за контрастното вещество на скенера. От 3 контраста, към 2 имам силна алергия, 1 остава, който може да се сложи и то с редварителна предоперационна подготовка за алеригии. Утре пак ще ме дупчат за кръв и на контролен, да видим какво ще излезе. Както съм го подкарала, нямам нито ден без убождане  Simple Smile Вече съм направена на лейка.

Лейди , разстът гърдите  ...как да не разстът .
Колкото искаш големи ти ги правят Stuck Out Tongue Winking Eye

Ааа да си ги нямаме такива! Ще поискам максимум чашка С, щото ми писна да търся сутиени, каквито няма на пазара и са от 100лв нагоре. Малък размер, че да мога да си купувам всякакви цветове отвсякъде на нормална цена и да мога да си намерам всякакви моделчета. Не съм в поп фолк сектора и файда от голям бюст никаква нямам Mr. Green

Последна редакция: пн, 21 май 2018, 17:58 от Unknown_lady

# 649
Аз си правих безплатен микроблейдинг към Дара хелп, защото веждите ми останаха плешиви след първия курс химия и не съм доволна. Изобщо не е това като на снимките и е много болезнено. Чертичките са размазани, на места липсват. Формата на веждите не е моята и пак рисувам с молив, дори когато имам вежди. Предимството е, че се рисуват по-лесно, когато имаш основа пък и сега пак нямам свои вежди, а не изглеждам като извънземно.

# 650
Отказах се , ще ги рисувам.
Ще вземат да ме нарисуват накриво , че и боли . А .не

Момичета аз ли не успявам да се оправя с перуката или просто изкуствените са такива.
5 мин след като съм я вчесала прилича все едно пода съм бърсала Frowning1

Някой вземал ли е перука от тази асоциация- дали са хубави? https://www.facebook.com/pg/asociacia.promenijivotasisega/posts/?ref=notif
Чудя се докато сме в София дали да не мина оттам.Проблем с времето ще имам , но ако са хубави ще остана още 1 вечер в София
Искам Естествена перука дето не струва майка си и баща си

# 651
  • Варна
DZ, точно така! Рисувай си ги, не се шашкай от загубата им. Между другото тия комерсиалните марки като Лореал, Мейбълин... май Макс-Фактор имат прилично добри моливи за вежди, че и ако цвета нацелиш и техниката овладееш ще си досущ мега модерната мацка. Като ги гледам всичките и по реклами, и по новинарски емисии, и по корици на списания, и по реалитита... една с естествени вежди няма, всичките като боядисани кукли, но естетически, модерно е явно. Бъди модерна, рисувай, тъкмо в старанието си да си прецизна току виж си открила скрит талант. Не знам дали е редно да споделям, че като нищо някой се подведе по акъла ми, но аз моите като видях, че оредяват просто обръснах из дъно и си рисувах нови. Трудно ми беше просто върху малкото останали косъмчета с молива да мажа, все оставаха едни такива като трохички и замазани следи, не ми изглеждаше нито естествено, нито красиво, та обръснах веждата и после бой с молива. На мен вече ми поникнаха и избуяха, даже вече скубя. Ако е възможно всички тези процедури като траен грим да си спестите и търпението и желанието ако имате окуражително приветствам да изтраете малко от малко. Всичко се връща така или иначе и коса, и мигли, и вежди, и нокти. Най-гадно и най-притеснително е други органи ако тръгнат да страдат, които нямат свойството да се регенерират.

Последна редакция: вт, 22 май 2018, 11:13 от Spirit Crusher

# 652
  • София /Абсурдистан

Искам Естествена перука дето не струва майка си и баща си

Аз имам 2 изкуствени и една естествена и само естествената нося. Нищо общо няма с изкустевните. Не запарява, не държи топло, изглежда добре и много естествено, наистина все едно си е моята естествена коса. Само приятелките ми знаят, че е перука, разни познати, които не знаят, като ме срещнат и казват, че новия цвят и прическа много ми отиват  Confused Де да бяха и мои си истински, че да се зарадвам. Перуката струва 125 лв от нелицензирания магазин, за който бях писала преди. Тази по каса е 120лв, изкуствена и ще ми свари мозъка. От лицензиран магазин естествените са майка си и баща си. Двете с другата изкуствена, която ми подариха от фондацията си ги оставям за зимата и ще ги нося вместо шапки.
За веждите - купи си от ДМ сенки за вежди, слагаш шаблона върху истинските и рисуваш с четката и става много естествено.

# 653
Лейди , нахално ли ще е да питам пак за адреса на магазина ?
Каква дължина е твоята перука ?
Моята на вид го докарва .
Честитят ми прическата хората , ама много спарва от сега Disappointed Relieved

# 654
Аз си купих две от не лицензиран магазин -изкуствена и естествена.Първо си взех изкуствената много е хубава и като форма и като цвят-червена.Но наистина много запарява. Когато отидох да си взема естествената нямаше никаква червена но продавачката ме увери че мога да си я боядисам.Да ама не -три различни фризьорки се пробваха и нищо .И сега си стои така .Аз въобще не се приемам с цвета й.
Още не са ми извадени конците но трябва да си купя протеза че в тая жега всичко ще личи.Изобщо не ми е ясно от къде и каква трябва да е .Моля момичетата които са минали през това да споделят опит .

# 655
Мери, докато намериш - виж това ако ти върши работа https://www.knittedknockers.org . Виждах група във Фейсбук за плетене на такива протези, казват че са добре. От мека нежна прежда, напълнена с памук, сложена в сутиена няма да личи и да тежи. Лични впечатления нямам, но се надявам да е добра идея.
Видео https://youtu.be/LVGwgUt4ZFk
https://www.google.bg/search?q=breast+prosthesis+knitting+patter … w=962&bih=601

# 656
Мери,
Моята ми я подариха от фондация 1 от 8.
Текстилна е пълна с вата.
Цената й в Амоена е 35лв. Абсурд това парче плат и шепа вата да струва толкова.... Каква чашка си ?

Ще останем в София още един ден за да мога да отида до Магама.
Ще използвам и протокола на социалните...Дано да са хубави. От сега се запарвам с изкуствената....
И ме дразни -5 мин след като я сложа е все едно никога невчесвана...
Замислям вече едно късо каре да направя , че ще изпукам в жегата Cold Sweat

# 657
  • София
Аз си купих две от не лицензиран магазин -изкуствена и естествена.Първо си взех изкуствената много е хубава и като форма и като цвят-червена.Но наистина много запарява. Когато отидох да си взема естествената нямаше никаква червена но продавачката ме увери че мога да си я боядисам.Да ама не -три различни фризьорки се пробваха и нищо .И сега си стои така .Аз въобще не се приемам с цвета й.
Още не са ми извадени конците но трябва да си купя протеза че в тая жега всичко ще личи.Изобщо не ми е ясно от къде и каква трябва да е .Моля момичетата които са минали през това да споделят опит .
Чета ви и си мисля, какво преживях аз с първата химиотерапия.  косата ми падаше , сипеше се направо. Реших да я ОБРЪСНА, защото беше страшно от космарлаци. Но откъде да взема перука ? Няма. Тогава беше друго, не като сега.. Приятелка ми помогна. От Военния театър ми дадоха перука. Беше страхотен жест. Никой сигурно не знаеше, но аз няма да го забравя. Върнах я и никой не разбра, че съм я взела. Може и да са разбрали ?
Беше една, такава... не като моята прическа, но не можех да я променя, защото не е моя.. Ама аз тогава , ми кифличка. Исках да изглеждам като себе си.
Да , ама не.
Същото се повтори и втория път. Пак приятелка, актриса ми подари перука . Изкарах химиите и с нея. Подстригвах я... изкарах и с нея.
На третия път си избрах перука и представете си, пак не я харесах.
Този път си я подстригах саморъчно.
Сега се подстригвам " химиотерапевтично"  и да ви кажа ,много ми е гот.
Години наред имах дълга , тъмно руса коса, не къдрава, а вълнообразна. Красива беше.
Беше,, но не тъжа.

# 658
Права си...
Със сигурност догодина по това време по друг начин ще мислим.
Даже смятам стигна ли дължината на косата на Спирит да си взема една диадема и да си джъткам с къса коса.
100% и ще забравя за мигли и вежди , че съм се тюхкала. Никой не се оплаква  от липса на друго окосмяване -що ли Stuck Out Tongue Winking Eye
Добре , че сте всички минали по-този път да ни сритвате от време на време .
Спирит я тормозя по-често Kissing Heart
Тя милата не се уморява и на най -тъпите ми въпроси да отговаря Kissing HeartHug
Друго си е да видиш човек свършил химийте преди 5м /ако не бъркам / и вече с коса и вежди и мигли Kissing Heart
Знам , че живота е по-важен. Другото е само преходно състояние.
Но понеже никой не знае колко му е отредено ... Искам колкото и да ми остава да изглеждам добре .

# 659
  • Варна
От Военния театър ми дадоха перука.

Това ме посъветва и моята докторка, докато още не бях почнала химията. Да се свържа с перукиерите на някой голям действащ театър и от моята си коса да направят перука. Майстори са не по-малко от хората, които основно само с изработка на перуки си вадят хляба. И ме уверяваше, че са сърцати и едва ли не на символична цена ще ми я изработят. Щеше да е хубаво, хем мойта си, хем естествена и не спарва, хем даже на прилична цена можела да ми излезе. Не съобразих времето, набързо набързо минах комисията, дадоха ми дата са първа вливка, ръгнаха абоката и изтървах шанса да я спася и направя на перука.

Добре , че сте всички минали по-този път да ни сритвате от време на време .
Спирит я тормозя по-често Kissing Heart
Тя милата не се уморява и на най -тъпите ми въпроси да отговаря Kissing HeartHug

Хич не трябва и през ум да ти минава, че тормозиш с въпроси. И въобще не са ти глупави въпросите. Чак ме е яд, че докато ги вършех тия всичките салтанати не си записвах адреси, цени, кабинети, дати. Още ми е уж прясно, но взех да ги омотвам вече. Кое след кое се прави, къв необходим документ вадих, пък къдсе го вадих, за самото лечение кога идват първите странични ефекти, кога отшумяват. Нещо като сбито ръководство "Първи стъпки в борбата" за всяка следваща посестрима, дай Боже все по-малко и по-малко такива душички. Ако има нещо, което знаем или през, което сме минали като гледам хич нямаме намерение за себе си да пазим. Така че новичките ни дружки, питайте си спокойно. Гуш!

И не, че към теб специално отношение имам, а останалите игнорирам. Всички сте ми специални, но не на всяка мога да помогна с напътствия. Двечките с DZ, просто се оказа, че съвсем ни съвпаднаха първите стъпки. За малко един и същ хируг да се окаже, че ни е рязал, различни се оказаха касапите ни, но в един екип дълго работили заедно. Grinning Окръжна болница Варна е огромна за представите ми и малко разхвърляна, много сгради, много крила, разни приемни кабинети завряни в мазета, блокчетата и резултатите се вземат от нещо като едноетажна пристройка. Как да те оставя да се луташ като муха без глава. Ти не че много ме пита, сама си се ориентира там и подреди хаоса, но на драго сърце дори с теб бих дошла и за ръчичка бих те водила насам-натам. Да ти спестя някоя минута и да ни остане време за кафенце или обяд. Stuck Out Tongue

Последна редакция: ср, 23 май 2018, 10:12 от Spirit Crusher

Общи условия

Активация на акаунт