Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 47

• 71 340
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
  • София /Абсурдистан
Аз чакам за приемане за химия, стискайте палци.

# 391
Стискам палци , Лейди !

Аз днес ходих на Ехокардиограма.
Всичко е точно Hug
Бях писала , че не минава през Здравната Каса.
При добро желание от страна на Личен лекар и Кардиолог се минава Hug
Даже и потребителската такса не платих Stuck Out Tongue Winking Eye

Елма , спокойно.
И аз се бях шашнала , че явно кардиограмата ми не е наред и затова ме пращат на Ехо. Но просто доктора се застрахова Hug

# 392
  • Plovdiv, Bulgaria
Аз днес ходих на Ехокардиограма.
Момичета, аз да ви напомня за ехокардиографията- по принцип се прави по време на лечение с Херцептин/освен ако няма проблеми при химията/, защото се следи левокамерната функция на сърцето.Така ми обясниха в онкото, но я искат на 6 месеца. А професора в Италия, когато ходих на консултация ми каза задължително на 3 месеца!

# 393
Хули и Зара, на 26-ти април бях на контролен преглед в Диспансера и д-р Кръстева си беше там. Така че нямате никакъв проблем да отидете при нея. Аз съм при д-р Бонева, но имам позната, която е при Кръстева и в същия ден мина при нея. Даже завидях благородно на моята позната, която мина много бързо, понеже нямаше голяма тълпа, както е при д-р Бонева. Олив, при мен туморния маркер показва все различни стойности. Аз също като теб по време на химиотерапията /правих 4 червени/ имах завишаване до 30. На последния преглед на 26-ти в Диспансера, туморния маркер ми беше 24,8 /което ужасно ме притесни/. След 5 дни го повторих в МЦ Лора и беше 26,4 от 34,5. Според моята онколожка, по принцип съм с по-висок маркер и ме убеждава, да не се притеснявам, но на мен все това ми е в главата. Според нея, ако го изследвам в един ден в три различни лаборатории, ще покаже три различни стойности. Имам лек проблем с щитовидната жлеза и затова по-горе попитах, дали няма някаква зависимост между туморен маркер и стойността на ТСХ-то, което при мен е малко завишено.

# 394
  • Варна
Лейди, стискам и аз палци. Дано ни зарадваш с добри вести.

Аз да ви помрънкам:
Скрит текст:
Намерих кърлеж вкъщи. МъжОт нали ми се прави на голям риболовец, че даже и от козметиката ми ползва, лакира си там разни изкуствени примамки с моите лакове, ами и паразити вече взе да ми внася в къщата. Не сядал бил никъде, оправдава се, че най-вероятно не го донесъл той ама баш от риболовните му камуфлажни гащи изпълзя гадината. Само това ни липсва!!! Ще ги набия тез мъже! Като един нормален мъж да беше тръгнал по курви, а той нашият за шарани и щуки по полянки и язовири. Не драматизирам, рискът си го има, баш сега им е сезона и имам в семейството пресен пример с лаймска болест как се справя човек. Само това ми трябва на главата... Лекции и нахокване ще има доволно по мъжката му кратуна... иначе поне с празни ръце не се върна... близо 4 кила шаранче, момиченце, та и хайвер даде освен месце... още го ядем къде на супа, къде на плакия, аз нали пържено не бива, но мъжът си пържи там котлетчета разни... Аз от това му хоби, че няма да го откажа е ясно, но се чудя дали като домашните любимци вместо сребърни бижута да не си кича противопаразитни каишки. Grinning Наистина не ми се занимава точно в момента и с такива разни инфекциозни или потенциално инфекциозни заболявания. Тъкмо сме пей сърце двамата и си отдъхваме с блаженство от липсата на необходимост да търчим по доктори...

Последна редакция: вт, 08 май 2018, 13:10 от Spirit Crusher

# 395
Хули и Зара, на 26-ти април бях на контролен преглед в Диспансера и д-р Кръстева си беше там. Така че нямате никакъв проблем да отидете при нея. Аз съм при д-р Бонева, но имам позната, която е при Кръстева и в същия ден мина при нея. Даже завидях благородно на моята позната, която мина много бързо, понеже нямаше голяма тълпа, както е при д-р Бонева. Олив, при мен туморния маркер показва все различни стойности. Аз също като теб по време на химиотерапията /правих 4 червени/ имах завишаване до 30. На последния преглед на 26-ти в Диспансера, туморния маркер ми беше 24,8 /което ужасно ме притесни/. След 5 дни го повторих в МЦ Лора и беше 26,4 от 34,5. Според моята онколожка, по принцип съм с по-висок маркер и ме убеждава, да не се притеснявам, но на мен все това ми е в главата. Според нея, ако го изследвам в един ден в три различни лаборатории, ще покаже три различни стойности. Имам лек проблем с щитовидната жлеза и затова по-горе попитах, дали няма някаква зависимост между туморен маркер и стойността на ТСХ-то, което при мен е малко завишено.
При мен също ТСХ е завишено /5/ и утре ще пускам туморен маркер! В обяд ще имам резултат и ще ти напиша!

# 396
  • София /Абсурдистан
Аз съм в отделението, не ме отлагат, но още не са ме включили, голямо чакане днес. Следващата химия на 29 този месец, а на 7 юни на скенер с контраст, да видим какво сме постигнали.

# 397
  • София
Не мисля, че има зависимост между туморен маркер и щитовидна жлеза, аз нямам проблем с щитовидната.
Преди да ме оперират пък маркера беше в норма, та считай колко показва...

# 398
Lady, успех. И чакам с нетърпение да пишеш когато можеш.
И ние така чакахме миналата седмица, това е защото след като ти вземат кръв тогава решават дали резултатите то са добри, за да продължиш с химията.
Spirit, 😂😂😂риболовец значи, не го е срам.

# 399
  • София /Абсурдистан
Готова съм, тъкмо ме разкачиха от маркучите. За сега съм уж добре Simple Smile Ще стоя в болницата до утре, да ме наблюдават за късни алергични реакции, но сега така бяха се подсигурили, че няма да има такива, така мисля Simple Smile Иначе яко съм бодена днес де, не е съвсем без хич Simple Smile

# 400
Lady, този път да минава без странични ефекти!🌸

# 401
  • София /Абсурдистан
Надявам се. То ще си покаже от утре.
Имам скенер назначен с контраст на 7 юни. Написаха ми 3 препарата, от които трябва да взема по 2 капки за тест за алергии. Обаче идея си нямам как да ги накарам да ми дадат. Трябва да е разпечатано за друг човек и да ми капнат бувално 2 капки в стерилни шишенца и от трите препарата. Утре ще ги убеждавам.

# 402
  • София
Благодаря за информацията за д-р Кръстева. Сега са посочени малко кураж и на 21.05. съм там. А преди това ще трябва да се види и с д-р Марков🤔

# 403
  • София
Не зная защо променя написаното от мен по свое усмотрение

# 404
  • София
Lady, мислих те днес. Радвам се, че всичко е ОК Kissing Heart. Дай Боже, все така да е занапред!

Spirit, има много ефикасни репеленти против комари и кърлежи (по- късно ще ти покажа този, който намирам за изключително ефикасен).
Скрит текст:
Наш котьо ги влачи по 5-6 на ден забити в гушката и по толкова незабити отделям с четката... ужас е (свободата си има цена ... май Stuck Out Tongue Winking Eye) И се мажем ние непрекъснато, защото се оказа, че репелентите са отровни за котетата. Преглеждайте се редовно, май това е най- сигурно... И в парка може да се "Обзаведе" човек с тази напаст...

Последна редакция: вт, 08 май 2018, 23:46 от AnyHr

Общи условия

Активация на акаунт